הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חזה בקרוס עליון

vladikdx

משתמש מתחיל
163
4
נק' מוניטין:
7
163
4
כשאני עושה את התרגיל אני מרגיש את הרבה יותר את הכתף ואת החלק שמסומן בתמונה שצירפתי מאשר את החזה
אפשר הסבר למה ומה אני עושה לא נכון? (קורה גם במשקל קל)
זה מגיע למצב שבחזרות האחרונות אני לפעמיים מפסיק מרוב שמתחיל לי כאב באזור הזה, אבל אני מרגיש אני יכול להמשיך את הסט אם זה לא היה קורה
כמובן שאני לא עושה את התרגיל בינתיים כדי לא לגרום לנזק ודלקות
אבל אשמח להסבר ועצות כדי לעשות את הטכניקה נכון.

D3.jpg

למה אתה עושה את התרגיל הזה? תעשה בנץ׳ פרס כתרגיל מרכזי וכתרגיל עזר תעשה לחיצת דאמבלים בשיפוע או מקבילים רחב.

אתה מרגיש את הכתף כי היא עובדת קשה בכל תרגיל שמערב קירוב אופקי. אם זה כואב לך, אל תעשה את התרגיל, שהוא גם ככה מיותר.
לחיצת דאמבלים בשיפוע או מקבילים רחב
שני תרגילים איומים ונוראים שרק מחכים לפציעה.

לא הבנתי כלום מהאשכול הזה
האם תרגיל חזה בקרוס עליון הוא תרגיל טוב לחזה ומהי הטכניקה הנכונה לבצעו ?
האם יש סיכון גבוהה לפציעה בתרגיל דאמבלים בשיפוע עליון לחזה.

אני מניח שאם אחרי 5 שנים איתם לא נפצעתי אז אני יכול לדאוג פחות .
כן, זה המדד. לא נפצעת אז הכל בסדר.
לא הבנתי כלום מהאשכול הזה
האם תרגיל חזה בקרוס עליון הוא תרגיל טוב לחזה ומהי הטכניקה הנכונה לבצעו ?
האם יש סיכון גבוהה לפציעה בתרגיל דאמבלים בשיפוע עליון לחזה.
שום תרגיל בסגנון פרפר הוא לא תרגיל טוב לחזה או לכתפיים. יש לו סכנה גם לצביטה וגם לנזק בבייספס, ואין בו שום תועלת מעבר ללחיצה רגילה. מרגישים אותו יותר בפקטורליס, לכן אנשים חושבים שהוא נותן דגש. זה בולשיט.
בדאמבלים יש סיכון גבוה יותר מאשר במוט, כי טווח התנועה גדול יותר. אפשר להתאמן נכון בדאמבלים אם מכניסים מרפקים פנימה ומאד נזהרים, מה שהרוב לא עושים (תראה למשל איך כולם עושים לחיצה בישיבה בדאמבלים, ותבין).

אם כבר תרגילי בילדרים אז שיהיה במשקל קל ובנפח גבוה, אבל עדיין לא רואה טעם בזה.
אני דווקא בעד מקבילים, אבל זה תרגיל שעלול לגרום לפציעות די מהר.. לכן לא מתאים לכולם.

כן, זה המדד. לא נפצעת אז הכל בסדר.

שום תרגיל בסגנון פרפר הוא לא תרגיל טוב לחזה או לכתפיים. יש לו סכנה גם לצביטה וגם לנזק בבייספס, ואין בו שום תועלת מעבר ללחיצה רגילה. מרגישים אותו יותר בפקטורליס, לכן אנשים חושבים שהוא נותן דגש. זה בולשיט.
בדאמבלים יש סיכון גבוה יותר מאשר במוט, כי טווח התנועה גדול יותר. אפשר להתאמן נכון בדאמבלים אם מכניסים מרפקים פנימה ומאד נזהרים, מה שהרוב לא עושים (תראה למשל איך כולם עושים לחיצה בישיבה בדאמבלים, ותבין).

אם כך, רצוי ונכון לנטוש את תרגילי הפרפר והקרוס במובן של חזה ?

אם כך, רצוי ונכון לנטוש את תרגילי הפרפר והקרוס במובן של חזה ?
כן.
אז לא לעשות כלום חוץ מפרס ובנץ'?
בתור מתאמן מתחיל אין לך שום צורך להוסיף דברים.
אם אתה חייב להוסיף נפח, אפשר עם מקבילים, ועם לחיצות במוט בשיפוע. אלה תרגילים שבאמת יתנו משהו חוץ מעבודה מיותרת על הפקטורליס, שמשום מה הפך להיות השריר הכי חשוב בגוף האדם.

כלומר - תרגילים מרכזים פרס ובנץ' בעצימות גבוה, ואפשר עם רוצים תרגילי עזר מקבילים, ו/או מוט בשיפוע לאחר התרגיל המרכזי עצימות נמוכה יותר, ויותר חזרות.
תרגילי עזר אלו גם סוגרים לי את הפינה של תרגיל עזר לכתפיים?

תור מתאמן מתחיל אין לך שום צורך להוסיף דברים.
אם אתה חייב להוסיף נפח, אפשר עם מקבילים, ועם לחיצות במוט בשיפוע. אלה תרגילים שבאמת יתנו משהו חוץ מעבודה מיותרת על הפקטורליס, שמשום מה הפך להיות השריר הכי חשוב בגוף האדם.
לא הבנתי, אתה ממליץ או לא ממליץ על מקבילים ? ,לחיצות מוט בשיפוע לא יעמיס על הכתף הקדמית יותר מלחיצת דאמבלים בשיפוע (שיפוע קטן של 20-30 מעלות) ?

תרגילי עזר אלו גם סוגרים לי את הפינה של תרגיל עזר לכתפיים?
כן.
לא הבנתי, אתה ממליץ או לא ממליץ על מקבילים ?
ממליץ מאד, באחיזה צרה ובזהירות.
לחיצות מוט בשיפוע לא יעמיס על הכתף הקדמית יותר מלחיצת דאמבלים בשיפוע
יעמיס כמו שצריך. אין שום בעיה עם עומס. יש בעיה עם תנועות לא נכונות. דאמבלים מביאים לירידה עמוקה ובדרך כלל מפריעים להכנסת מרפקים פנימה ולכן עדיף במוט.

אחיזה צרה זה כבר לא ממש חזה, הטרייספס יהיה הדומיננטי
מה בדיוק הבעיה שתלת ראשי יהיה דומיננטי?
הרי זה רווח נקי- התחזקות במספר שרירים באותו תרגיל. אני מתאר לעצמי שאתה לא בילדר בהכנות סופיות לאליפות עולם , שאתה צריך דגש לבידוד כל סיב בשריר.

ה בדיוק הבעיה שתלת ראשי יהיה דומיננטי?
הרי זה רווח נקי- התחזקות במספר שרירים באותו תרגיל. אני מתאר לעצמי שאתה לא בילדר בהכנות סופיות לאליפות עולם , שאתה צריך דגש לבידוד כל סיב בשריר.
אכן לא אבל אם מתאמן מסוים מחפש תרגיל עזר לחזה אז למה שיעשה תרגיל ליד אחורית ?, אם זה גם וגם סבבה אבל אם הטרייספס דומיננטי יותר מהחזה אז המטרה פוספסה קצת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית