הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לצאת מצבא על נפשי 21 מה השלכות?

אל תשכחו איפה אנחנו חיים-מה אם יום אחד כל הסדירניקים והמיועדים לגיוס יגידו,שלא ברצון שלהם להתגייס לצבא,ואז כל החומה שנקראת "צהל" נופלת.
נכון שהצבא שם זין על הכישורים והיכולות,נכון שהצבא לפעמים לא מתייחס,ונכון גם לעוד אלף ואחד דברים שציינתם פה בשרשור,ברגע שצהל יתפרק,הדבר יהווה לגיטימציה לאויבים שלנו לתקוף,ואז כל ההשקעה של המיליארדים לא שווה כלום.

אל תשכחו איפה אנחנו חיים-מה אם יום אחד כל הסדירניקים והמיועדים לגיוס יגידו,שלא ברצון שלהם להתגייס לצבא,ואז כל החומה שנקראת "צהל" נופלת.
נכון שהצבא שם זין על הכישורים והיכולות,נכון שהצבא לפעמים לא מתייחס,ונכון גם לעוד אלף ואחד דברים שציינתם פה בשרשור,ברגע שצהל יתפרק,הדבר יהווה לגיטימציה לאויבים שלנו לתקוף,ואז כל ההשקעה של המיליארדים לא שווה כלום.
צודק במאה אחוז אחי..
היפי נפש פה קצת שכחו מי שומר להם על התחת בזמן שהם עושים את הסקוואט שלהם בשקט..

סיירת מטכ''ל,שב''כ,מוסד,ימ''מ,טייסות בחיה''א,יחידות טכנולוגיות מסויימות, בקיצור יש איפה שיש סיכון גבוה יותר שחייל מעפן ולא מקצועי יעשה טעות והמחיר יהיה גבוה.
רק לפני כמה ימים התפרסם שאיזה צעיר השתלט על המזל"טים של חיל האוויר...

הכוונה היא לטייסים עצמם ורוב המקצועות שדורשים המון שנים להתמקצע.
מי שמכין את ההצפנות זו יחידה אחרת,והוא לא השתלט,סהכ קיבל מידע חלקי.

אויי כל כך הרבה אנשים עם פטריוטיות מזוייפת בפוסט הזה.
לכל אחד יש יכולת למשהו וכישרון למשהו, אז אחד יכול להיות טייס והשני לוחם והשלישי טבח והרביעי מאמן כושר.
יש לך בעיות ת"ש? בעיות נפשיות כלשהן? אין בעיה, תעשה יומיות.

אז אל,
תחסוך כמה שקלים לכרטיס טיסה לגרמניה, ועוף לנו מהפרצוף.
בטח גם תמצא שם מילקי בזול.
אין לי בעיות ת"ש, בעיות נפשיות ולא רוצה יומיות, פשוט לא רוצה להתגייס. מה זה בדיוק עניינך?
עוף לנו מהפרצוף? זה קצת דיבור של ערס בן 15, לא חושב?

אין לי בעיות ת"ש, בעיות נפשיות ולא רוצה יומיות, פשוט לא רוצה להתגייס. מה זה בדיוק עניינך?
בהנחה שאתה מסכים עם ההנחה שמדינת ישראל צריכה צבא,
בסופו של דבר הסובלנות/סלחנות כלפי אילו שלא מתגייסים פוגעת במוטיבציה של המתגייסים בכך שהיא מעלה בהם ספקות האם "כדאי או שווה" להתגייס.

בטח שענייני, בזמן שחיילים נהרגים במלחמות המעט שאתה יכול לעשות זה לחתוך להם ירקות.

ועדיף להיות ערס שהתגייס מאשר משתמט פרזיט סוציומט

רק לפני כמה ימים התפרסם שאיזה צעיר השתלט על המזל"טים של חיל האוויר...

אספר לך בסוד שהפרסומים האלה מלאים בחצאי אמיתות ובפרשנויות, ושהפגיעה בנו הרבה יותר קטנה ממה שמשתמע מהפרסומים האלה.

זה לא עניין של פטריוטיות, זה עניין של סוציומטיות, חבל שאתה לא מבין את ההבדל.

אני לא מבין, הילדים של היום לא מבינים מה זה "חוק"? מה קרה לבגרות באזרחות בשנים האחרונות??

אני לא מבין, הילדים של היום לא מבינים מה זה "חוק"? מה קרה לבגרות באזרחות בשנים האחרונות??
מה שקרה לילדים של היום זו ההשכלה, ומתוך ההשכלה צמחה ההבנה שאני ואתה לא רכוש של המדינה והצבא.
ללכת לצבא זה לבזבז את המשאב הכי יקר שיש לבנאדם (מבזבז כמובן במידה והוא באמת לא מעוניין להתגייס), המשאב הזה הוא הזמן ואי אפשר להחזיר אותו. אם הצבא והמדינה רוצים שאנשים יתנו את הזמן שלהם לטובתם הם צריכים לתת תמריץ מספיק טוב. זה לא קורה בנתיים.

מה שקרה לילדים של היום זו ההשכלה, ומתוך ההשכלה צמחה ההבנה שאני ואתה לא רכוש של המדינה והצבא.
ללכת לצבא זה לבזבז את המשאב הכי יקר שיש לבנאדם (מבזבז כמובן במידה והוא באמת לא מעוניין להתגייס), המשאב הזה הוא הזמן ואי אפשר להחזיר אותו. אם הצבא והמדינה רוצים שאנשים יתנו את הזמן שלהם לטובתם הם צריכים לתת תמריץ מספיק טוב. זה לא קורה בנתיים.
נקודת המוצא היא שעדיין יש חוק גיוס חובה כך שזה בפני עצמו תמריץ מספיק.
עם כל הכבוד אין באמת "מחיר לחופש" ולא משנה מה יהיה התמריץ החומרי עדיין יהיו כאלה שיעדיפו לעשות לא לשרת.

אני לא מבין, האנשים היום לא מבינים מה זה 'כפייה' ו 'פאשיזם'? מה קרה לחשיבה ביקורתית בשנים האחרונות??

אני לא מבין, האנשים היום לא מבינים מה זה 'כפייה' ו 'פאשיזם'? מה קרה לחשיבה ביקורתית בשנים האחרונות??
ישראל היא מדינה דמוקרטית, האם יש מאפיינים פאשיסטיים זה נושא אחר.
כל חוק מדינה הוא סוג של כפיה וכאזרח יש לך מגוון אפשרויות מחאה לגיטימיות, לעבור על החוק היא לא דרך לגיטימית.

ישראל היא מדינה דמוקרטית, האם יש מאפיינים פאשיסטיים זה נושא אחר.
כל חוק מדינה הוא סוג של כפיה וכאזרח יש לך מגוון אפשרויות מחאה לגיטימיות, לעבור על החוק היא לא דרך לגיטימית.
צודק, החוק והמדינה מעל הכל.

לא ברור לי למה טיעון ה"זה חוק" תקף, יש מישהו אמיתי שלא עובר/עבר/יעבור על איזשהו חוק כזה או אחר?

לא ברור לי למה טיעון ה"זה חוק" תקף, יש מישהו אמיתי שלא עובר/עבר/יעבור על איזשהו חוק כזה או אחר?
אתה מסכים כי לא כל החוקים שווים?
עבירת תנועה לא מקבילה לרצח.
והעובדה שאנשים עוברים על חוקים כאלה ואחרים היא לא פריוילגיה לעבור על החוק.

אתה מסכים כי לא כל החוקים שווים?
עבירת תנועה לא מקבילה לרצח.
והעובדה שאנשים עוברים על חוקים כאלה ואחרים היא לא פריוילגיה לעבור על החוק.

זה שלא כל החוקים שווים לא קשור למה שציינתי.
אתה צודק בנוגע לשורה האחרונה, אבל כשיוצאים מנקודת הנחה שכולם עוברים על החוק, אז כשמישהו משתמש בטיעון ה"זה חוק" כשהוא בעצמו לא פועל לפיו, אז כמו שאומרים Pot calling the kettle black..

צודק, החוק והמדינה מעל הכל.
צודק, החוק לא מעל הכל, בו נריב על כוס וודקה רדבול ואני אדקור אותך.
מה אתה נוגע לי בוודקה רדבול? גם כן חוקים..

כרגע זה החוק ואם הוא לא מתאים לך, יש מגוון אפשרויות הגירה בעולם בשנת 2016.
נניח ואת מבזבז לי את הזמן בתגובות מטומטמות וילדותיות, האם אני יכול לבוא ולהרוג אותך? אולי לשרוף לך את הבית? אולי סתם להפיל לך את החיבור לאינטרנט? כולן עבירות על החוק, בדיוק כמו שאתה מבצע ומכאן הגיע השאלה שלי למהות הבגרות באזרחות.
על איזה חוקים מותר לעבור ועל איזה אסור? איפה עובר הגבול?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית