הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פגיעה בכליות גיינר האם זה נכון

מסה123

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
שלום הייתי אצל דיאטנית
שיחחנו על מה אני אוכל במהלך היום
וכמה אני מתאמן והדיאטנית שאלה אותי אם אני לוקח גיינר אמרתי לה שכן והיא אמרה שזה פוגע בכליות רציתי לשאול אם זה נכון? (יכול להיות שאם אתה צורך הרבה מנות אז זה פוגע -והתווכחתי איתה שזה לא פוגע אם שותים את זה במינון נכון )

שלום הייתי אצל דיאטנית
שיחחנו על מה אני אוכל במהלך היום
וכמה אני מתאמן והדיאטנית שאלה אותי אם אני לוקח גיינר אמרתי לה שכן והיא אמרה שזה פוגע בכליות רציתי לשאול אם זה נכון? (יכול להיות שאם אתה צורך הרבה מנות אז זה פוגע -והתווכחתי איתה שזה לא פוגע אם שותים את זה במינון נכון )
מה שהיא אמרה לא נכון.

אל תזרוק באוויר אני רוצה הוכחה להיות בטוח -
היא צריכה להוכיח שזה כן פוגע , לא אני.
אם זה עוזר לך, אני מכיר הרבה מאוד אנשים שלוקחים גיינר ואין להם בעיה בכליות (שידועה להם).

• פותח/ת השרשור
היא צריכה להוכיח שזה כן פוגע , לא אני.
אם זה עוזר לך, אני מכיר הרבה מאוד אנשים שלוקחים גיינר ואין להם בעיה בכליות (שידועה להם).
לא אחי הבעיה פה- שאני רוצה לבדוק את זה ממש לעומק .
אני יודע שזה לא פוגע אבל היא טוענת ככה וזה מעצבן התווכחתי איתה שם חח

אוקיי אז נתחיל בזה שאם מישהו (במקרה הזה הדיאטנית) טוען שדבר מה פוגע, לא כדאי שתשאל למה ?
בכל אופן פעם אחת בצבא נתקלתי במקרה דומה עם רופאה צבאית וזה בכללי השיחה
אני: מה פוגע באבקת חלבון, האבקה? איך הגוף מעכל את האבקה? הכמות חלבון ?
הרופאה: הכמות חלבון גבוהה עלולה להזיק לכליות.
אני: בסקופ חלבון יש 24-25 גרם חלבון שזה שקול לחזה עוף.
הרופאה: הא, טוב אני באמת פחות מבינה בזה ועדיף שתקרא באינטרנט.

חושב שהיא התכוונה לאבקת חלבון(לא משנה להם ההבדל, מבחינתם הכל אותו דבר...)

לרוב על אבקת חלבון "אנשי המקצוע" האלה(ואני אומר את זה בהכי זלזול שיש...) אומרים שהיא פוגעת בכליות.

אין לזה שום סימוכין ויותר מזה - היה כאן מחקר(לא זוכר מאיפה העלו אותו...) שגם אם תאכל 4 גרם על כל ק"ג משקל גוף(שזה ממש המון), עדיין לא ייווצר לך עומס בכליות.

אל תבוא נגדי גיבור -אני רוצה להבין מה הבעיה
גיינר לא פוגע בכליות.
למה? כי הרכיבים שבו לא מזיקים לאיבר הזה.
גם צריכת חלבון גבוהה באופן תדיר ולאורך זמן הוכחה כבר כלא מזיקה (3-4 גרם חלבון לכל קילו מ"ג).

הרבה "אנשי מקצוע" חיים בעולם של מיתוסים שמסרב למות.
למה? כי זה נוח לא להבין לעומק ופשוט "ללכת עם העדר".
יש יותר "דיאטנים" שיגידו בדיוק כך, מאשר אחרים שיגידו ההיפך ויסבירו גם למה.

בשורה התחתונה - חפש לך מקור אחר להתייעץ בו.
עצה: המאמרים פה בפורום יעשו את העבודה בהחלט.

חארטה מוחלט, אין היום שום מחקר שטוען ככה
אנשי מקצוע שלא מבינים חושבים שאבקת חלבון זה כמויות מגוכחות של חלבון, שכולם פה יודעים שזה לא נכון, והטענה היא שכמויות גדולות של חלבון פוגעות בכליות
המיתוס הזה נולד כי אנשים עם כשל כליות כרוני צריכים דיאטה דלת חלבון, אז לפי כשל לוגי, דיאטה עם הרבה חלבון פוגעת בכליות, מה שלא נכון בכלל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית