הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הבדל בנפח אימון

מאיר

מושעה
223
16
נק' מוניטין:
16
223
16
ניקח לדוגמא אדם שעושה סקוואט האם:
10 סטים של 3 חזרות על משקל 100 קילו
שווה ל3 סטים של 10 חזרות על נגיד 80 קילו?
הרי בסהכ נפח של 10 סטים גבוה יותר מבחינת משקל כולל.
אני רואה שרוב תוכניות הכוח מבוססות על 5*5 לניארית או אקרוס למה דווקא אלו מספרי החזרות/סטים?
אשמח לשמוע מה לדעתכם יהיה עדיף ולמה?

זה נפחים מטורפים, ע"ע סמולוב וסטפן קורטה. 5*5 נמצא יעיל מספיק בשביל ליצור בסיס כוח בלי ליצור תשישות מערכתית גבוהה.
חוץ מזה שב- 5*5 אתה תרים הרבה יותר משקל.

• פותח/ת השרשור
הנפח לא זהה כי תעשה 100*3*10 זה 3000 קג
וב80*10*3 זה 2400 קג לכן הנפח לא זהה
זה מה שרשמתי וגם התכוונתי..
אז לפי התבנית הזו אני אעשה פחות חזרות יותר סטים וזה יהיה עדיף!
אז למה בכלל צריך חזרות גבוהות??

• פותח/ת השרשור
כי עבודה קבועה ב-3 חזרות שכבדות לך תשחק אותך מהר אם אתה יחסית מתקדם, ולא תועיל מספיק אם אתה יחסית מתחיל.
אני מדבר באופן כללי על נפח אימון לא נכנס לדקויות כרגע של ריסטים וכו.. שזה מתבצע בכל תכנית אימון.
גם ב5,10,15 חזרות תשחק אותך ואז תצטרך ריסטים וכו..
למה רובה תוכניות שלפחות באתר מדברות על קומבינציה של 5*5.אני אתן לדוגמא את מייק רוזנר שפרסם אתמול דדליפט גבוה ל10 חזרות ואני די בטוח שהוא בנה לעצמו תבנית אימון ולא אינסטינקט רגעי.
גם אני בתור מאמן עובד עם אחרים בצורה ורסטילית של חזרות/סטים.אבל מעניין למה הצועניות הידועות נעצרות ב5*5 ולעיתים ירידה ל3 ח׳ ?

5 חזרות לא ישחקו אותך באותה מהירות כמו 3, בהנחה שאתה עובד עם RM או משהו קרוב אליו.
אני אתן לדוגמא את מייק רוזנר שפרסם אתמול דדליפט גבוה ל10 חזרות ואני די בטוח שהוא בנה לעצמו תבנית אימון ולא אינסטינקט רגעי.
אתה חושב שהוא עושה את זה באופן קבוע? אני בטוח שזה רק פיק מתוכנן (או לא) בתוכנית.
יש עקרונות מסוימים שנמצאים מאחורי התכנון ומנחים אותו, לא זורקים סתם מספרים באוויר.
מתאמן מתחיל שיעבוד עם שלשות - או בשביל ההגזמה, סינגלים - לא יבנה מספיק נפח ומיקרוטראומה בשריר כדי להתקדם.
מתאמן מתקדם שיעבוד בסינגלים יישרף מהר מאד, וכדי להגיע לסינגלים או שלשות כבדים במיוחד עושים קודם עבודת נפח והתאוששות מתאימה.

אני מדבר באופן כללי על נפח אימון לא נכנס לדקויות כרגע של ריסטים וכו.. שזה מתבצע בכל תכנית אימון.
למה רובה תוכניות שלפחות באתר מדברות על קומבינציה של 5*5.אני אתן לדוגמא את מייק רוזנר שפרסם אתמול דדליפט גבוה ל10 חזרות ואני די בטוח שהוא בנה לעצמו תבנית אימון ולא אינסטינקט רגעי.
גם אני בתור מאמן עובד עם אחרים בצורה ורסטילית של חזרות/סטים.אבל מעניין למה הצועניות הידועות נעצרות ב5*5 ולעיתים ירידה ל3 ח׳ ?
מהסיבה הכי פשוטה בעולם. משקלים שיהיו בסט של 10 חזרות לא יגרמו מספיק עומס על מערכת העצבים ולכן גם לא יגרמו לשיפור המירבי בכוח כמו 5*5. והפוך בבנית מסת שריר, ששם מטרתך נטו להתיש את השריר ולסחוט את כל ה-ATP שיש בו.

• פותח/ת השרשור
5 חזרות לא ישחקו אותך באותה מהירות כמו 3, בהנחה שאתה עובד עם RM או משהו קרוב אליו.

אתה חושב שהוא עושה את זה באופן קבוע? אני בטוח שזה רק פיק מתוכנן (או לא) בתוכנית.
יש עקרונות מסוימים שנמצאים מאחורי התכנון ומנחים אותו, לא זורקים סתם מספרים באוויר.
מתאמן מתחיל שיעבוד עם שלשות - או בשביל ההגזמה, סינגלים - לא יבנה מספיק נפח ומיקרוטראומה בשריר כדי להתקדם.
מתאמן מתקדם שיעבוד בסינגלים יישרף מהר מאד, וכדי להגיע לסינגלים או שלשות כבדים במיוחד עושים קודם עבודת נפח והתאוששות מתאימה.
זה מה שאני אומר שכמובן יש תכנון מאחורי הכל ופה התכנון לרוב הוא על אותו בסיס.בסהכ אשמח להבין למה העידוד הוא לרוב על אותו דפוס אימון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית