הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לצאת מצבא על נפשי 21 מה השלכות?

אין באמת קורבנות, זו סתם דמגוגיה זולה, בדיוק כמו "האיום האיראני".

במקרה של צה"ל זה צריך להיות less is more, אין שום צורך בקונספט "צבא העם", במיוחד לא שכבר עכשיו אחוזי הגיוס נעים בין 50-60.
מודל של צבא מקצועי בישראל זה עניין יותר מורכב ממה שנוטים לחשוב:
צאו מהסרט, צבא מקצועי לא רלוונטי לישראל

פשוט מאוד- על כל נתון שמסומן בצבע כחול- אתה לוחץ , והופ! זה מקשר אותך למקור.

אלו לא הנתונים שהפריעו לי.
מעבר לכך, ההנחה הראשונית שלו מנותקת מהמציאות והוא עסוק בהשוואות לא רלוונטיות עם שאר העולם.

זה יצמצם במעט את מספר מקומות העבודה שאתה יכול לעבוד בהן,אני מכיר לא מעט שיצאו לצערי ומנהלים אורך חיים רגיל.
לא כל אחד יכול לעשות צבא גם המערכת לא רוצה כל אחד יש חיילים שהם רק יותר נזק מתועלת,תעשה חושבים אם אתה באמת לא מתאים למערכת או סתם לא בא לך

המאמר הזה מלא בחצאי אמיתות ובעיקר בולשיט, ואת יודעת את זה.
הוא בעיקר מציג את הקושי שיהיה בלהחיל את אותו המודל הקיים בארה"ב ובדומיו על הצבא בארץ. ללא גיוס בכפייה אני כן צופה קשיים במציאת כמות מתגייסים מספקת.
אבל בסופו של דבר, מדובר בהשערות שונות, וכמובן שלא ניתן לדעת בוודאות מה יקרה.

גם אני בעד צבא מקצועי אבל לפעמים נראה לי שאנשים מתייחסים לעניין בקלות דעת, ולא משקיעים מספיק מחשבה להשלכות.

הוא בעיקר מציג את הקושי שיהיה בלהחיל את אותו המודל הקיים בארה"ב ובדומיו על הצבא בארץ. ללא גיוס בכפייה אני כן צופה קשיים במציאת כמות מתגייסים מספקת.
אבל בסופו של דבר, מדובר בהשערות שונות, וכמובן שלא ניתן לדעת בוודאות מה יקרה.

גם אני בעד צבא מקצועי אבל לפעמים נראה לי שאנשים מתייחסים לעניין בקלות דעת, ולא משקיעים מספיק מחשבה להשלכות.

אנשים שמתייחסים לעניין בקלות דעת הולכים לבזבז לצבא את הזמן והמשאבים בשביל להגיד שהם עשו צבא.

אנשים שמתייחסים לעניין בקלות דעת הולכים לבזבז לצבא את הזמן והמשאבים בשביל להגיד שהם עשו צבא.
גם, אבל לא רק. גם השתמטות במקרים רבים נובעת מתוך עניין של קלות דעת.
בשני המקרים, פרט אחד לא ישפיע על המערכת, אלא התנהגות של מסה מספיק גדולה של אנשים.

זה שצבא מקצועי עדיף זה ברור.
השאלה היא, עד שיהיה פה צבא מקצועי, האם יש לאזרח לגיטימציה לבחור לא לשרת, בגלל שהוא מאמין שצריך להיות פה צבא מקצועי.

לצורך העניין אני שירתתי את ה3 שנים שלי בכבוד, ללא משפט/נפקדות או בעיה כזאת או אחרת.
הצבא הוא לא מקום קל, ובהמון מקומות ההיגיון והצבא הם צירוף מקרים נדיר. כאן מתחילה הבעיה.

אין באמת קורבנות, זו סתם דמגוגיה זולה, בדיוק כמו "האיום האיראני".

במקרה של צה"ל זה צריך להיות less is more, אין שום צורך בקונספט "צבא העם", במיוחד לא שכבר עכשיו אחוזי הגיוס נעים בין 50-60.
ברור שאין קורבנות, כי הרוב כן מתגייסים. אבל זה לא הגיוני להגיד שבגלל שהוא עושה צבא אז אני לא צריך, כי הוא יעשה את העבודה בשבילי. יופי שהוא רוצה צבא מקצועי, גם אני רוצה.
בהנחה שהוא מבין שצריך צבא , מה נותן לו את הלגיטימציה להחליט מי יתגייס ומי לא? צריך להבין, כשאדם אומר "אני לא מתגייס" , יש פה מעבר לטענה שהוא לא מתגייס ואין פה קשר לאחרים, יש פה טענה שאומרת "אני לא מתגייס, אבל אני חייב שאחרים כן יתגייסו", שוב, כל עוד אנחנו מבינים שיש צורך בצבא , אחרת הדיון לא רלוונטי.
ואתה מוזמן לספר לשיריונרים שטוחנים 28 בשטח , שאין קורבנות בגלל המשתמטים.

נערך לאחרונה:
לצורך העניין אני שירתתי את ה3 שנים שלי בכבוד, ללא משפט/נפקדות או בעיה כזאת או אחרת.
הצבא הוא לא מקום קל, ובהמון מקומות ההיגיון והצבא הם צירוף מקרים נדיר. כאן מתחילה הבעיה.
אוקי, אבל למה ציטטת אותי?

ברור שאין קורבנות, כי הרוב כן מתגייסים. אבל זה לא הגיוני להגיד שבגלל שהוא עושה צבא אז אני לא צריך, כי הוא יעשה את העבודה בשבילי. יופי שהוא רוצה צבא מקצועי, גם אני רוצה.
בהנחה שהוא מבין שצריך צבא , מה נותן לו את הלגיטימציה להחליט מי יתגייס ומי לא? צריך להבין, כשאדם אומר "אני לא מתגייס" , יש פה מעבר לטענה שהוא לא מתגייס ואין פה קשר לאחרים, יש פה טענה שאומרת "אני לא מתגייס, אבל אני חייב שאחרים כן יתגייסו", שוב, כל עוד אנחנו מבינים שיש צורך בצבא , אחרת הדיון לא רלוונטי.

תהיה בטוח שמשתמטים לא היו עוזרים לשיריונרים, הם מקסימום היו עושים קצת עבודות רסר.
אדם שמגוייס בניגוד מוחלט לרצונו יזיק יותר מאשר יועיל.
ובגלל זה מי שכן מתגייס, צריך לקבל על זה כסף.

לא לקחתם בחשבון: שגם כשיוצאים מהצבא אפשר לשקר לגבי השירות. אם מדובר בתעשייה צבאית- כסף פוטר בעיות כמו העדר עבר צבאי.
אם לא מדובר בעבודה ממשלתית, אז אין בעיות בכלל פרט לרשיון.

אין טעם בחייל - שלא באמת רוצה לשרת נאמנה ולעשות את מה שמוטל עליו. כן הוא חייב. כן הוא יקבל עונשים וישב כלא צבאי. ואם אין לו ביצים\או כמו שאמרו פה: ילד שמנת? הוא יהיה שבוז ועצלן.במילים אחרות הוא יהיה כמו סרטן לכלל המערכת.

על הצבא שלנו - בגלל מודל צבא העם אפשר להגיד הרבה: אינסוף משאבים(מוסיפים מיליארדים מדי שנה ואין אכיפה כי זה "סודי"),אינסוף הבטלה סמויה(כל חייל יסכים עם זה),העדר יעילות ועדיין הגוף קיים ובעל עוצמה.
ולמה זה?
הרי היום אפשר לצאת בלי בעיה לעומת ארצות אחרות וזמנים אחרים: צריך 1000 שקל, סיפור וזהו. הנתונים מראים שהגיוס היום תמיד נמצא בירידה.
למרות ההכרחיות של גוף כזה: הרבה נרתעים ומעבירים עליו ביקורת.
חייל - זה לא רק מקצוע, זה סגנון חיים, זה אידיאולוגיה וצורת חשיבה. אצלנו לא מבינים את זה- בגלל זה יש בזבוז והתעלמות מאלו שכן רוצים את זה.
לא הייתי אומר שלהיות חייל בישראל זה גאווה. לרוב זה גם לא שווה את הזמן. לרוב האוכלוסיה שלא יודעים לחשוב בעצמם בגיל כה צעיר- זו מסגרת נחמדה והכרחית לבניית משמעת בחיים. חלק מהתרבות שישראל יצרה לעצמה.

בצבא לפחות מאכילים אותך 3 פעמים ביום..
יש הרבה בונוסים ומענקים לאלו ששירתו. לדוגמא סבדסוד הלימודים. בלעדיה אתה משלם הרבה יותר. ועדיין 3 שנים= אפשר לחסוך מעל 100 אלף ואז גם לא צריך שום מענק מהמדינה.
ראיתי אנשים פטריוטים שהתנהגו אליהם כמו לזבל, וזבל ושהתנהגו אליו כמו למפקד. ועדיין צבא זו חוויה מיוחדת.

נערך לאחרונה:
מה שהכי עצוב לראות בצבא זה את החוסר בשוויון בנטל של ה"שוויון בנטל":
היה לי בבסיס חייל שהתפקיד שלו היה לנקות "ציר" בבסיס אחת לשבוע וכל השאר הוא היה בבית כמו אזרח.
הוא לא אחז נשק מאז התירונות ולא עשה מטווחים מאז. חברים, מי שלא אוחז בנשק בשעת הצורך (שמירות או שעת מלחמה) הוא לא חייל, זה בושה ש"חיילים" כאלה הצבא "מעסיק". הם לא שווים את ה300 ש"ח שהם מקבל בחודש, או אם אני לא טועה זה יותר כבר.
כולנו שמענו על מקרים יותר קיצוניים כמו יציאות של 1-30, העיקר להיות על מדים?

זה עניין אחד,
ועדיף שלא נתחיל דיון על אנשי הקבע שמקבלים משכורות שמנות, והקשר בינם ולבין בטחון המדינה הוא אפס.

אף פעם לא הבנתי את החיילים שיוצאים שבוע-שבוע או 5-9
אשכרה בזבוז וחיילים מיותרים.
זה ממש לסמן להם V שעשו שירות. בושה וחרפה למדינה.
מעבר לכסף שהמדינה מבזבזת על מאות/אלפי החיילים האלה,
איפה המיסים שהם יכלו לשלם למדינה בזמן הזה שיכלו לעבוד?
או אחר כך כשהמשפחות שלהם נכנסות למעגל העוני מתחילות עוד בעיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית