הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עם מה לשלב את הBCAA באמצע האימון כדי להקל על הטעם המר

• פותח/ת השרשור Roy321
  • פורסם בתאריך

Roy321

משתמש מתחיל
189
58
נק' מוניטין:
1,065
189
58
אני שותה מיקס של BCAA עם גלוטמין באימון , עם מה מומלץ לשלב את זה כדי להקל על הטעם המחריד ? חלבון אני לא יכול ,יש אלטרנטיבה אחרת ?

זה לא נכון. הן לא עוזרות מי יודע מה בכלל, אבל אפשר להשתמש בהן בשביל לשפר איכות של חלבון כי אז החלק היחסי של הלאוצין בו עולה ולאוצין משחקת תפקיד בהעברת האותות בתא ויש לה את אותה השפעה של כל חומצות האמינו האחרות ביחד (היא אחראית על האיקטוב של Rheb בליזוזום כדי שיוכל לגייס את הmTOR ועוד כמה דברים אחרים לא סגורים).

ועזוב תיאוריה, יש מלא מחקרים שמראים שכשלוקחים BCAA לבד הן לא עוזרות בכלל ואני מכיר מחקר או שניים שהראו שהן עושות משהו עם חלבון.

לפותח הפוסט אין לך ארוחה עם חלבון אחרי האימון שאתה יכול להוסיף לה את הBCAA?
אשמח שתפנה לאותם מחקרים

• פותח/ת השרשור
שוקולית, פתל, תותים במיקסר, לימונים...
אין פטל בקפריסין , לימון זו לא ממש אופציה , תותים פיאאה
זה לא נכון. הן לא עוזרות מי יודע מה בכלל, אבל אפשר להשתמש בהן בשביל לשפר איכות של חלבון כי אז החלק היחסי של הלאוצין בו עולה ולאוצין משחקת תפקיד בהעברת האותות בתא ויש לה את אותה השפעה של כל חומצות האמינו האחרות ביחד (היא אחראית על האיקטוב של Rheb בליזוזום כדי שיוכל לגייס את הmTOR ועוד כמה דברים אחרים לא סגורים).

ועזוב תיאוריה, יש מלא מחקרים שמראים שכשלוקחים BCAA לבד הן לא עוזרות בכלל ואני מכיר מחקר או שניים שהראו שהן עושות משהו עם חלבון.

יש אבל הבנתי שלאפקט מלא לוקחים לפני ובאמצע האימון

אין פטל בקפריסין , לימון זו לא ממש אופציה , תותים פיאאה

יש אבל הבנתי שלאפקט מלא לוקחים לפני ובאמצע האימון
אין שום אפקט מלא לזמן האימון ולפני. BCAA עוזרות אך ורק אחרי וביחד עם חלבון מלא.
אשמח שתפנה לאותם מחקרים
Leucine supplementation of a low-protein mixed macronutrient beverage enhances myofibrillar protein synthesis in young men: a double-blind, randomized trial
Supplementation of a suboptimal protein dose with leucine or essential amino acids: effects on myofibrillar protein synthesis at rest and following resistance exercise in men - Churchward-Venne - 2012 - The Journal of Physiology - Wiley Online Library

שים לב שהאפקט של 5 גרם לאוצין כמעט זהה לאיזה 19 גרם חלבון בהתחלה, אבל אחרי כמה שעות כנראה שנגמר מאגר חומצות האמינו בליזוזום והסינטזה יורדת.

לזכרוני יש עוד מחקר(אני חושב שגם של דניאל מור) שאני צריך עוד למצוא אותו שבו הוסיפו לאוצין לכמות גדולה של חלבון ואיכשהו ראו תוצאות טובות יותר מעבר לסינטזה המקסימלית(muscle full) שהיתה אמורה כבר להתקבל מהכמות הזו של החלבון.

אגב, אני לא בטוח שBCAA הן לא חסרות תועלות אבל סביר לדעתי שללאוצין לבדה יש יתרונות בשימוש נכון.

• פותח/ת השרשור
אין שום אפקט מלא לזמן האימון ולפני. BCAA עוזרות אך ורק אחרי וביחד עם חלבון מלא.

Leucine supplementation of a low-protein mixed macronutrient beverage enhances myofibrillar protein synthesis in young men: a double-blind, randomized trial
Supplementation of a suboptimal protein dose with leucine or essential amino acids: effects on myofibrillar protein synthesis at rest and following resistance exercise in men - Churchward-Venne - 2012 - The Journal of Physiology - Wiley Online Library

שים לב ש3 גרם לאוצין כמעט זהה לאיזה 19 גרם חלבון בהתחלה אבל אחרי כמה שעוץ כנראה שנגמר מאגר חומצות האמינו בליזוזום והסינטזה יורדת.

לזכרוני יש עוד מחקר(אני חושב שגם של דניאל מור) שאני צריך עוד למצוא אותו שבו הוסיפו לאוצין לכמות גדולה של חלבון ואיכשהו ראו תוצאות טובות יותר מעבר לסינטזה המקסימלית שהיתה אמורה להתקבל מהכמות הזו של החלבון.

אגב, אני לא בטוח שBCAA הן לא חסרות תועלות אבל סביר לדעתי שללאוצין לבדה יש יתרונות בשימוש נכון.
בשלי יש :
במנת הגשה

כמו שאתה רואה זה 2:1:1 לעומת לאוצין ככה שזה נראה טוב מבחינת ערכים יחסית לכף הגשה אחת של 5 גרם מBCAA ו5 גרם גלוטמין

BCAA :
2.5 גרם L לאוצין
1.25 גרם L איזולאיצין
1.25 גרם L ולנין

L-Glutamine 5g

כן ובמקרה שלך הייתי לוקח מנה כפולה כי יש רק 2.5 גרם לאוצין. המחקרים הם על 5.

זה מצחיק איך שיש אנשים שקוראים כל מני דברים באינטרנט ומחשיבים את עצמם לבעלי מקצוע ועוד אומרים לאחד עם תואר בביולוגיה שזה לא נכון.
אני אפילו לא אכנס איתך לדיון על זה.

זה מצחיק איך שיש אנשים שקוראים כל מני דברים באינטרנט ומחשיבים את עצמם לבעלי מקצוע ועוד אומרים לאחד עם תואר בביולוגיה שזה לא נכון.
רלוונטי לדיון או לא, אתה מודע לזה שתואר בביולוגיה לא הופך אותך למומחה בפיזיולוגיה אנושית ותזונת ספורט, נכון? כי הקשר בין השניים קיים, אבל לא מחייב

רלוונטי לדיון או לא, אתה מודע לזה שתואר בביולוגיה לא הופך אותך למומחה בפיזיולוגיה אנושית ותזונת ספורט, נכון? כי הקשר בין השניים קיים, אבל לא מחייב
בתואר בביולוגיה אתה גם לומד תזונה, ביוכימיה ופיזיולוגיה, סתם שתהיה בעניינים.
לקרוא בפורומים לא הופך אותך למומחה בתארים, כי הקשר בין השניים קיים אבל לא מחייב 😃

גם לי יש , גם בפיסיקה וגם בביולוגיה ורשמית אני לא בעל מקצוע בנושא הזה אבל לפי הכתיבה שלך אין לי ספק שיש לי יותר מושג במה שאני כותב ויותר רקע ממך.

בתואר בביולוגיה אתה גם לומד תזונה, ביוכימיה ופיזיולוגיה, סתם שתהיה בעניינים.
לקרוא בפורומים לא הופך אותך למומחה בתארים, כי הקשר בין השניים קיים אבל לא מחייב 😃
אני יודע שלומדים את הדברים האלה, אני לומד רפואה וגם למדתי את הדברים האלה, אבל אני מודע לזה שזה לא הופך אותי למומחה
ובלי קשר הייתי מקשיב לברק, אני לא סגור מה הוא עושה בחיים, אבל הבנתי כבר שהוא די מלומד בנושא ומעודכן במחקרים

גם לי יש , גם בפיסיקה וגם בביולוגיה ורשמית אני לא בעל מקצוע בנושא הזה אבל לפי הכתיבה שלך אין לי ספק שיש לי יותר מושג במה שאני כותב ויותר רקע ממך.
והנה שוב הוא גורם לי לצחוק.
כבר קבעת שיש לך יותר ידע ממני
🤣

אני יודע שלומדים את הדברים האלה, אני לומד רפואה וגם למדתי את הדברים האלה, אבל אני מודע לזה שזה לא הופך אותי למומחה
ובלי קשר הייתי מקשיב לברק, אני לא סגור מה הוא עושה בחיים, אבל הבנתי כבר שהוא די מלומד בנושא ומעודכן במחקרים

לא שאכפת לי, אבל סתם לפרוטוקול - עבדתי שנתיים במעבדה פרטית ביבנה שחקרנו שם ספורטאים ותוספי תזונה.
+ המרצים שהרצו לנו פיזיולוגיה וביוכימיה, גם הם הגיעו מרקע של הספורט.

ל- BCAA אין שום יתרון אלא אם כן אתה על בטן ריקה, לא משנה מה יגידו לך.
יש 50+ מחקרים על זה.
המחקרים שברק הביא הם די חלשים ולא בדיוק מדברים על BCAA והיחס 2:1:1 שיש להם.
ככה שהמחקרים שהוא הביא, הם מראש פסולים לגבי הנושא הספציפי שאנחנו מדברים עליו.

🤣
כי אתה ממליץ המלצות שמתבססות על סיכום וחצי שקראת ובטח מאיזה חוקר מטעם. תשב על המחקרים, תשב על הסיכומים תקרא דיעות שונות ואז תתווכח. יש לא מעט מחקרים שמראים שbcaa לא עוזרות כמעט בכלל לבדן ויש לכך כל מיני הסברים...

אני כרגע רשמית רק פיזיקאי כי הגעתי למסקנה שחוץ מיכולות טכניות לא רלוונטיות במעבדה תואר מתקדם בביולוגיה לא ייתן לי כלום .

עוד כמה שנים נחזור לעניין ואני כבר חושב שאני יודע מאיזה כיוון. בינתיים אני נשאר מעודכן במה שמעניין אותי ומידי פעם מתכתב עם הנפשות הפועלות.
🤣

לא שאכפת לי, אבל סתם לפרוטוקול - עבדתי שנתיים במעבדה פרטית ביבנה שחקרנו שם ספורטאים ותוספי תזונה.

יש 50+ מחקרים על זה.
בבקשה תביא מחקרים אמינים יותר.

אתה שחצן מאוד על כלום חוקרים טובים ממני וממך סקרו את העניין ורובם ספקנים מאוד. בזמן האחרון בכלל הרוב מתחילים להשתכנע שצריך רק לאוצין ושתי האחרות סתם מפריעות לה להכנס לתא.

🤣

יש 50+ מחקרים על זה.
אני מת על זה שאנשים פוסלים הוכחות של אנשים בלי להביא הוכחות נגד
לא מזלזל בידע שלך בכלל, אבל אם אתה רוצה לתת טיעון נגד משכנע כנגד דעות מושכלות, כדאי גם להביא הוכחות כדי לגבות את הטענה

מחקר שיצא לי להיתקל בו לפני כמה ימים בנוגע לתיסוף bcaa, דווקא מעניין:
Abstract
BACKGROUND:
This study aimed to investigate the effects of branched-chain amino acid (BCAA) supplementation on recovery of power-producing ability following a strength training (ST) session.

METHODS:
Eleven resistance-trained males, performed baseline measures of a countermovement jump (CMJ) and a seated shot-put throw (SSPT). In a counterbalanced fashion, participants were provided with either 20-g of BCAA or a placebo. Each dose was divided into two equal quantities and consumed before and after a ST session consisting of various multi-joint barbell exercises. For both conditions, the CMJ and SSPT were repeated at 24-h post-ST, in addition participants attributed their perceived muscle soreness level via a 200-mm visual analogue scale.

RESULTS:
Following ST there were significant decrements in CMJ (Baseline; 55.2 ± 7.4-cm, BCAA; 52.8 ± 5.9-cm Placebo; 50.6 ± 7.3-cm) and SSPT (Baseline; 4.55 ± 0.56-m, BCAA; 4.37 ± 0.61-m, Placebo; 4.22 ± 0.64- m) for both conditions in comparison to baseline values (P < 0.05). However, BCAA was shown to attenuate the decrements in CMJ and SSPT performance compared to placebo (P < 0.05). Muscle soreness was significantly increased following ST for both conditions, however there were no differences in attributed values following BCAA and placebo ingestion.

CONCLUSION:
BCAA administered acutely before and following intensive ST attenuates a decrease in power-producing ability experienced by resistance-trained males. The apparent small but significant effects on functional power suggest that BCAA is an effective ergogenic aid for athletes who require augmented recovery of power-producing ability following intensive ST.
Branched-chain amino acid supplementation attenuates a decrease in power-producing ability following acute strength training. - PubMed - NCBI

כי אתה ממליץ המלצות שמתבססות על סיכום וחצי שקראת ובטח מאיזה חוקר מטעם. תשב על המחקרים, תשב על הסיכומים תקרא דיעות שונות ואז תתווכח. יש לא מעט מחקרים שמראים שbcaa לא עוזרות כמעט בכלל לבדן ויש לכך כל מיני הסברים...

אני כרגע רשמית רק פיזיקאי כי הגעתי למסקנה שחוץ מיכולות טכניות לא רלוונטיות במעבדה תואר מתקדם בביולוגיה לא ייתן לי כלום .

עוד כמה שנים נחזור לעניין ואני כבר חושב שאני יודע מאיזה כיוון. בינתיים אני נשאר מעודכן במה שמעניין אותי ומידי פעם מתכתב עם הנפשות הפועלות.

הנה המחקר שהבאת :

איך הוא קשור לנושא שלנו או ל- BCAA שפותח האשכול קנה?
לא קשור בכלל.

המשתמשים גם סתם מתעצלים לקרוא את המחקרים, הם אפילו לא נכנסו אליהם.
אני מתפלא ש- @kotzer לומד רפואה ואפילו לא הבין את משמעות המחקר כאן.

1. מדברים פה רק על Leucine (שקיים בתוסף HMB כ- β-hydroxy β-methylbutyrate שזו הצורה המטבולית של החומצה אמינית Leucine).
2. יש הבדלים משמעותיים בין היחסים של Leucine, Isoleucine ו- Valine, שבמחקר שהבאת, הוא לא מתייחס אליהם בכלל.
3. הם חילקו את הקבוצות של לאוצין גבוה ל- 2.
אחת מהן קיבלה אבקת חלבון + לאוצין, השניה קיבלה אבקת חלבון + BCAA עד לסה"כ 5 גרם לאוצין.
המחקר אינו מראה את המינון של ה- BCAA חוץ מלאוצין וללא אבקת חלבון.
המחקר אינו משתמש ב- BCAA בלבד.
המחקר אינו תואם ליחס של החומצות אמינו שפותח האשכול קנה, שהם 2:1:1 לטובת הלאוצין.

=========================================
אתה ממש הפתעת אותי עם ה- "פיזיקה" שלך.
גם @kotzer הפתיעה אותי עם "הרפואה" שהוא לומד.
=========================================

עכשיו מחקרים שמדברים ספציפית על החומצות אמינו שפותח האשכול קנה :

BCAA intake affects protein metabolism in muscle after but not during exercise in humans. - PubMed - NCBI
(הקבוצה שהשתמשה בחומצות אמינו חוותה ירידה בצפיפות השריר, כמעט פי 2 מהקבוצה שקיבלה פלסיבו)
Dietary Supplements and Sports Performance: Amino Acids
(רד ל- BCAA)

מה שמעניין במחקר השני זה שהם כתבו בעצמם :
"However, other reviewers conclude that most studies show no effects of BCAA supplementation on performance"

והנה אני ממשיך 😃 איזה כיף! :
Amino acid supplementation and exercise performance. Analysis of the proposed ergogenic value. - PubMed - NCBI
(תוצאות premilinary)
Performance-Enhancing Effects of Protein and Amino Acids - Food Components to Enhance Performance - NCBI Bookshelf
(רד ל- role of individual AAs)
Amino acid supplements to improve athletic performance. - PubMed - NCBI
(מזלזלים פה בחומצות אמינו כשמדובר בביצועים אתלטיים)
Branched-chain amino acid supplementation lowers perceived exertion but does not affect performance in untrained males. - PubMed - NCBI
(הוא גם לא עוזר למתאמנים מתחילים)
Effects of exercise training and amino-acid supplementation on body composition and physical performance in untrained women. - PubMed - NCBI
(לא טעון שיפור אצל האתלטים)

בבקשה תביא מחקרים אמינים יותר.

אתה שחצן מאוד על כלום חוקרים טובים ממני וממך סקרו את העניין ורובם ספקנים מאוד. בזמן האחרון בכלל הרוב מתחילים להשתכנע שצריך רק לאוצין ושתי האחרות סתם מפריעות לה להכנס לתא.

בטוח שאתה פיזיקאי?
כי בגלל זה המציאו את היחס 2:1:1 לטובת הלאוצין, כדי שכולם יכנסו לתא ולא יפריעו לספיגה אחד של השני.

"שתי החומצות האחרות סתם מפריעות"? לידיעתך, Valine היא מומרת בגוף למולקולת גלוקוז לצורך אנרגיה, בדיוק לאותה מולקולה שהגוף ממיר אליה את הפחמימה.
והחומצה Isoleucine עוזרת לנייד חומצות שומן וקטונים.
חוסר בחומצה הזו גורמת לניוד חלש יותר של חומצות שומן וקטונים.

לגבי זה שאני שחצן, כן, מסכים איתך.
אני לא בן אדם צנוע.

נערך לאחרונה:
מחקר שיצא לי להיתקל בו לפני כמה ימים בנוגע לתיסוף bcaa, דווקא מעניין:
20 גרם(4 כדורים טיפוסיים של BCAA) זה בערך סקופ של חלבון רק עם BCAA וזה עזר להם רק בקצת.... לא מי יודע מה מרשים.

טוב אחי, השוו 25 גרם WHEY ל6 גרם עם 3 ו5 גרם לאוצין ו5 גרם לאוצין יצר תגובה אנבולית כמעט זהה ל25 גרם. מסקנה 5 גרם לאוצין כמעט והחליפו 19 גרם חלבון WHEY....

. מדברים פה רק על Leucine (שקיים בתוסף HMB כ- β-hydroxy β-methylbutyrate שזו הצורה המטבולית של החומצה אמינית Leucine).
2. יש הבדלים משמעותיים בין היחסים של Leucine, Isoleucine ו- Valine, שבמחקר שהבאת, הוא לא מתייחס אליהם בכלל.
3. הם חילקו את הקבוצות של לאוצין גבוה ל- 2.
אחת מהן קיבלה אבקת חלבון + לאוצין, השניה קיבלה אבקת חלבון + BCAA עד לסה"כ 5 גרם לאוצין.
המחקר אינו מראה את המינון של ה- BCAA חוץ מלאוצין וללא אבקת חלבון.
המחקר אינו משתמש ב- BCAA בלבד.
המחקר אינו תואם ליחס של החומצות אמינו שפותח האשכול קנה, שהם 2:1:1 לטובת הלאוצין.
1. קודם כל תחזור על הביוכימיה שלך, HMB הוא לא לאוצין, הוא תוצר פירוק שרק 5% מהלאוצין שאתה אוכל נשאר במצב שלו. הוא ממש לא השלב קובע הקצב של הפירוק שלה. HMB עושה עוד דברים שלאוצין לא עושה כמו למשל לדכא את מנגנון הפרוטאוזום יוביקוויטין . HMB אכן תוסף יעיל מאוד בצורה ובמינון הנכונים.

2. אם היית מכיר את המנגנון היית יודע שחומצת האמינו היחידה שבאמת עושה שם משהו מיוחד היא לאוצין ה2 האחרות לא עושות כלום.

3. אתה טועה יש 4 קבוצות - 25 גרם WHEY ,שש ורבע גרם חלבון ו3 גרם לאוצין ,שש ורבע גרם חלבון ו5 לאוצין ,שש ורבע ו5 גרם BCAA
כמו שנהוג במחקרים הללו יש טבלה שמסכמת יפה את היחסים של כל חומצה אמינית:

זה לא בדיוק מה שהבחור קנה אבל אתה לא תמצא בדיוק. יש סטיות בכל תוסף מזון וגם הרכב חומצות האמינו של אותו החלבון יכול להשתנות מאוד לפי התזונה והמצב הבריאותי של הפרה נו אז מה?

אני חושב שהתוצאות שהראו שלאוצין לבדה לוקחת את כל האחרות בסיבוב ושאר הBCAA לא מדברות בשם עצמן ורלוונטיות לכאן:

BCAA intake affects protein metabolism in muscle after but not during exercise in humans. - PubMed - NCBI
(הקבוצה שהשתמשה בחומצות אמינו חוותה ירידה בצפיפות השריר, כמעט פי 2 מהקבוצה שקיבלה פלסיבו)
Dietary Supplements and Sports Performance: Amino Acids
(רד ל- BCAA)

באירובי הן אכן עוזרות רק לטווח המיידי בגלל שהמנגנון שונה מהמנגנון של האנארובי. באנארובי פרוק שריר מקובל כתהליך איטי מאוד כי בניגוד לאירובי אין כזאת עקה אנרגטית שדורשת מהשריר לפרק חלבון. בכל מקרה זה לא שהן מתפרקות לאנרגיה יותר טוב מפחמימות אז עדיף כבר למלא מאגרים. אבל אנחנו מדברים על אנארובי...

here appears to be little scientific evidence to support the hypothesis that amino acid supplementation may enhance the physiological responses to strength training when athletes consume dietary protein within the recommended guidelines. Results of the effects of amino acid supplementation on the physiological and psychological responses to endurance exercise are preliminary. However, the findings suggest that amino acid supplementation with carbohydrate before, during and after exercise may alter the ratio of free tryptophan to branch-chained amino acids. Further research is required before definitive conclusions can be drawn regarding the proposed ergogenic value of amino acid supplementation.
כלומר לא יודעים כלום אבל כשמוסיפים להן פחמימות יש עדויות מוגבלות לכך שטריפטופן מתפרקת פחות לBCAA . אנחנו 23 שנה אחר כך ויודעים שזה לא נכון.

שוב תודה על הסימוכין בעד דעתי:
Consideration should be given, however, to the provision of the branched-chain amino acids (BCAAs), isoleucine, leucine, and valine, as a mixed AA supplement. Early interest in this area related to observations that BCAA catabolism may be increased during prolonged exercise (Henriksson, 1991; Wagenmakers et al., 1989), and the question arose as to whether these AAs should be provided to replenish those presumably used by the exercising muscle. The degree of activation of BCAA catabolism after prolonged, intense exercise is small, however (Wagenmakers et al., 1989), and is not observed in all studies (Tarnopolsky et al., 1991). Furthermore, evidence suggests that proteins or AAs do not contribute substantially as an energy source during exercise (Henriksson, 1991; Wagenmakers et al., 1989). Thus, there appears to be little justification for BCAA supplementation on the basis of replenishing the BCAAs oxidized during exercise.
שוב מחקר עתיק מלפני העידן העכשווי שבו מתגלה לאיטו המנגנון של ההיפרטרופיה בשרירים. הם לא ידעו אז איך סינטזת החלבון מתרחשת ולכן התייחסו רק לפירוק חלבון וכתבו שלא סביר שהן נותנת כלום מבחינה אנרגטית. אנחנו מדברים על סינטזת החלבון.

Amino acid supplements to improve athletic performance. - PubMed - NCBI
(מזלזלים פה בחומצות אמינו כשמדובר בביצועים אתלטיים)
The conclusion is that in contrast to the claims made on sport nutrition products, branched-chain amino acids do not improve endurance performance

פירוק חלבון באירובי שוב.

שוב אירובי..

סוף סוף אירובי ואנארובי עם BCAA על בטן ריקה לא נתנו כלום. אני מסכים BCAA במינון המקובל חסרות תועלת ללא חלבון מלא. זו הטענה שלי. אתה טענת שצריך לקחת אותן על בטן ריקה, כלומר שהבאת רפרנס שסתר את הדיעה שלך ולא את שלי.

בטוח שאתה פיזיקאי?
כי בגלל זה המציאו את היחס 2:1:1 לטובת הלאוצין, כדי שכולם יכנסו לתא ולא יפריעו לספיגה אחד של השני.

"שתי החומצות האחרות סתם מפריעות"? לידיעתך, Valine היא מומרת בגוף למולקולת גלוקוז לצורך אנרגיה, בדיוק לאותה מולקולה שהגוף ממיר אליה את הפחמימה.
והחומצה Isoleucine עוזרת לנייד חומצות שומן וקטונים.
חוסר בחומצה הזו גורמת לניוד חלש יותר של חומצות שומן וקטונים.

לגבי זה שאני שחצן, כן, מסכים איתך.
אני לא בן אדם צנוע.
אז כדאי לך לפתח צניעות וללמוד.

כמו שכתבתי, אתה לא מכיר את המנגנון הרלוונטי שלאוצין מפעילה וזה הגיוני, הוא חדש ומתגלה עכשיו. כשלמדתי עליו המרצה שלי נזהרה מאוד כשהיא הזכירה אותו ועדיין מה שהיא אמרה על הmTOR לא היה לגמרי נכון יחסית למה שידוע עכשיו ואני לא יכול להאשים אותה, זה משתנה כל הזמן (יש על זה מידי פעם מאמרים בnature ו cell שווה לך לקרוא)

בכל מקרה ממה שידוע עכשיו היא צריכה להכנס לתוך הסרקופלזמה כדי להשפיע על בניית השרירים והיא מתחרה על אותם טרנספורטרים עם שתי האחרות זו הסיבה שלאוצין>>איזולאוצין וולין. שני התפקידים של האחרות כמעט ולא רלוונטיים להיפרטרופיה ואדם שאוכל מספיק חלבון במהלך היום לא יסבול ממחסור בכל מקרה. לאוצין לעומת יכולה להפעיל לבדה את סינטזת החלבון בדומה לכמות גדולה של חלבון מלא...

• פותח/ת השרשור
20 גרם(4 כדורים טיפוסיים של BCAA) זה בערך סקופ של חלבון רק עם BCAA וזה עזר להם רק בקצת.... לא מי יודע מה מרשים.

טוב אחי, השוו 25 גרם WHEY ל6 גרם עם 3 ו5 גרם לאוצין ו5 גרם לאוצין יצר תגובה אנבולית כמעט זהה ל25 גרם. מסקנה 5 גרם לאוצין כמעט והחליפו 19 גרם חלבון WHEY....

1. קודם כל תחזור על הביוכימיה שלך, HMB הוא לא לאוצין, הוא תוצר פירוק שרק 5% מהלאוצין שאתה אוכל נשאר במצב שלו. הוא ממש לא השלב קובע הקצב של הפירוק שלה. HMB עושה עוד דברים שלאוצין לא עושה כמו למשל לדכא את מנגנון הפרוטאוזום יוביקוויטין . HMB אכן תוסף יעיל מאוד בצורה ובמינון הנכונים.

2. אם היית מכיר את המנגנון היית יודע שחומצת האמינו היחידה שבאמת עושה שם משהו מיוחד היא לאוצין ה2 האחרות לא עושות כלום.

3. אתה טועה יש 4 קבוצות - 25 גרם WHEY ,שש ורבע גרם חלבון ו3 גרם לאוצין ,שש ורבע גרם חלבון ו5 לאוצין ,שש ורבע ו5 גרם BCAA
כמו שנהוג במחקרים הללו יש טבלה שמסכמת יפה את היחסים של כל חומצה אמינית:

זה לא בדיוק מה שהבחור קנה אבל אתה לא תמצא בדיוק. יש סטיות בכל תוסף מזון וגם הרכב חומצות האמינו של אותו החלבון יכול להשתנות מאוד לפי התזונה והמצב הבריאותי של הפרה נו אז מה?

אני חושב שהתוצאות שהראו שלאוצין לבדה לוקחת את כל האחרות בסיבוב ושאר הBCAA לא מדברות בשם עצמן ורלוונטיות לכאן:

באירובי הן אכן עוזרות רק לטווח המיידי בגלל שהמנגנון שונה מהמנגנון של האנארובי. באנארובי פרוק שריר מקובל כתהליך איטי מאוד כי בניגוד לאירובי אין כזאת עקה אנרגטית שדורשת מהשריר לפרק חלבון. בכל מקרה זה לא שהן מתפרקות לאנרגיה יותר טוב מפחמימות אז עדיף כבר למלא מאגרים. אבל אנחנו מדברים על אנארובי...

כלומר לא יודעים כלום אבל כשמוסיפים להן פחמימות יש עדויות מוגבלות לכך שטריפטופן מתפרקת פחות לBCAA . אנחנו 23 שנה אחר כך ויודעים שזה לא נכון.

שוב תודה על הסימוכין בעד דעתי:

שוב מחקר עתיק מלפני העידן העכשווי שבו מתגלה לאיטו המנגנון של ההיפרטרופיה בשרירים. הם לא ידעו אז איך סינטזת החלבון מתרחשת ולכן התייחסו רק לפירוק חלבון וכתבו שלא סביר שהן נותנת כלום מבחינה אנרגטית. אנחנו מדברים על סינטזת החלבון.

The conclusion is that in contrast to the claims made on sport nutrition products, branched-chain amino acids do not improve endurance performance

פירוק חלבון באירובי שוב.

שוב אירובי..

סוף סוף אירובי ואנארובי עם BCAA על בטן ריקה לא נתנו כלום. אני מסכים BCAA במינון המקובל חסרות תועלת ללא חלבון מלא. זו הטענה שלי. אתה טענת שצריך לקחת אותן על בטן ריקה, כלומר שהבאת רפרנס שסתר את הדיעה שלך ולא את שלי.

אז כדאי לך לפתח צניעות וללמוד.

כמו שכתבתי, אתה לא מכיר את המנגנון הרלוונטי שלאוצין מפעילה וזה הגיוני, הוא חדש ומתגלה עכשיו. כשלמדתי עליו המרצה שלי נזהרה מאוד כשהיא הזכירה אותו ועדיין מה שהיא אמרה על הmTOR לא היה לגמרי נכון יחסית למה שידוע עכשיו ואני לא יכול להאשים אותה, זה משתנה כל הזמן (יש על זה מידי פעם מאמרים בnature ו cell שווה לך לקרוא)

בכל מקרה ממה שידוע עכשיו היא צריכה להכנס לתוך הסרקופלזמה כדי להשפיע על בניית השרירים והיא מתחרה על אותם טרנספורטרים עם שתי האחרות זו הסיבה שלאוצין>>איזולאוצין וולין. שני התפקידים של האחרות כמעט ולא רלוונטיים להיפרטרופיה ואדם שאוכל מספיק חלבון במהלך היום לא יסבול ממחסור בכל מקרה. לאוצין לעומת יכולה להפעיל לבדה את סינטזת החלבון בדומה לכמות גדולה של חלבון מלא...
אז מה המסקנה של לאוצין נגד איזולאוצין נגד ולנין של כל הדבר הזה ? זה ידוע שללאוצין יש חשיבות יותר גבוהה משל השתיים האחרות וזה למה יש לו 2:1:1 אבל נגיד ואני יקח את המוצר בחיטוב כמו שציינתי , אתה מאמין שאני אחווה שיפור בהתאוששות השריר בין אימון לאימון ואמנע כמה שיותר מפירוק שריר ? נגיד ואני לוקח כמות חלבון גבוהה בכללי

עכשיו אני מזכיר שאני לוקח מיקס של BCAA & GLUTAMINE

10 גרם מנת הגשה סך הכל : 5 גרם BCAA & ו5 גרם גלוטמין

2.5 L-Lecuine
L- Isoleucine 1.25
L-Valine 1.25

5g L - Glutamine

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית