הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרע בתאומים

Balbazor

משתמש פעיל
819
1,273
נק' מוניטין:
4,826
819
1,273
אונ' ת"א
היי, נפצעתי היום בזמן מד"ס בצבא. רצתי ספרינט ובמהלך הספרינט שמעתי רעש חזק מהשריר ותחושה כאילו מישהו נתן לי בעיטה.
לאחר מכן התחיל כאב, ואני לא מסוגל לדרוך על הרגל.

מהיכרותי עם פציעות לדעתי מדובר בקרע חלקי או מתיחה חזקה. אני נמצא כרגע במסגרת קורסית והרפואה חרא. אני יודע שחשוב לטפל בפציעות כאלה כמה שיותר מהר כי אחרת ההחלמה ארוכה יותר.

איך אתם ממליצים לטפל בפציעה בשבועיים הקרובים?

היי, נפצעתי היום בזמן מד"ס בצבא. רצתי ספרינט ובמהלך הספרינט שמעתי רעש חזק מהשריר ותחושה כאילו מישהו נתן לי בעיטה.
לאחר מכן התחיל כאב, ואני לא מסוגל לדרוך על הרגל.

מהיכרותי עם פציעות לדעתי מדובר בקרע חלקי או מתיחה חזקה. אני נמצא כרגע במסגרת קורסית והרפואה חרא. אני יודע שחשוב לטפל בפציעות כאלה כמה שיותר מהר כי אחרת ההחלמה ארוכה יותר.

איך אתם ממליצים לטפל בפציעה בשבועיים הקרובים?

גש בהקדם להערכה אצל אורטופד/פיזיותרפיסט.
אם מדובר בקרע משמעותי הטיפול המקובל הוא סד קיבוע למספר שבועות יחד עם הפעלה מתונה.

• פותח/ת השרשור
גש בהקדם להערכה אצל אורטופד/פיזיותרפיסט.
אם מדובר בקרע משמעותי הטיפול המקובל הוא סד קיבוע למספר שבועות יחד עם הפעלה מתונה.
אז זהו, יכולים לעבור גם שבועיים בלי שאני אראה פה אורתופד ולכן אשמח להמלצות כלליות.
בינתיים אני עושה rice רגיל, ומתכנן להתחיל לעשות עיסויים + פעולות קלות של השריר (פשיטות עם גומיה נגיד) ברגע שאוכל לדרוך על הרגל באיזשהו אופן. דעתך?

לך לרופא היחידה שלך, לדעתי הוא אפילו יפנה אותך לבית חולים כדי שתראה אורתופד מהר

אז זהו, יכולים לעבור גם שבועיים בלי שאני אראה פה אורתופד ולכן אשמח להמלצות כלליות.
בינתיים אני עושה rice רגיל, ומתכנן להתחיל לעשות עיסויים + פעולות קלות של השריר (פשיטות עם גומיה נגיד) ברגע שאוכל לדרוך על הרגל באיזשהו אופן. דעתך?

אם אתה אכן *לא מסוגל לדרוך על הרגל* כל שאר הדברים שאתה עושה כרגע בצבא נראים לי לא רלוונטיים.
גש להערכה.

• פותח/ת השרשור
מצליח כבר לדרוך על הרגל וללכת, אם כי בצליעה. לא נותנים לי תור לאורתופד אבל משום מה כן קבעו לי תור לדיקור 😳, ורק אחריו תור לאורתופד אם יהיה צורך.
קשה לי להבין את ההיגיון לפעמים.

מצליח כבר לדרוך על הרגל וללכת, אם כי בצליעה. לא נותנים לי תור לאורתופד אבל משום מה כן קבעו לי תור לדיקור 😳, ורק אחריו תור לאורתופד אם יהיה צורך.
זה ללא ספק אחד הדברים הכי מוזרים ששמעתי.
מי זה בדיוק אותם אלו ש"קבעו"?

נסה לבקש אישור מהרופא יחידה לקביעת תור פרטי. לפעמים מאפשרים את זה..
כמובן שתצטרך לשלם

• פותח/ת השרשור
מצב קשה...
יש נפיחות? איפה הכאבים בדיוק?
התאומים של הרגל הפצועה נפוחים מעט. הכאב מתרכז יותר במרכז השריר ובראש הפנימי, בערך בכל השני שליש העליונים של התאומים. למטה באזור של גיד אכילס בקושי כואב. האזור כואב במגע והליכה, כאשר מדי פעם עוברים בי זרמים כאשר השריר נמתח יותר מדי.
השריר קשה למגע, במיוחד ביחס לרגל השנייה.
נסה לבקש אישור מהרופא יחידה לקביעת תור פרטי. לפעמים מאפשרים את זה..
כמובן שתצטרך לשלם
לא יקרה, אני בהשלמת קצונה אז לא מאשרים כמעט שום יציאה.

התאומים של הרגל הפצועה נפוחים מעט. הכאב מתרכז יותר במרכז השריר ובראש הפנימי, בערך בכל השני שליש העליונים של התאומים. למטה באזור של גיד אכילס בקושי כואב. האזור כואב במגע והליכה, כאשר מדי פעם עוברים בי זרמים כאשר השריר נמתח יותר מדי.
השריר קשה למגע, במיוחד ביחס לרגל השנייה.

לא יקרה, אני בהשלמת קצונה אז לא מאשרים כמעט שום יציאה.

תתחיל מכאן :
Calf Strain Rehabilitation

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית