היי,
אני מתאמן בחדר כושר כבר כמעט שנה. לאורך הזמן הזה השתפרתי משמעותית סך הכול, אבל בחודשיים האחרונים אני מרגיש שאני תקוע- אין שיפור, ואפילו יש ירידה בביצועים שלי.
המטרה העיקרית של האימונים שלי היא להתחטב, לשפר את הכושר בכללי וסיבולת לב ריאה בפרט. אני כרגע שוקל 80 קילו עם 17% שומן.
תוכנית האימונים שלי היא כזו:
* 3 פעמים בשבוע (ימים א', ג' ו-ה'):
- ריצה של כחצי שעה (כ-6 ק"מ)
- מתח- 3 סטים של 6.
- מקבילים עם משקולת של 9 ק"ג- 3 סטים של 10.
- כפיפות בטן במכונה עם משקל 60 ק"ג- 3 סטים של 15.
- Bench Press עם משקל 60 ק"ג (20 ק"ג בכל צד+מוט)- 3 סטים של 8.
- סקוואטים עם משקל 60 ק"ג (20 ק"ג בכל צד+מוט)- 3 סטים של 8.
- הרמת משקולות ליד קדמית, 12.5 ק"ג לכל צד- 3 סטים של 10.
- הרחקת כתפיים לצדדים עם משקולות צד, 9 ק"ג כל צד- 3 סטים של 10.
* יום אחד (יום ב') משחק כדורסל. זה לא קשור לאימונים, זה לכיף. אני מציין את זה כי זה יכול להשפיע על העומס של הגוף.
* יום ו' ריצה של 8.5 ק"מ.
המשקלים שכתבתי פה הם משקלים שעליהם אני תקוע כבר חודש בערך.
בנוסף, בריצה פעם יכלתי לעשות תוצאות הרבה יותר טובות- רצתי 4 פעמים בשבוע מעל 8 ק"מ ב-40 דקות. היום אני רץ את זה הרבה יותר לאט. זה קרה לי אחרי שהייתי חולה, אז הפסקתי להתאמן בערך שבוע ומאז לא הצלחתי לחזור לזה.
יש לי כמה שאלות:
יש משהו שאני עושה לא בסדר?
אני צריך לשנות את תכנית האימונים שלי?
אולי לגוון יותר ולא לעשות כל אימון אותו הדבר?
מה לעשות מבחינת הריצה? אני לא מרגיש שאני משתפר, אלא אפילו להפך, אני כל הזמן מרגיש שאין לי כוח ברגליים בזמן האחרון.
תודה.
אני מתאמן בחדר כושר כבר כמעט שנה. לאורך הזמן הזה השתפרתי משמעותית סך הכול, אבל בחודשיים האחרונים אני מרגיש שאני תקוע- אין שיפור, ואפילו יש ירידה בביצועים שלי.
המטרה העיקרית של האימונים שלי היא להתחטב, לשפר את הכושר בכללי וסיבולת לב ריאה בפרט. אני כרגע שוקל 80 קילו עם 17% שומן.
תוכנית האימונים שלי היא כזו:
* 3 פעמים בשבוע (ימים א', ג' ו-ה'):
- ריצה של כחצי שעה (כ-6 ק"מ)
- מתח- 3 סטים של 6.
- מקבילים עם משקולת של 9 ק"ג- 3 סטים של 10.
- כפיפות בטן במכונה עם משקל 60 ק"ג- 3 סטים של 15.
- Bench Press עם משקל 60 ק"ג (20 ק"ג בכל צד+מוט)- 3 סטים של 8.
- סקוואטים עם משקל 60 ק"ג (20 ק"ג בכל צד+מוט)- 3 סטים של 8.
- הרמת משקולות ליד קדמית, 12.5 ק"ג לכל צד- 3 סטים של 10.
- הרחקת כתפיים לצדדים עם משקולות צד, 9 ק"ג כל צד- 3 סטים של 10.
* יום אחד (יום ב') משחק כדורסל. זה לא קשור לאימונים, זה לכיף. אני מציין את זה כי זה יכול להשפיע על העומס של הגוף.
* יום ו' ריצה של 8.5 ק"מ.
המשקלים שכתבתי פה הם משקלים שעליהם אני תקוע כבר חודש בערך.
בנוסף, בריצה פעם יכלתי לעשות תוצאות הרבה יותר טובות- רצתי 4 פעמים בשבוע מעל 8 ק"מ ב-40 דקות. היום אני רץ את זה הרבה יותר לאט. זה קרה לי אחרי שהייתי חולה, אז הפסקתי להתאמן בערך שבוע ומאז לא הצלחתי לחזור לזה.
יש לי כמה שאלות:
יש משהו שאני עושה לא בסדר?
אני צריך לשנות את תכנית האימונים שלי?
אולי לגוון יותר ולא לעשות כל אימון אותו הדבר?
מה לעשות מבחינת הריצה? אני לא מרגיש שאני משתפר, אלא אפילו להפך, אני כל הזמן מרגיש שאין לי כוח ברגליים בזמן האחרון.
תודה.