הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון נפח בחיטוב

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
האם מישהו ניסה להתאמן בתוכנית עם יותר נפח ופחות עצימות בתקופת החיטוב ?

עוד שבוע וחצי למנייק.
מורן, בעוד שבועיים:

upload_2016-4-4_16-15-0.png

הרבה מתחת לזה העבודה עצימה מדי ותגרום לפציעות.
אם בעצם נחלשתי מעט ולא הצלחתי חמישייה עם המשקל שהצלחתי בשבוע שעבר אתה ממליץ להוריד משקל באימון הבא או לעבוד עם ספוטר שיעזור ממש ממש מעט בחזרה האחרונה או הרביעית והחמישית ? (ז"א כל עוד אני מצליח לגמרי לבד 3 חזרות.)

אם בעצם נחלשתי מעט ולא הצלחתי חמישייה עם המשקל שהצלחתי בשבוע שעבר אתה ממליץ להוריד משקל באימון הבא או לעבוד עם ספוטר שיעזור ממש ממש מעט בחזרה האחרונה או הרביעית והחמישית ? (ז"א כל עוד אני מצליח לגמרי לבד 3 חזרות.)
אני אישית מעדיף לא להגיע לכשלים, ואם אתה נעזר בספוטר אתה מגיע בעצם לכשל.
תוריד מעט משקל ותמשיך לנסות לסגור לבד את הסטים.

אני אישית מעדיף לא להגיע לכשלים, ואם אתה נעזר בספוטר אתה מגיע בעצם לכשל.
תוריד מעט משקל ותמשיך לנסות לסגור לבד את הסטים.
היום פעם ראשונה שהספוטר עזר לי, עד היום זאת הייתה עזרה פסיכולוגית שדי הועילה (שם את הידיים מתחת למוט אבל לא עזר בכלל).
שבוע הבא אוריד ל-110 ואנסה חמישייה.

• פותח/ת השרשור
אין מה לעבוד בטווח חזרות גבוה בחיטוב, וגם לא בטווח נמוך במיוחד.
המטרה בחיטוב היא לשמור על מסת שריר, ולא מעבר לזה, ובשביל זה חמישיות הן הטווח האידיאלי.
הרבה מעל זה העבודה לא עצימה מספיק, הרבה מתחת לזה העבודה עצימה מדי ותגרום לפציעות.

חמישיות זו דרך טובה לשמור על מסה ומשקלי עבודה,במקביל פגשתי כבר אנשים שהאימונים שלהם בחיטוב היו מאופינים ביותר נפח חזרות סטים והתחטבו יפה.

אין מה לעבוד בטווח חזרות גבוה בחיטוב, וגם לא בטווח נמוך במיוחד.
המטרה בחיטוב היא לשמור על מסת שריר, ולא מעבר לזה, ובשביל זה חמישיות הן הטווח האידיאלי.
הרבה מעל זה העבודה לא עצימה מספיק, הרבה מתחת לזה העבודה עצימה מדי ותגרום לפציעות.
אי לכך ובתהאם לזאת אני רוצה את המוניטין שלי בחזרה
@TvrSp12 דאג להרוס לי אותו טוב, אם למישהו בא לפנק אותו גם בשלילי אני אשמח. מילא היייתי טועה אז מקבל. אבל זה שגם נתן מוניטין וגם טעה... הרצחת וגם ירשת?
ואיך טילטיל היה אומר
תודה!!!

אי לכך ובתהאם לזאת אני רוצה את המוניטין שלי בחזרה
@TvrSp12 דאג להרוס לי אותו טוב, אם למישהו בא לפנק אותו גם בשלילי אני אשמח. מילא היייתי טועה אז מקבל. אבל זה שגם נתן מוניטין וגם טעה... הרצחת וגם ירשת?
ואיך טילטיל היה אומר
תודה!!!
חמוד אתה, אם היית בנאדם גם היית מקבל הסבר אבל תשאל את טילטיל הוא בטוח יודע.

חמוד אתה, אם היית בנאדם גם היית מקבל הסבר אבל תשאל את טילטיל הוא בטוח יודע.
העניין הוא שזה נושא רגיש בשבילי.
מכיוון שכל המדריכי כושר והאנשים החזקים בחדר כושר טוענים שצריך לעבוד מעל 12 חזרות בחיטוב. ובגלל שאצלי העניין הזה הוא עיקרון ,שאתה בא וטוען שאני מדבר שטויות וגם מעניק מוניטין שלילי על זה ,זה מקומם אותי.
שום דבר אישי פשוט חושב שאם היה לך את הביצים לבוא להעניק את המוניטין השלילי שאתה חושב שמישהו טועה אז גם צריך להיות לך ביצים לקבל אותם גם שאתה טועה.
ונסה רגע להיות בוגר ולשים את השטות הזאת בצד.
אם לא בשבילי לפחות בשביל סטיץ' המנהל שנותן כאן את הנשמה. מגיע לו לדעת מדוע צריך להיתאמן כמו שאתה אומר בחיטוב.

אגב לא הבנתי מה הבעיה עם טילטיל. הגיע לו לזכות והישרדות אחלה תוכנית למרות שזה מכור.

העניין הוא שזה נושא רגיש בשבילי.
מכיוון שכל המדריכי כושר והאנשים החזקים בחדר כושר טוענים שצריך לעבוד מעל 12 חזרות בחיטוב. ובגלל שאצלי העניין הזה הוא עיקרון ,שאתה בא וטוען שאני מדבר שטויות וגם מעניק מוניטין שלילי על זה ,זה מקומם אותי.
שום דבר אישי פשוט חושב שאם היה לך את הביצים לבוא להעניק את המוניטין השלילי שאתה חושב שמישהו טועה אז גם צריך להיות לך ביצים לקבל אותם גם שאתה טועה.
ונסה רגע להיות בוגר ולשים את השטות הזאת בצד.
אם לא בשבילי לפחות בשביל סטיץ' המנהל שנותן כאן את הנשמה. מגיע לו לדעת מדוע צריך להיתאמן כמו שאתה אומר בחיטוב.

אגב לא הבנתי מה הבעיה עם טילטיל. הגיע לו לזכות והישרדות אחלה תוכנית למרות שזה מכור.

טילטיל מעניין לי את הביצה השמאלית ואולי אפילו לא אותה.
בניגוד לחלק מהאנשים כאן שאף פעם לא טועים אני שמח ללמוד מטעויות ולכן אענה לך כדי שתבין.
קראת מאמר שבינינו לא מנוסח משהו (לא יודע אם המקור או התרגום) וקפצת ממנו למסקנות הלא נכונות.
ההשפעה של כמות החזרות על החיטוב ברמת שריפת קלוריות רעב וכו היא מינורית לכן אין קשר בינה לבין אפקטיביות החיטוב.
רמת רעב בהתאם לטווח חזרות? זה אפילו לא כתוב במאמר אלא סתם הנפצה שלך.
את הדבר היחיד שבאמת אמור לגרום לך לעבוד בטווח חזרות נמוך בחיטוב וזה דווקא כן במאמר לא כתבת וגם לא נראה שהבנת.

טילטיל מעניין לי את הביצה השמאלית ואולי אפילו לא אותה.
בניגוד לחלק מהאנשים כאן שאף פעם לא טועים אני שמח ללמוד מטעויות ולכן אענה לך כדי שתבין.
קראת מאמר שבינינו לא מנוסח משהו (לא יודע אם המקור או התרגום) וקפצת ממנו למסקנות הלא נכונות.
ההשפעה של כמות החזרות על החיטוב ברמת שריפת קלוריות רעב וכו היא מינורית לכן אין קשר בינה לבין אפקטיביות החיטוב.
רמת רעב בהתאם לטווח חזרות? זה אפילו לא כתוב במאמר אלא סתם הנפצה שלך.
את הדבר היחיד שבאמת אמור לגרום לך לעבוד בטווח חזרות נמוך בחיטוב וזה דווקא כן במאמר לא כתבת וגם לא נראה שהבנת.
סבבה אז אולי הקטע של הרעב זה ברוסיינס(ניסיון על עצמי).
אני פשוט באימון של SS טורף את המקרר מרוב שאני רעב.
איך אתה מסביר את זה שבאימון FBW/AB של 8-10 חזרות אני הרבה פחות רעב.
לא רשום באף מאמר אבל זה פשוט נישמע לי הגיוני שככל שהעצימות תיהיה יותר גדולה ככה הרעב יהיה יותר גדול.

לגבי הדבר היחיד שאתה מדבר עליו לא הבנתי למה אתה מתכוון ואשמח אם תסביר,אם הכוונה שלך ששמירה על מסת שריר זו המטרה העיקרית ברור שרשמתי אותה
ואני אצטט "הגישה השניה היא לשמור על השריר"
אולי קצת טעות בניסוח , והכוונה היא "לשמור יותר על מסת השריר". כי לא התכוונתי לכך שהשיטה הראשונה לא שומרת על השריר, אבל בהרבה פחות זה בטוח.

סבבה אז אולי הקטע של הרעב זה ברוסיינס(ניסיון על עצמי).
אני פשוט באימון של SS טורף את המקרר מרוב שאני רעב.
איך אתה מסביר את זה שבאימון FBW/AB של 8-10 חזרות אני הרבה פחות רעב.
לא רשום באף מאמר אבל זה פשוט נישמע לי הגיוני שככל שהעצימות תיהיה יותר גדולה ככה הרעב יהיה יותר גדול.

לגבי הדבר היחיד שאתה מדבר עליו לא הבנתי למה אתה מתכוון ואשמח אם תסביר,אם הכוונה שלך ששמירה על מסת שריר זו המטרה העיקרית ברור שרשמתי אותה
ואני אצטט "הגישה השניה היא לשמור על השריר"
אולי קצת טעות בניסוח , והכוונה היא "לשמור יותר על מסת השריר". כי לא התכוונתי לכך שהשיטה הראשונה לא שומרת על השריר, אבל בהרבה פחות זה בטוח.
מה שחשוב במאמר הוא:
מבלי להיכנס לדיון טכני על סינתזת/פירוק חלבונים פשוט אגיד שהעומס הגבוה שתורם לבניית השריר כשאתם במסה הוא בדיוק אותו עומס שישמר את מסת השריר שלכם כשאתם בחיטוב.
בשלב זה אתם כבר בטח יכולים לנחש לבד מה קורה למסת השריר שלכם כשאתם זונחים אימוני משקלים כבדים לטובת אימונים עם חזרות גבוהות ומעט מנוחה. כשאתם מורידים בעומס, רמת הגירוי שהשריר מקבל יורדת. כך אתם בעצם מבטלים את הסיגנל שאחראי על בנייה (או במקרה של חיטוב – על שימור) של מסת שריר. אז מה קורה אח"כ? נכון! אתם מאבדים מסת שריר.
כלומר:
כשאתה עובד בטווח חזרות גבוה השריר שלך לא מקבל מספיק גירוי ולכן אתה בסיכון יותר גבוה לאיבוד מסת שריר

זו הסיבה מספר 1 ולא שריפת קלוריות או רעב מוגבר/מופחות.

מה שחשוב במאמר הוא:
מבלי להיכנס לדיון טכני על סינתזת/פירוק חלבונים פשוט אגיד שהעומס הגבוה שתורם לבניית השריר כשאתם במסה הוא בדיוק אותו עומס שישמר את מסת השריר שלכם כשאתם בחיטוב.
בשלב זה אתם כבר בטח יכולים לנחש לבד מה קורה למסת השריר שלכם כשאתם זונחים אימוני משקלים כבדים לטובת אימונים עם חזרות גבוהות ומעט מנוחה. כשאתם מורידים בעומס, רמת הגירוי שהשריר מקבל יורדת. כך אתם בעצם מבטלים את הסיגנל שאחראי על בנייה (או במקרה של חיטוב – על שימור) של מסת שריר. אז מה קורה אח"כ? נכון! אתם מאבדים מסת שריר.
כלומר:
כשאתה עובד בטווח חזרות גבוה השריר שלך לא מקבל מספיק גירוי ולכן אתה בסיכון יותר גבוה לאיבוד מסת שריר

זו הסיבה מספר 1 ולא שריפת קלוריות או רעב מוגבר/מופחות.
זה בערך מה שהתכוונתי רק שלא הצגתי את זה בניסוח הזה אבל אין טעם להתקטנן
רק תענה על שאלה אחת
האם אתה תיהיה רעב באותו מידה עם SS עצים לחזרות נמוכות ומשקלים גבוהים לעומת תכנית FBW או AB לחזרות ונפח גבוהים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית