הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הפסקה חלקית מאימונים,מה לעשות?

Vibryll

ה-ויבריל
4,256
1,634
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
17,049
4,256
1,634
בוקר טוב חברים,הודיעו לי כרגע בבסיס שאני אמור לצאת לקורס שימשך כחודשיים ולא יהיה לי שם איפה להתאמן ואני כרגע באמצע SS.
המקסימום שאני יכול לעשות זה להתאמן רק פעמיים בשבוע בסוף השבוע(חמישי ושבת) וזה יוצא לא מאוזן אבל זה מה שיש.
מה אתם מציעים לי לעשות בהקשר?
אם אבצע רק 2 אימונים בשבוע איך כדאי להתקדם במשקלים אם בכלל?
ובקשר לתזונה,איך עלי לאכול בתקופה הזאת(2 אימונים בשבוע שדי צמודים אחד לשני) אם אני כרגע במאסה ואוכל 3000 קלוריות ביום תוך כדי פריסה של 3 אימונים לכל השבוע?
אני חושש שאם אני אוכל את אותה כמות הקלוריות ותוך כדי עצימות האימונים שלי תרד אני אעלה במשקל מיותר שיבוא בעיקר משומן.

תודה מראש לעוזרים.

• פותח/ת השרשור
אני מבין שאפשר להתקדם איכשהו,השאלה היא איך בדיוק אתם ממליצים לעשות זאת?
וגם מה בקשר לשאלה שלי על התזונה?

אני הייתי עושה SS פעמיים בשבוע ומוסיף תרגילי עזר כמו 2 סטים של מקבילים לכשל ביום של הבנץ' ו2 סטים של 8-10 הרחקות לצדדים ועוד 2 סטים ליד קדמית ביום של הפרס. בקשר לתזונה הייתי אוכל 200~ קלוריות פחות ממה שהייתי אוכל במצב רגיל של SS, זה מה שאני הייתי עושה, אבל יש פה אנשים שמבינים הרבה יותר ואולי הם יוכלו לתת לך תשובות יותר טובות.

הייתי אומר לך תעשה SS אבל חמישי ושבת זה לא טוב.
תעשה FBW רגיל, 3-4 סטים לשריר גדול 1-2 לקטן ותאכל קצת מעל התחזוקה אל תגזים.
לא הייתי עושה SS כי יש לך מרווח מאוד גדול בין אימון של שבת ליום חמישי שאחריו, אם תגיע למצב של PR כל פעם מחדש הדבר לא יהיה אידיאלי ובספק אם תצליח להתמיד ולשבור שיאים, מה שכן סכנה לפציעה תמיד ישנה במצב הזה לדעתי גם גדולה יותר (חוסר הערכה במשקל שאתה מסוגל להרים לאחר 5 ימם ללא אימון, לא הרבה, אך גם לא מעט).

• פותח/ת השרשור
מה אתם חושבים על הרעיון לעשות בקורס סקוואטים עם מישהו שישב לי על הכתפיים,כנ"ל שכיבות שמיכה.
במקום פרס לעשות Handstand pushups,לעשות מתח,ולרוץ.
עד כמה התרגילים האלה שימושיים בישביל לשמור על היכולות הפיזיות שלי שלדעתי הולכות דיי לרדת אם אתאמן רק בסופי שבוע?

אתה יכול לנסות לעשות ככה סקוואטים, רק קח בחשבון שגוף האדם אינו קשיח כמו מוט והמסה מרוכזת בצורה שונה מאשר על המוט, כך שצריך להקפיד על הטכניקה ועל היציבה. אני חושב על מקרה שבו בובת האימונים שלך תתחיל לוז, מרכז הכובד ישתנה ואז אתה עלול לזוז קדימה מדי ולגלוש עם הברכיים.

• פותח/ת השרשור
שמע אני גם לא מתכוון להרים מישהו ששוקל 100 קילו,לעשות אולי עם מישהו 70-80 מקסימום,אבל טיפה יותר חזרות,לא צריכה להיות בעיה לדעתי.

דווקא מפני שזה משקל קל יותר, אתה עלול להקל ראש בחשיבות הטכניקה.

כל עוד תקפיד על מיקום הברכיים לכל אורך התנועה ועל יישור הגב, יהיה בסדר.

תראה אם יש לך גישה בקורס לחדר כושר או למתקן של מתח מקבילים
אפילו רק מתח יכול לעזור לך לשמור קצת (מתח/שכיבות שמיכה/איר סקווט) - סינדי

ובסופ"ש 2 אימוני כח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית