הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פליאו

• פותח/ת השרשור ta31
  • פורסם בתאריך

ta31

משתמש פעיל
316
4
נק' מוניטין:
-20
316
4
שלום, קראתי קצת מאמרים על פליאו וזה נשמע מאוד מעניין.

אני צריך כמה טיפים ועצות לגבי מה מותר מה אסור..

- מוצרי חלב זה בסדר?
- לגבי ירקות ופירות שמעתי שמותר הכל זה נכון?

- לא עושים העמסות פחמימה או משו?

- הפליאו בעיקר מוציא את הפחמימה מהתריט לפי מה שהבנתי.. אז איך אפשר לעשות איתן חיטוב/מסה.. (במיוחד לגבי איבוד מסת שריר בחיטוב)

- אם אני יאכל פעם בשבוע בקידוש 20 גרם פחמימה זה יזיק?

תודה רבה לעוזרים:)

מוצרי חלב זה תלוי בך, מאוד ממליצים לעשות 3 שבועות ללא, ותראה לפי ההרגשה אם זה טוב לך או לא
פירות וירקות מותר ומומלץ
פליאו זה אורח חיים, לא דיאטה זמנית, אז אין לך ימים שהם ככה וימים שהם ככה, אז אין צורך בהעמסות או כל מני דברים כאלה
פליאו ממש לא מוציא את הפחמימות מהחיים, הוא פשוט מוציא הרבה מהמקורות שלהן, אבל אין שום בעיה איתן אם הן מגיעות ממקור טוב, אבל מקור האנרגיה העיקרי פה מגיע משומן בלי קשר
וכמו שאמרתי קודם, זה אורח חיים, אז תנסה לדבוק בו כמה שאפשר, אבל אם יוצא שאתה רוצה/צריך פעם בכמה זמן לגלוש לכיוון אחר, כמו בקידוש, אין שום בעיה, פשוט תנסה לשמור כמה שיותר

• פותח/ת השרשור
מוצרי חלב זה תלוי בך, מאוד ממליצים לעשות 3 שבועות ללא, ותראה לפי ההרגשה אם זה טוב לך או לא
פירות וירקות מותר ומומלץ
פליאו זה אורח חיים, לא דיאטה זמנית, אז אין לך ימים שהם ככה וימים שהם ככה, אז אין צורך בהעמסות או כל מני דברים כאלה
פליאו ממש לא מוציא את הפחמימות מהחיים, הוא פשוט מוציא הרבה מהמקורות שלהן, אבל אין שום בעיה איתן אם הן מגיעות ממקור טוב, אבל מקור האנרגיה העיקרי פה מגיע משומן בלי קשר
וכמו שאמרתי קודם, זה אורח חיים, אז תנסה לדבוק בו כמה שאפשר, אבל אם יוצא שאתה רוצה/צריך פעם בכמה זמן לגלוש לכיוון אחר, כמו בקידוש, אין שום בעיה, פשוט תנסה לשמור כמה שיותר

תודה רבה לך על התשובה

מוצרי חבל אני גם ככה בקושי אוכל אולי בשבוע קוטג שתיים ואני בסדר גמור עם זה.

אתה יודע איזה מוצרי פחמימה מומלצים בפליאו?

אם אני רוצה חיטוב/מסה אני מוריד פחמימה/ שומן?

תודה רבה לך על התשובה

מוצרי חבל אני גם ככה בקושי אוכל אולי בשבוע קוטג שתיים ואני בסדר גמור עם זה.

אתה יודע איזה מוצרי פחמימה מומלצים בפליאו?

אם אני רוצה חיטוב/מסה אני מוריד פחמימה/ שומן?
אני לא מכיר את כל מוצרי הפחמימה, אבל אני כן מכיר בטטות (תפוחי אדמה קצת פחות), אורז וכל מה שנופל תחת ההגדרה של berries (אין לי מושג אם יש לזה מילה בעברית)
ובחיטוב אתה תוריד בעיקר פחמימה, אבל נסה להשאיר קצת מסביב לאימונים
אבל בכל מקרה אני מציע לך לנסות לאכול בדיאטה הזאת בלי לספור קלוריות, אני מכיר הרבה שרק מהדיאטה הזאת ירדו משמעותית במשקל גם אם הם אכלו יותר קלוריות
ויש ספר בנושא, ממליץ לך לקרוא אותו

• פותח/ת השרשור
אני לא מכיר את כל מוצרי הפחמימה, אבל אני כן מכיר בטטות (תפוחי אדמה קצת פחות), אורז וכל מה שנופל תחת ההגדרה של berries (אין לי מושג אם יש לזה מילה בעברית)
ובחיטוב אתה תוריד בעיקר פחמימה, אבל נסה להשאיר קצת מסביב לאימונים
אבל בכל מקרה אני מציע לך לנסות לאכול בדיאטה הזאת בלי לספור קלוריות, אני מכיר הרבה שרק מהדיאטה הזאת ירדו משמעותית במשקל גם אם הם אכלו יותר קלוריות
ויש ספר בנושא, ממליץ לך לקרוא אותו

מזה קצת מסביב לאימונים? כמה גרם פחמימה יעני

סוכר ענבים תופס?

או אורז אחרי אימון?
התחלתי אותה ביום ראשון ולא אכלתי שום פחמימה חוץ מתפוח ביום

מזה קצת מסביב לאימונים? כמה גרם פחמימה יעני

סוכר ענבים תופס?

או אורז אחרי אימון?
התחלתי אותה ביום ראשון ולא אכלתי שום פחמימה חוץ מתפוח ביום
סביב האימונים אומר לפני ואחרי, גם תוך כדי אם יש צורך
סוכר ענבים אני לא בטוח אם תופס, אבל נראה לי שכן, אבל כמו כל סוכר פשוט, רק ממש לפני או ממש אחרי האימון
אורז אחרי האימון אפשר בלי קשר
וזה לא נורא שלא אכלת שום פחמימה, אתה יכול להסתדר גם בלי, אבל דבר חשוב מאוד בדיאטה הזאת, היא שבבת אחת אתה מוריד הרבה דברים, והרבה לא מוצאים להם תחליף, אז מה שהם עושים בפועל זה לקצץ בצורה משמעותית את הקלוריות שלהם, ואת המקורות לויטמינים כאלה ואחרים, אז מה שצריך לעשות, זה אם הורדת משהו מהתפריט, תכניס משהו אחר שכן מותר

• פותח/ת השרשור
סביב האימונים אומר לפני ואחרי, גם תוך כדי אם יש צורך
סוכר ענבים אני לא בטוח אם תופס, אבל נראה לי שכן, אבל כמו כל סוכר פשוט, רק ממש לפני או ממש אחרי האימון
אורז אחרי האימון אפשר בלי קשר
וזה לא נורא שלא אכלת שום פחמימה, אתה יכול להסתדר גם בלי, אבל דבר חשוב מאוד בדיאטה הזאת, היא שבבת אחת אתה מוריד הרבה דברים, והרבה לא מוצאים להם תחליף, אז מה שהם עושים בפועל זה לקצץ בצורה משמעותית את הקלוריות שלהם, ואת המקורות לויטמינים כאלה ואחרים, אז מה שצריך לעשות, זה אם הורדת משהו מהתפריט, תכניס משהו אחר שכן מותר

הבעיה בפחמימה שאני מפחד לעלות במשקל
כי יש לי נטייה להשמנה ממש גדולה.

לפני אימון אני אף פעם לא אוכל פחמימה התרגלתי לזה מדיאטה קודמת שעשיתי.

אחרי אימון כפית סוכר ענבים
ושעה אחרי ארוחה עם פחמימה נראלך ישבש לי משהו הדיאטה?
(הסיבה היחידה שאני כן רוצה לאכול פחמימה היא שאני מפחד לאבד את המסת שריר)

אני מבחינתי יכול להסתדר גם בלי פחמימה עד שאתחטב ורק אז להוסיף להוסיף פחמימה בהדרגה..

תודה רבה על התשובות אני אחפש את הספר ואקרא:)

הבעיה בפחמימה שאני מפחד לעלות במשקל
כי יש לי נטייה להשמנה ממש גדולה.

לפני אימון אני אף פעם לא אוכל פחמימה התרגלתי לזה מדיאטה קודמת שעשיתי.

אחרי אימון כפית סוכר ענבים
ושעה אחרי ארוחה עם פחמימה נראלך ישבש לי משהו הדיאטה?
(הסיבה היחידה שאני כן רוצה לאכול פחמימה היא שאני מפחד לאבד את המסת שריר)

אני מבחינתי יכול להסתדר גם בלי פחמימה עד שאתחטב ורק אז להוסיף להוסיף פחמימה בהדרגה..

תודה רבה על התשובות אני אחפש את הספר ואקרא:)
לא אוכל פחמימה לפני האימון אבל לוקח סוכר טהור מיד אחרי האימון? לאיזו מטרה?
ומותר לאכול פחמימות, במיוחד אחרי האימון, ואפילו מומלץ בערב
ואם לא תאכל פחמימות אתה ממש לא תאבד שריר, זה קשור לכל כך הרבה דברים שלא קשורים לפחמימות בפני עצמן

• פותח/ת השרשור
לא אוכל פחמימה לפני האימון אבל לוקח סוכר טהור מיד אחרי האימון? לאיזו מטרה?
ומותר לאכול פחמימות, במיוחד אחרי האימון, ואפילו מומלץ בערב
ואם לא תאכל פחמימות אתה ממש לא תאבד שריר, זה קשור לכל כך הרבה דברים שלא קשורים לפחמימות בפני עצמן

לפני אימון לא אוכל התרגלתי מהדיאטה
carb backloading

הייתי אוכל רק אחרי אימון
להקפיץ תסוכר

לפני אימון לא אוכל התרגלתי מהדיאטה
carb backloading

הייתי אוכל רק אחרי אימון
להקפיץ תסוכר
לא יודע מה זאת הדיאטה הזאת, אבל מומלץ כן לאכול פחמימות לפני אם אתה יכול
ואין שום סיבה או היגיון להקפיץ את הסוכר בדם אחרי האימון

איך רשמת לי שאין שום סיבה או היגיון להקפיץ את הסוכן אחרי אימון
ובהודעות הקודמות רשמת שצריך לאכול פחמימה סביב האימון לפני ואחרי?
זה מישהו אחר רשם את ההודעה הזאת חח
אבל אין שום סיבה להקפיץ את הסוכר אחרי האימון, זה לא משמש לשום דבר
ואם אתה מתכוון לאכול פחמימות אז עדיף לרכז אותן לפני ואחרי, אם אתה שואל מה מביניהם יותר חשוב כי אתה רוצה לצמצם פחמימה, אז יש 2 תשובות:
מבחינת האימון עדיף לאכול לפני, כדי שתהיה לך אנרגיה זמינה יחסית
מבחינה הורמונלית, עדיף לאכול פחמימה בערב, כי זה מסדר את הדופמין והסרוטונין שלך, וזה יעזור לך לישון יותר טוב

• פותח/ת השרשור
זה מישהו אחר רשם את ההודעה הזאת חח
אבל אין שום סיבה להקפיץ את הסוכר אחרי האימון, זה לא משמש לשום דבר
ואם אתה מתכוון לאכול פחמימות אז עדיף לרכז אותן לפני ואחרי, אם אתה שואל מה מביניהם יותר חשוב כי אתה רוצה לצמצם פחמימה, אז יש 2 תשובות:
מבחינת האימון עדיף לאכול לפני, כדי שתהיה לך אנרגיה זמינה יחסית
מבחינה הורמונלית, עדיף לאכול פחמימה בערב, כי זה מסדר את הדופמין והסרוטונין שלך, וזה יעזור לך לישון יותר טוב

תודה רבה רבה שבת שלום:)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית