הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך לשפר טכניקה בסקוואט?

Yakov_98

משתמש מתחיל
273
6
נק' מוניטין:
6
273
6
אני נכנסתי לחדר כושר וסקוואט מאוד חשוב לי. אני יודע שאני גרוע בטכניקה מבכינת קורדינציה ושיווי משקל.
מאמן אחד אומר לי לא לגעת בזה עד שאני לא עושה את זה מושלם בלי מוט ומאמנת רואה אותי ומנסה לתקן שאני ישתפר(למאמנת אני מקשיב) המוט זה כמו נוצה בשבילי אני לא מרגיש בכלל משהו עליי אז אני לא מוסיף משקל ועושה 12*3 בשביל הטכניקה שאני אבין תטכניקה אני יעלה לאט את המשקלים שאדע גם במשקלים גבוהים וחזרות קטנות.
יש לכם רעיונות איך לשפר את השיווי משקל וקורדינציה בסקוואט כי זה תרגיל חשוב מאוד.

שים על המוט משקל שייתן לך קונטרה.

שלא יהיה לך קשה בצורה שאתה לא יכול לזוז איתו אלא שיהיה משקל שעדיין יאתגר ובנוסף תוכל "להתנהל" איתו.

ובוא תתחיל לעשות 3X5 כמו כולם, 3X12 לא ייתן לך כלום וזה סתם יעייף אותך.

שלא יהיה לך קשה בצורה שאתה לא יכול לזוז איתו אלא שיהיה משקל שעדיין יאתגר ובנוסף תוכל "להתנהל" איתו.

3*5 לא ייתן לו כלום בשלב הזה, זה פשוט יגרור ללנסות להעלות את המשקל ופחות לעבוד על הטכניקה
כדאי שלפחות עד ייסגר על הטכניקה שיעשה משקל נמוך, אפילו מוט ריק, על 3*8-10

• פותח/ת השרשור

זה לא שווה לי כל כך לעשות סקוואט 5*3 בשביל ללמוד טכניקה שאני ידע את הטכניקה אני יעבוד ככה.
מה עזר לך להשתפר בטכניקה
3*5 לא ייתן לו כלום בשלב הזה, זה פשוט יגרור ללנסות להעלות את המשקל ופחות לעבוד על הטכניקה
כדאי שלפחות עד ייסגר על הטכניקה שיעשה משקל נמוך, אפילו מוט ריק, על 3*8-10
מה עוזר לשפר את השיווי משקל וקורדינציה?

זה לא שווה לי כל כך לעשות סקוואט 5*3 בשביל ללמוד טכניקה שאני ידע את הטכניקה אני יעבוד ככה.
מה עזר לך להשתפר בטכניקה

מה עוזר לשפר את השיווי משקל וקורדינציה?
מה שאתה יכול לעשות זה לעבוד עם משקל נמוך מאוד, כזה שיאפשר לך לרדת לאט ולהחזיק את המשקל תוך כדי שאתה עושה תיקונים קטנים לאורך התנועה עד שהיא מסתדרת
מוט ריק זה אחלה משקל לזה
אתה גם יכול לעבוד קצת עם תרגילים של רגל אחת, לאנג'ים למיניהם, שיעזרו לך לשלוט על שיווי המשקל

קח את הישבן אחורה תדאג שהעקבים שלך לא יעלו תדאג שהגב שלך יהיה זקוף.................
פשוט תראה סרטונים זה יעזור לך

• פותח/ת השרשור
קח את הישבן אחורה תדאג שהעקבים שלך לא יעלו תדאג שהגב שלך יהיה זקוף.................
את זה אני יודע אבל אני יכול לפעמים לאבד שיווי משקל.
יש מאמן שמעצבן אותי אני רוצה לתת לו משקולת לפנים ויש מאמנים שמסתקלים ועוזרים.
אני באמת בבעיה בשיווי משקל

ישבן אחורה זה תלוי בסוג הסקוואט שהוא עושה
אם הוא עושה HB אז זה יפגע לו בתנועה

• פותח/ת השרשור
ישבן אחורה זה תלוי בסוג הסקוואט שהוא עושה
אם הוא עושה HB אז זה יפגע לו בתנועה
יש סקוואט עם רגליים רחבות ולא צמודות?
איזה סוגי סקוואטים יש לי כי קשה לי רגליים ברוחב כתפיים.

יש סקוואט עם רגליים רחבות ולא צמודות?
איזה סוגי סקוואטים יש לי כי קשה לי רגליים ברוחב כתפיים.
לא יודע איזה סוג יש לך, תפרסם סרטון ונדע
אבל יש כל מני סוגים, שאפשר להכניס את רובם ל-2 קטגוריות גדולות, שהן ה-low bar, ו-high bar
LB יעזור לך לשים יותר משקל על המוט והוא קצת יותר קל למתחילים שעדיין אין להם את הגמישות לרדת ממש עמוק
HB הוא קצת יותר קשה לביצוע ואתה תעבוד איתו במשקלים נמוכים יותר, אבל הוא הרבה יותר עדין על המפרקים, ואם אתה רוצה לעשות הנפות אולימפיות, שאני בהחלט ממליץ עליהן, אתה חייב ללמוד את הסקוואט הזה, כי התנועה שלו היא חלק מההרמה

מה עזר לך להשתפר בטכניקה

בוא נתחיל מזה שלא ויתרתי - כי רוב האנשים כן.

מדבר איתך על תקופה לא קצרה של 7 חודשים שהשחזתי טכניקה ועשיתי הכל(סרטוני לימוד של ריפטו, סרטוני וידאו שלי, סדנאות בסיס, אימון אישי עם מאמן) כדי ללמוד את התרגיל.

מבחינת מה יתאים לך ? אין לדעת... כל אחד הוא אינדיבידואל עם פלוסים ומינוסים משלו.

אני בהתחלה ניסיתי לעשות רק LB כי זה הסקוואט הנפוץ יותר עד שהגעתי למייק @MikeRozner והוא אמר לי ש-HB יותר יתאים לי.

• פותח/ת השרשור
לא יודע איזה סוג יש לך, תפרסם סרטון ונדע
אבל יש כל מני סוגים, שאפשר להכניס את רובם ל-2 קטגוריות גדולות, שהן ה-low bar, ו-high bar
LB יעזור לך לשים יותר משקל על המוט והוא קצת יותר קל למתחילים שעדיין אין להם את הגמישות לרדת ממש עמוק
HB הוא קצת יותר קשה לביצוע ואתה תעבוד איתו במשקלים נמוכים יותר, אבל הוא הרבה יותר עדין על המפרקים, ואם אתה רוצה לעשות הנפות אולימפיות, שאני בהחלט ממליץ עליהן, אתה חייב ללמוד את הסקוואט הזה, כי התנועה שלו היא חלק מההרמה
תודה אני רוצה לעשות את הסקוואט הרחב כי אני משתלט יותר טוב בטכניקה.
בוא נתחיל מזה שלא ויתרתי - כי רוב האנשים כן.

מדבר איתך על תקופה לא קצרה של 7 חודשים שהשחזתי טכניקה ועשיתי הכל(סרטוני לימוד של ריפטו, סרטוני וידאו שלי, סדנאות בסיס, אימון אישי עם מאמן) כדי ללמוד את התרגיל.

מבחינת מה יתאים לך ? אין לדעת... כל אחד הוא אינדיבידואל עם פלוסים ומינוסים משלו.

אני בהתחלה ניסיתי לעשות רק LB כי זה הסקוואט הנפוץ יותר עד שהגעתי למייק @MikeRozner והוא אמר לי ש-HB יותר יתאים לי.
תודה אני רוצה לעשות סקוואט רחב כי הגב שלי מתעגל שאני יורד בסקוואט עם רגליים ברוחב כתפיים.
יש לי סדק(קטן) בעצם הזנב שיהיה לי קשה לרדת ממש למטה.

דרך אגב אני עושה תרגיל לתאומים בסמית משין(אי אפשר בלי) ואני מצליח להרים ממש בקלות את המשקלים 60 קילו ו30 חזרות ולא כאב לי קראתי למאמן חשבתי אני חולם והוא אמר תעלה אפילו ל100 קילו.
הוא אמר לי שהתאומים זה שריר קטן אבל הכי חזק זה נכון? יש מצב שאני טוב בתאומים ככה בגלל שאני עשיתי המון ריצות?

אתה צריך קודם כל לדעת מה לעשות (לא כמטאפורה - באמת מה לעשות - איך לנוע) בשביל להתחיל לשפר את הטכניקה שלך. אתה צריך לדעת מה נכון, מה לא נכון - ולא פחות חשוב - למה. בלי שאתה יודע את הדברים האלה, יש אפס משמעות לכמות הפעמים שתבצע את התרגיל בלי משקל, עם משקל קל או עם משקל כבד. כדי לדעת מה לעשות יש לך שתי אפשרויות:

א. ללמוד מה לעשות - ואני אמליץ על הספר Starting Strength: Basic Barbell Training, 3rd edition. לפני שקראת את הפרק על הסקוואט אין שום סיבה שאתה תדע את התרגיל ברמה ששווה התייחסות.

ב. ללמוד ממאמן שעשה את א' והתנסה בזה על עצמו ועל אחרים - ורמז - אף אחד מהמדריכים במכון שלך הוא לא אחד כזה, ושום דבר בקורס מדריכי חדר כושר לא מכין אותך ללמד את התרגיל ברמה ששווה התייחסות.

רק שני הסנטים שלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית