איך נראית שנה ראשונה באוניברסיטה? בפרט הנדסת חשמל

• פותח/ת השרשור tacc4
  • פורסם בתאריך

tacc4

משתמש מתחיל
99
59
נק' מוניטין:
104
99
59
שלום.
לאחר חיפוש שלא העלה חרס החלטתי לנסות ליזום בעצמי, ולשאול שאלה שמעניינת אותי מאוד. חיפשתי גם ברחבי האינטרנט וחוץ מכמה מקבצי טיפים וביקורות לקוניות לא מצאתי יותר מדי..
אוקי, אז נרשמתי לתואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה בתל אביב (אוקטובר 16).
אשמח אם מישהו עם ניסיון בתואר כזה או דומה, במוסד הזה או דומה יוכל לשפוך אור מעט על איך נראית השנה הראשונה - היקף שעות הלימוד, העומס, אם וכיצד ניתן לשלב עבודה, וכל מה שעולה על דעתכם.
אני מרגיש שאני לא מגיע מנקודת הפתיחה האידיאלית כי יש לי 'רק' 4 יח' במתמטיקה (אם כי בציון מעולה) ואני חסר פיזיקה - כלומר צריך לעשות קורס בקיץ, ותוהה עד כמה זה יקשה על תואר שממילא נחשב די קשה להבנתי.

תודה רבה

היקף שעות הלימוד כתוב לך בפירוט של כל קורס (שעות תרגול ושעות הרצאה). בפועל כנראה שתלמד כל היום כל יום (עיקר העבודה היא עצמאית). אני לא יודע איך בנוי התואר שם, אבל בשנה הראשונה תלמד הרבה מאוד מתמטיקה. רובה לא מתבססת כל כך על תיכונית ומתחילים מאפס אבל רצים מהר. הייתי ממליץ לך לנסות להתמודד קצת עם אלגברה לינארית וחדו"א של סמסטר ראשון בשביל להבין מה מצופה ממך ולא להגיע בשוק מוחלט.

נערך לאחרונה:
אומנם עברו כמעט 20 שנה מאז שהייתי בסמסטר א׳ אבל מסתבר שמתכונת הלימודים לא השתנתה משמעותית
https://engineering.tau.ac.il/yedion/2015-16/9
25 שעות שבועיות לרוב נפרסות על 2/3 ימים ארוכים ועוד 2/3 ימים קצרים יותר.
בגדול תשריין עוד 10-15 שעות שבועיות ללימוד עצמי.
כחוכמה בדיעבד לא הייתי עובד בשנה ראשונה ובטח לא בסמסטר א׳
קודם כל הלימודים מעייפים בנוסף קשה להעריך את הקושי עד שעוברים תקופת בחינות ראשונה.
בנוסף בניגוד לדעה הרווחת הקורסים בשנה ראשונה לא כ׳כ חשובים מקצועית אבל מאוד משפיעים על הממוצע.
וסטודנטים שלמדו טוב והתמודדו עם הלחץ הוציאו ציונים טובים.
מבחינת ההתנהלות היומית הנוכחות בשיעורים לא חובה אבל אם המרצה טוב זה שווה, התרגולים הם ללא חובת נוכחות פורמלית אבל מאוד חשוב להיות בהם.
טיפ טוב לדעתי הוא לנצל את הזמן ה׳חופשי׳ במהלך היום לעשות את מטלות הבית במקום לשבת בקפיטריה.
והטיפ הכי חשוב זה לגבש קבוצת למידה שתחזק אותך
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
תודה רבה. חרשתי את האתר שלהם ודווקא את העמוד ששלחת, חנן, פספסתי..
בהמשך למה שבן הציע, אילו מהנושאים מומלץ לנסות להתחיל לחקור לבד כדי 'לרכך את הנפילה'? ראיתי שלומדים פייתון למשל. להתחיל לשבת על codeacademy יכול להקל כשמגיעים באמת ללימודים?

תודה רבה. חרשתי את האתר שלהם ודווקא את העמוד ששלחת, חנן, פספסתי..
בהמשך למה שבן הציע, אילו מהנושאים מומלץ לנסות להתחיל לחקור לבד כדי 'לרכך את הנפילה'? ראיתי שלומדים פייתון למשל. להתחיל לשבת על codeacademy יכול להקל כשמגיעים באמת ללימודים?
ידע בתכנות בהחלט יכול לעזור
תסיים את הפיזיקה בקיץ כדי שתוכל להתחיל את הסמסטר עם כולם
תחזור קצת על חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי

מהמעט שאני יכול להגיד לך בתור אחד שלמד בפקולטה בפיסיקה ואחד שלימד תיכוניסטים כדאי שתבין טוב סינוסים וקוסינוסים ובעיקר מספרים מרוכבים. אלו נושאים שלא מלמדים מספיק לעומק בהתחלה באקדמיה ומניחים שאתה שולט בהם טוב.

ואם אתה רוצה להתחיל ללמוד משהו לפני תחילת השנה אז בעיקר אלגברה לינארית וגם חדו"א, לינארית מהווה בסיס לכל המדעים המדויקים וחדו"א זה לרוב הקורס הכי בעייתי לאנשים בשנה הראשונה מכיוון המתמטיקה..

@ברק אני חושב שאלגברה לינארית בפעם הראשונה שנתקלים בה זה כמו סינית וזה דווקא לא משהו שהייתי לומד לבד
חדו"א, משוואות סינוס/קוסינוס ומספרים מורכבים, בהחלט מסכים

דעתי.

סמסטר ראשון לא לעבוד כל עוד זה אפשרי.

להתרגל להתחיל ללמוד ב 8:30 גם אם אין לך באותו יום לימודים אז להחיל ללמוד בבית/סיפריה בשעות האלו. בגלל שלרוב המבחנים הם בשעה 9 לדעתי זה חלק חשוב להיות מורגל לשעות האלו. (כמובן זה לא חובה זה רק מה שראיתי על עצמי אחרי כמה סמסטרים ששיפר לי פלאים את התחושה והעירנות במבחנים).

לגבי כמה שעות צריך זה תלוי בבן אדם. עצה שלי תתחיל מזה שתבוא לכל ההרצאות והתרגולים בשבועות הראשונים. תראה עד כמה קל/קשה לך להבין מה הולך ועד כמה אחרי זה קל/קשה לך להבין לבד מסיכומים.

הרבה יותר יעיל ועדיף ללמוד לבד אבל זה צריך להבין שאתה באמת יכול לעשות את זה. כי לא כולם יכולים. בקורסי תכנות למדתי לבד ובקורסים מתמטיים הייתי הולך להרצאות או תרגולים.

למידה בקבוצות לדעתי תלויה גם בך ובאנשים, תנסה תראה אם זה מתאים לך.

בכללי אתה צריך להבין מה הסביבה שהכי נוח לך ללמוד בה האם זה בבית או בסיפריה (בגלל הסחות דעת או סביבה של "לימודים") האם אתה מעדיף ללמוד לבד או בצוות (לפעמים לבד קשה כי לא תמיד אתה מבין או ללמוד בצוות אתה כאילו נותן לשותף להסביר לך הכל).

שעות השקעה זה כבר יהיה תלוי בך, כנראה יהיו קורסים שתשקיעה יותר ויהיו פחות תלוי בך, למד איתי בחור שפרט להגעה להרצאות/תרגולים לא היה משקיעה והיו לו ציונים יותר גבוהיים משלי כי הוא היה מספיק להבין הכל מההרצאה, אני הייתי צריך אחרי זה לשבת ולעקל הכל.

לגבי ללמוד או לא לפני התואר אין באמת צורך, אם ממש מעמם לך אז עוד אפשר ללמוד טיפה תכנות. אבל ללמוד מתמתיקה כנראה יהיה מאוד מאוד קשה לבד וגם לדעתי חבל.

מכיר אישית בחור שעשה בקושי 4 יחידות בבית ספר ולא עשה פיסיקה, שנה ראשונה סיים עם ממוצע 95 בערך. (הוא הלך למועד ב' בפיסיקה שהיה לו 95 והוציא 100)

@ברק אני חושב שאלגברה לינארית בפעם הראשונה שנתקלים בה זה כמו סינית וזה דווקא לא משהו שהייתי לומד לבד
חדו"א, משוואות סינוס/קוסינוס ומספרים מורכבים, בהחלט מסכים
כשלמדתי היו כל מיני הודים שלימדו קורסים באנגלית ביוטיוב. הם מסבירים מעולה.

בשביל אלגברה יש את צילג ביוטיוב (הרצאות של הטכניון), המרצה הכי טוב שראיתי.

זה אגב טיפ מצויין בכללי. לפחות עד שמגיעים לקורסים מתקדמים שאין את החומר שלהם בשום מקום שווה ללמוד מיוטיוב את מה שהמרצה לא הצליח להעביר.

אני אתן חוו"ד בתור אחד שלומד תוכנה (שנחשב פחות קשה מחשמל עד כמה שאני יודע) -
זה לא משנה איך השנה הראשונה נראית, משנה איך אתה נראה, כי אתם תסיים לבן אחרי שלא תראה שמש 🤣

אם אתה רוצה ממוצע גבוה, לא לעבוד.
אחרי הסמסטר הראשון/שני תהיה יותר חכם בעניין הזה.

וכמו שאמרו, כמעט כל הקורסים שתלמד בשנה א קיימים באינטרנט בעברית בחינם וכולם קיימים באנגלית.
אם יש לך זמן, תעבור עליהם והנחיתה תהיה הרבה יותר רכה.

אני אתן חוו"ד בתור אחד שלומד תוכנה (שנחשב פחות קשה מחשמל עד כמה שאני יודע) -
זה לא משנה איך השנה הראשונה נראית, משנה איך אתה נראה, כי אתם תסיים לבן אחרי שלא תראה שמש 🤣

אם אתה רוצה ממוצע גבוה, לא לעבוד.
אחרי הסמסטר הראשון/שני תהיה יותר חכם בעניין הזה.

וכמו שאמרו, כמעט כל הקורסים שתלמד בשנה א קיימים באינטרנט בעברית בחינם וכולם קיימים באנגלית.
אם יש לך זמן, תעבור עליהם והנחיתה תהיה הרבה יותר רכה.
תמיד אפשר לעבוד באבטחה וללמוד תוך כדי המשמרת...
אני עובד 2 משמרות בסופ"ש ומרוויח 2500-3000 שקל בחודש (28 לשעה)
ואני לומד הרבה יותר טוב בעבודה.

פשוט צריך לדעת איפה לעבוד

תמיד אפשר לעבוד באבטחה וללמוד תוך כדי המשמרת...
אני עובד 2 משמרות בסופ"ש ומרוויח 2500-3000 שקל בחודש (28 לשעה)
ואני לומד הרבה יותר טוב בעבודה.

פשוט צריך לדעת איפה לעבוד
איך אתה מגיע ל2500-3000 בשתי משמרות?

• פותח/ת השרשור
משמרת של 9 שעות - 252 ש''ח.
2 משמרות בסופ''ש - 504 ש''ח.
4 סופ''שים בחודש - 2016 ש''ח.
תוסיף 150% של סופ''ש וקיבלת..

סיימתי באוגוסט האחרון את התואר הכפול בפיזיקה ובהנדסת חשמל בתל אביב.
שינו את תוכנית הלימודים קצת מאז. בגדול בשנה הראשונה אתה תלמד בעיקר קורסים מתמטיים, וכמו כן קורסים בפיזיקה ותכנות. הקורס היחידי שקשור להנדסת חשמל זה מלס (מערכות לוגיות ספרתיות). יחסית יהיו לך מעט קורסים (5), אבל רובם כבדים עם הרבה שעות ונק"זים, וכאמור הם משפיעים הרבה על הממוצע לטווח ארוך.
בדיעבד העומס לא כזה גבוה בשנה הראשונה (לעומת שנים מתקדמות), אבל השוק בהתחלה גדול ולוקח זמן ללמוד איך ללמוד ולהכנס לקצב הגבוה של האקדמיה.
אם אתה יכול להרשות לעצמך, ממליץ לא לעבוד לפחות בסמסטר הראשון. אחרי כן כבר תקבל קצת מושג על איך אתה מסתדר עם הלימודים ואם אתה יכול לשלב עבודה תוך כדי.

אם יש לך שאלות נוספות על קורסים ספציפיים וכו' אתה מוזמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית