הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי גב לאחר דדליפט כבד

• פותח/ת השרשור Fuck
  • פורסם בתאריך

Fuck

משתמש משקיע
2,808
1,647
נק' מוניטין:
3,782
2,808
1,647
היי.
לפני כשבועיים וחצי ביצעתי דדליפט עם משקל חדש. זה נעשה לאחר חימום, כרגיל.
בזמן התרגיל הרגשתי שהגב התעגל מעט על אף שהטכניקה לא השתנתה ועשיתי מאמץ לשמור על גב ישר. מאז התחלתי להרגיש כאב בגב התחתון, שבהתחלה פירשתי אותו כדומס.
הכאב מורגש באזור עצם הזנב, בעיקר בזמן קימה מכיסא או בזמן שאני מקשית את הגב התחתון.
הכאב לא מגביל אותי או מורגש בסקוואט, בנט אובר רואו, דדליפט רומני קל או תרגילים אחרים.
מאז אותו מקרה ניסיתי למשוך דדליפט רק עוד פעם אחת, עם משקל קל בהרבה, והורגש כאב בגב התחתון.

מה כדאי לעשות במצב הזה? יש לציין שהכאב אינו בזוקפי הגו לפי ההרגשה שלי.

ועשיתי מאמץ לשמור על גב ישר.
לאחרונה נוצר אצלי הרושם שיש טרנד חדש בקרב המושכים בקהילת ארצנו והוא משהו בסיגנון של "אל תתיחס כל כל לגב שלך, ישר לא ישר זה לא ממש משנה, תשים מוזיקה שעושה הרבה רעש ותרים הכי כבד שאתה יכול, גם אם אתה ניראה כמו גמל שלמה". אז יתכן והבעיה שלך היא שאתה מנסה בכח לשמור על גב ישר.

היי.
לפני כשבועיים וחצי ביצעתי דדליפט עם משקל חדש. זה נעשה לאחר חימום, כרגיל.
בזמן התרגיל הרגשתי שהגב התעגל מעט על אף שהטכניקה לא השתנתה ועשיתי מאמץ לשמור על גב ישר. מאז התחלתי להרגיש כאב בגב התחתון, שבהתחלה פירשתי אותו כדומס.
הכאב מורגש באזור עצם הזנב, בעיקר בזמן קימה מכיסא או בזמן שאני מקשית את הגב התחתון.
הכאב לא מגביל אותי או מורגש בסקוואט, בנט אובר רואו, דדליפט רומני קל או תרגילים אחרים.
מאז אותו מקרה ניסיתי למשוך דדליפט רק עוד פעם אחת, עם משקל קל בהרבה, והורגש כאב בגב התחתון.

מה כדאי לעשות במצב הזה? יש לציין שהכאב אינו בזוקפי הגו לפי ההרגשה שלי.

מה אתה חושב שקרה וגורם לכאב?
מה היית עונה לחייל ביחידתך שהיה פונה אליך עם שאלה דומה?

• פותח/ת השרשור
מה אתה חושב שקרה וגורם לכאב?
מה היית עונה לחייל ביחידתך שהיה פונה אליך עם שאלה דומה?
אני באמת לא יודע. אימון שקדם לאימון המדובר הרמתי חמישה קילוגרמים פחות, וזה לא היה כל כך כבד שהטכניקה נהרסה. לא קפצתי למשקל גבוה מדי, שמרתי על טכניקה נכונה וסך הכל הגב שלי אמור להיות חזק. אני מתאמן כבר שנתיים שבמהלכן עבדתי תמיד עם טכניקה לא פחות ממושלמת, שמרתי על מוביליטי וגמישות ותמיד התרכזתי בתרגילים מורכבים. מרגיש כאילו עשיתי הכל נכון ובכל זאת נפצעתי מהרמה אחת כבדה. שגם זה לא ברור לי, כי יש אנשים שמושכים עם גב עגול שנים ללא בעיה. אני משכתי משקל שלא היה בהכרח כבד מדי, עם הטכניקה הטובה ביותר שיכולתי לבצע. גם אנשים שהסתכלו טענו שהגב לא התעגל משמעותית.

לשאלתך השנייה, אין אף חייל שמתאמן כמוני ושאימונים חשובים לו כל כך, אז הייתי מציע לו לנוח תקופה מאימונים, להפסיק לבצע דדליפט כבד לזמן הקרוב ולפנות לרופא אם הכאב ממשיך.
אבל זה לא בהכרח מה שאני יכול 'מייעץ' לעצמי.

@mars
זה ממש לא המצב אצלי. אני לא מתעסק בכוח או במשקלים כבדים אם זה לא משרת את המטרה שלי, שהיא פיתוח גוף. וגם כשזה מגיע למשקלים כבדים, אני לא מוותר על טכניקה טובה וקשר מוח שריר במהלך ההרמה.
כמו שכתבתי ליוני, המשקל שהרמתי לא היה כל כך כבד. זה אמנם היה שיא אישי, אבל שיחקתי עם משקלים קרובים למשקל הזה כבר חודשים לפני. לא קפצתי מהר מאוד למשקל הזה או התקדמתי אליו עם טכניקה גרועה.

כמו שכתבתי בהודעה הראשונה, הגב אכן התעגל, מה שאומר שהקרבתי מעט מהטכניקה כדי להרים את המשקל, אבל כן הייתה טכניקה נכונה מראש, היה שימוש בשרירי הליבה ובנשימות נכונות לשמור על גב ישר והמשקל לא היה כבד במיוחד.
אם לא נקריב מעט מהטכניקה מידי פעם, איך נתחזק?

אני באמת לא יודע. אימון שקדם לאימון המדובר הרמתי חמישה קילוגרמים פחות, וזה לא היה כל כך כבד שהטכניקה נהרסה. לא קפצתי למשקל גבוה מדי, שמרתי על טכניקה נכונה וסך הכל הגב שלי אמור להיות חזק. אני מתאמן כבר שנתיים שבמהלכן עבדתי תמיד עם טכניקה לא פחות ממושלמת, שמרתי על מוביליטי וגמישות ותמיד התרכזתי בתרגילים מורכבים. מרגיש כאילו עשיתי הכל נכון ובכל זאת נפצעתי מהרמה אחת כבדה. שגם זה לא ברור לי, כי יש אנשים שמושכים עם גב עגול שנים ללא בעיה. אני משכתי משקל שלא היה בהכרח כבד מדי, עם הטכניקה הטובה ביותר שיכולתי לבצע. גם אנשים שהסתכלו טענו שהגב לא התעגל משמעותית.

לשאלתך השנייה, אין אף חייל שמתאמן כמוני ושאימונים חשובים לו כל כך, אז הייתי מציע לו לנוח תקופה מאימונים, להפסיק לבצע דדליפט כבד לזמן הקרוב ולפנות לרופא אם הכאב ממשיך.
אבל זה לא בהכרח מה שאני יכול 'מייעץ' לעצמי.

@mars
זה ממש לא המצב אצלי. אני לא מתעסק בכוח או במשקלים כבדים אם זה לא משרת את המטרה שלי, שהיא פיתוח גוף. וגם כשזה מגיע למשקלים כבדים, אני לא מוותר על טכניקה טובה וקשר מוח שריר במהלך ההרמה.
כמו שכתבתי ליוני, המשקל שהרמתי לא היה כל כך כבד. זה אמנם היה שיא אישי, אבל שיחקתי עם משקלים קרובים למשקל הזה כבר חודשים לפני. לא קפצתי מהר מאוד למשקל הזה או התקדמתי אליו עם טכניקה גרועה.

כמו שכתבתי בהודעה הראשונה, הגב אכן התעגל, מה שאומר שהקרבתי מעט מהטכניקה כדי להרים את המשקל, אבל כן הייתה טכניקה נכונה מראש, היה שימוש בשרירי הליבה ובנשימות נכונות לשמור על גב ישר והמשקל לא היה כבד במיוחד.
אם לא נקריב מעט מהטכניקה מידי פעם, איך נתחזק?

שתי נק' :
א. אתה מניח , שלא בצדק , שטכניקה "מושלמת" ( נניח שהיא קיימת ואכן ביצעת את התרגיל איתה ) בהכרח מונעת פציעות.
ב. הרמת משקל כבד שמן הסתם הוא גורם סיכון בפני עצמו.

רוב הפגיעות המתוארות כאן בפורום הן פגיעות רקמה "רכה" ( לרוב שריר-גיד או רצועות ) . פגיעות רקמה רכה הן על רקע עומס יתר / שימוש יתר ( overuse/overload ) . כלומר , מסיבה כזאת או אחרת ( יתכן והיא ביומכנית (אבל אותה ניסית למזער ע"י שמירה על טכניקה נכונה ) , אבל יותר סביר שהיא נוירופיזיולוגית , כלומר ליקוי כלשהו בתיאום התוך/בין שרירי שיצר עומס חד פעמי על קבוצת שרירים/שריר בודד ) .
בכל אופן , כיוון שסביר שמדובר בפגיעה מהסוג הנ"ל , מנוחה יחסית (לרוב אין צורך במנוחה מוחלטת , למעט במקרים של קרעים גדולים יותר בשריר ) תאפשר לשריר/גיד להחלים מבחינה מבנית.
מבחינת הכאב - ניתן להכהות את תחושת הכאב ע"י שימוש בחימום/קירור , מכשירי TENS , עיסוי , פעילות גופנית קלה ומשכחי כאב .
מעבר לכך אין קסמים.

• פותח/ת השרשור
הכאב ביום-יום לא רציני או מגביל. הוא בעיקר מדאיג, שלא יתפתח למשהו רציני יותר.
האם יש מה לעשות מעבר למנוחה כדי לזרז את ההחלמה? האם תרגילים ספציפיים או פואם רולינג יכולים לסייע?

תודה רבה.

הכאב ביום-יום לא רציני או מגביל. הוא בעיקר מדאיג, שלא יתפתח למשהו רציני יותר.
האם יש מה לעשות מעבר למנוחה כדי לזרז את ההחלמה? האם תרגילים ספציפיים או פואם רולינג יכולים לסייע?

תודה רבה.

מעבר למה שציינתי לא.
מה פואם רולינג אמור לעשות? שריר זה לא בצק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית