הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה בסקוואט (סרטונים) - 100 ו-115 קילו (90% מול 100% עצימות)

• פותח/ת השרשור amir610
  • פורסם בתאריך

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
אני חייב לציין שזה התרגיל היחיד שאני לר מרגיש בנוח עם הטכניקה שלו, רציתי לבדוק אם הטכניקה בסדר ואם יש שוני בין 100 קילו (בערך 90% עצימות) ל-115 קילו שזה בעצם משקל השיא שלי.

100 קילו -

115 קילו -

תודה.

• פותח/ת השרשור
נסה למקם את כפות הידיים מעל המוט, ולהרים מרפקים.
כן, בעיה ידועה, מנסה לעבוד על זה, בעיית גמישות.

מה שיותר מטריד אותי זה לוודא שאני יורד מספיק ושהברכיים לא גולשות לאיזור מסוכן מבחינתן...

כן, בעיה ידועה, מנסה לעבוד על זה, בעיית גמישות.

מה שיותר מטריד אותי זה לוודא שאני יורד מספיק ושהברכיים לא גולשות לאיזור מסוכן מבחינתן...
99% שהבעיה היא לא גמישות, אלא שאתה לא ניגש נכון למוט.
נסה קודם למקם את הידיים מעל המוט, אפילו באחיזה רחבה, ואז להיכנס מתחת למוט.
ואתה צריך להתיישב יותר אחורה, בחלק מהחזרות העקבים עולים.

• פותח/ת השרשור
99% שהבעיה היא לא גמישות, אלא שאתה לא ניגש נכון למוט.
נסה קודם למקם את הידיים מעל המוט, אפילו באחיזה רחבה, ואז להיכנס מתחת למוט.
ואתה צריך להתיישב יותר אחורה, בחלק מהחזרות העקבים עולים.
אוקיי אנסה, פשוט כשאני מרים את המרפקים אנ מרגיש מתיחה בכתף ובחזה ואי נוחות, בגלל זה חששתי שזה עניין של גמישות.

לגבי העקבים העולים, אני די שם לב לזה, אולי בצילום נראה שעקב שמאל עולה בגלל שיש קריסה קלה של כף הרגל פנימה, ברגל ימין רואים את זה יותר טוב ורואים שהעקב לא עולה (בעיית הקריסה הקלה פנימה צריכה להיות מטופלת כמובן).

אתה רואה הבדל בטכניקה בין 100 ל-115 ?

• פותח/ת השרשור
מצאתי את הסרטון הזה, נראה לי יכול לעזור, זאת ממש הבעיה שיש לי עם המוביליטי והאחיזה במוט

השאלה היא האם אחיזת המוט הלקויה שלי היא הסיבה לטכניקה הלקויה עם הברכיים

לא נראה שאתה מנסה להרים מרפקים, גם לי יש בעיית גמישות (די חמורה)צריך להלחם בזה בכוח.
בנוסף אתה בכלל לא מכווץ בפלג גוף העליון,לא מוציא חזה ולא לוקח אוויר לפני חזרות אלא פשוט יורד מטה.
לדעתי כיווץ מרפקים, חזה בחוץ ונשימה יצמצם לך משמעותית את הבעייה.

• פותח/ת השרשור
השאלה היא האם בגלל בעיית המוביליטי של המרפקים\ידיים יש השפעה על גלישת הברכיים והעובדה שאני לא "יושב" מספיק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית