הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה והתייעצות למהלך הסייקל

ThePowerLifter

משתמש מתחיל
135
7
נק' מוניטין:
7
135
7
Tzion Gym
אהלן חבר'ה
משקל 73
גובה 174
אחוז שומן 14
אני מתחיל כרגע סייקל ראשון של פרופ 10 שבועות , וב5 שבועות האחרונים אנסה לדחוף דיבול 30 מג ליום . בבקשה בואו לא נכנס למה זה הסייקל הראשון שלי , זאת בחירה שלי ..
כמה שאלות :
1) האם התפריט הנל מחולק כהוגן או שלא ?
תפריט מסה :
חלבון - 250 גרם (1000 קלוריות)
שומן - 100 גרם (900 קלוריות)
פחמימות - 325 גרם (1300 קלוריות)
(כמובן שהנתונים הללו משתנים עם עלייתי במשקל)
2) 3/4 אימונים ? אני מתלבט , עדיף 4 נכון?
3) עבודה פיזית במהלך הסייקל , שמעתי שזה טוב , הגוף אנאבולי נורא , מה דעתכם ?
4) אחרי כמה זמן מתחילים להרגיש/לראות שינוי ?
5) מתחיל פרגניל מתחילת הסייקל , מסיים שבועיים לפני סוף הסייקל , בסדר ?
6) את התפריט להתחיל מתחילת הסייקל או יום יומיים אחרי ? כי הבנתי שעד שהגוף נכנס לאנאבוליות מקסימלית לוקח זמן של בין 24-36 שעות עד לאופטימליות של החומר בדם .
7) מעבר מחיטוב לנייטרלי לשבוע ואז מסה ? או שאפשר לעבור ישר משלילי לחיובי ? וזה כביכול יתן "קיק" חח או שזה לא עובד ככה ?
תודה לעונים .

אני מתחיל כרגע סייקל ראשון של פרופ 10 שבועות , וב5 שבועות האחרונים אנסה לדחוף דיבול 30 מג ליום . בבקשה בואו לא נכנס למה זה הסייקל הראשון שלי , זאת בחירה שלי ..
זכותך לעשות מה שבא לך, כן?
אבל למה לשלב דיבול בסייקל ראשון..?

למה אנשים לא מתייחסים לנעוצים כאן? סה"כ לטובת המשתמש..

ופרופ ל10 שבועות ? לא יותר מדי ?
לא יודע.
התייחסתי רק למה שאני אישית מכיר..

בוודאי יגיבו עוד חבר'ה שיודעים טוב יותר.
אגב אם אני לא טועה בנעוצים יש מידע גם לגביי סייקל של פרופ.

• פותח/ת השרשור
זכותך לעשות מה שבא לך, כן?
אבל למה לשלב דיבול בסייקל ראשון..?

למה אנשים לא מתייחסים לנעוצים כאן? סה"כ לטובת המשתמש..
דיבול יתן לי כוח וריבוי מיטוכונדריה בתא , מה שפרופ לא יתן לי כמו דיבול ..
ופרופ ל10 שבועות ? לא יותר מדי ?
תקרא ותבין שסייקל איכותי מתמשך לפחות 8 שבועות , בעדיפות ל10-12 שבועות .

דיבול יתן לי כוח וריבוי מיטוכונדריה בתא , מה שפרופ לא יתן לי כמו דיבול ..
לא דיברתי על התכונות שתקבל מזה... התכוונתי לכך שמדובר בסייקל ראשון ולמה להוסיף עוד חומרים לפני שאתה יודע איך הגוף שלך מגיב להורמונים חיצוניים..?

אהלן חבר'ה
משקל 73
גובה 174
אחוז שומן 14
כמה שאלות :
תפריט מסה :
6) את התפריט להתחיל מתחילת הסייקל או יום יומיים אחרי ? כי הבנתי שעד שהגוף נכנס לאנאבוליות מקסימלית לוקח זמן של בין 24-36 שעות עד לאופטימליות של החומר בדם .
7) מעבר מחיטוב לנייטרלי לשבוע ואז מסה ? או שאפשר לעבור ישר משלילי לחיובי ? וזה כביכול יתן "קיק" חח או שזה לא עובד ככה ?
תודה לעונים .
1. קווים מנחים לתפריט לסייקל:
פי 35-45 קק"ל לכל קילו מ"ג. להעלות בהדרגתיות במהלך שבוע-שבועיים הראשונים
פי 3 גרם חלבון, לפחות, לכל קילו מ"ג.
שומן ופחמימה - חלוקה לפי נוחיות, בעיפות לכמות פחמימה הולמת ומספיקה (הייתי משאיר את השומן על 1 גרם לכל היותר לכל קילו מ"ג)

2. בסייקל יש להעלות עצימות ונפח. 4 אימונים לדעתי הם די המינימום לכך. חשוב יותר לדעת איך להתאמן ולחלק את התוכנית. אל תפצל למשהו דבילי בסגנון ABCD. השאר מחזוריות של אימון השרירים לפחות פעמיים בשבוע, משמע AB.

3. כל עוד אתה נח מספיק אין מניעה, אבל העדיפות היא דווקא לתת לגוף כמה שיותר לנוח ולא לאמץ אותו יתר על המידה מעבר למסגרת האימון עצמו.

4. משתנה. צבירת נוזלים תתרחש ביתר שאת בימים הראשונים לסייקל, שם תעלהף ככל הנראה, כמה ק"ג. תרגיש מעט דחוס ומוצק יותר. ההתקדמות האיכותית יותר תהיה במהלך הסייקל.

5. מתחיל לאחר שבוע שימוש ומסיים בזריקה האחרונה של הסייקל.

6.ראה סעיף 1

7. עדיף לעבור מגרעון לפלוס קלורי דרך שבועיים-שלושה על מאזן נייטרלי

לא דיברתי על התכונות שתקבל מזה... התכוונתי לכך שמדובר בסייקל ראשון ולמה להוסיף עוד חומרים לפני שאתה יודע איך הגוף שלך מגיב להורמונים חיצוניים..?
הוא עושה בשבועות האחרונים דיבול אחרי שיראה איך הוא מגיב לטסט. זה בכוונה טסט קצר שיהיה אפשר להפסיק מיד במידה ויהיה משהו חריג....סבירות אפסית

• פותח/ת השרשור
1. קווים מנחים לתפריט לסייקל:
פי 35-45 קק"ל לכל קילו מ"ג. להעלות בהדרגתיות במהלך שבוע-שבועיים הראשונים
פי 3 גרם חלבון, לפחות, לכל קילו מ"ג.
שומן ופחמימה - חלוקה לפי נוחיות, בעיפות לכמות פחמימה הולמת ומספיקה (הייתי משאיר את השומן על 1 גרם לכל היותר לכל קילו מ"ג)

2. בסייקל יש להעלות עצימות ונפח. 4 אימונים לדעתי הם די המינימום לכך. חשוב יותר לדעת איך להתאמן ולחלק את התוכנית. אל תפצל למשהו דבילי בסגנון ABCD. השאר מחזוריות של אימון השרירים לפחות פעמיים בשבוע, משמע AB.

3. כל עוד אתה נח מספיק אין מניעה, אבל העדיפות היא דווקא לתת לגוף כמה שיותר לנוח ולא לאמץ אותו יתר על המידה מעבר למסגרת האימון עצמו.

4. משתנה. צבירת נוזלים תתרחש ביתר שאת בימים הראשונים לסייקל, שם תעלהף ככל הנראה, כמה ק"ג. תרגיש מעט דחוס ומוצק יותר. ההתקדמות האיכותית יותר תהיה במהלך הסייקל.

5. מתחיל לאחר שבוע שימוש ומסיים בזריקה האחרונה של הסייקל.

6.ראה סעיף 1

7. עדיף לעבור מגרעון לפלוס קלורי דרך שבועיים-שלושה על מאזן נייטרלי
ת
תודה רבה לך דניאל
הוא עושה בשבועות האחרונים דיבול אחרי שיראה איך הוא מגיב לטסט. זה בכוונה טסט קצר שיהיה אפשר להפסיק מיד במידה ויהיה משהו חריג....סבירות אפסית
אכן כן ידידי היקר , זאת התסיבה במדויק
מדבר שטויות.. שואל שאלה תקשיב למה שאומרים לך
פרופ לא מריצים 10 שבועות אנתת שה לתקופה הזאת
אה כן ? מי קבע ? פרופסור יוסי ? בוא בבקשה תבסס את טענתך

מה הבעיה בלהריץ פרופ לשבועיים חודש חודשיים או חצי שנה?
יש אנשים מעדיפים את הטסט הקצר ואין להם שום בעיה של תדירות הזריקות, כמוני למשל.
אני אוהב את העובדה שמיציתי את הסייקל ואני יכול תוך 3-4 יום בספונטניות להיכנס לניקוי, במקום לחכות עכשיו שבועיים שלוש מהאנטט.

• פותח/ת השרשור
מה הבעיה בלהריץ פרופ לשבועיים חודש חודשיים או חצי שנה?
יש אנשים מעדיפים את הטסט הקצר ואין להם שום בעיה של תדירות הזריקות, כמוני למשל.
אני אוהב את העובדה שמיציתי את הסייקל ואני יכול תוך 3-4 יום בספונטניות להיכנס לניקוי, במקום לחכות עכשיו שבועיים שלוש מהאנטט.
סוף סוף אנשין שמפעילים קצת מחשבה ושולפים ידע הוגן . אחלה עידן

אהלן חבר'ה
משקל 73
גובה 174
אחוז שומן 14
כמה שאלות :
תפריט מסה :
תודה לעונים .
אתן את דעתי....
1)אמרו לך... חלוקה בין שומן לפחמימה לדעתי דיי זניח עניין של נוחות.
2)ברור שארבע... כל שריר יקבל פעמיים אימון בשבוע
3)מניסיון בלבד והסתמכות על זה שעבודה זה לא פווארליפטינג אתה כנראה תעבוד על שרירי ליבה ומאמין שתתאושש מהעבודה....
לדעתי זה טוב בסייקל.
4)שינוי משמעותי בשבוע חמישי ממש רואים, בדיבול בשבוע השלישי בדרך כלל ממה שראיתי גם משמעותי מאוד.
5)תסיים אותו שבוע לפני לא שבועיים לפני
6)זניח
7)זניח
משו קטן: טסט מעלה את פעילות בלוטת התריס
זה לדעתי מי שיכול להוסיף ולהחכים תבוא עליו הברכה

• פותח/ת השרשור
אתן את דעתי....
1)אמרו לך... חלוקה בין שומן לפחמימה לדעתי דיי זניח עניין של נוחות.
2)ברור שארבע... כל שריר יקבל פעמיים אימון בשבוע
3)מניסיון בלבד והסתמכות על זה שעבודה זה לא פווארליפטינג אתה כנראה תעבוד על שרירי ליבה ומאמין שתתאושש מהעבודה....
לדעתי זה טוב בסייקל.
4)שינוי משמעותי בשבוע חמישי ממש רואים, בדיבול בשבוע השלישי בדרך כלל ממה שראיתי גם משמעותי מאוד.
5)תסיים אותו שבוע לפני לא שבועיים לפני
6)זניח
7)זניח
משו קטן: טסט מעלה את פעילות בלוטת התריס
זה לדעתי מי שיכול להוסיף ולהחכים תבוא עליו הברכה
תודה רבה אחי , לגבי הבלוטה ..
הבלוטות אשר מקבלות את ההוראות מההיפופיזה הינן רבות ומגוונות, ותפקידיהן שונים. בלוטת האדרנל (יותרת הכליה), למשל, מפרישה הורמונים נוספים כגון קורטיזול, המשפר את תפקוד הגוף במצבי דחק, קרי סטרס פיזי או נפשי, אלדוסטרון השומר על מאזן המלחים בגוף, ואדרנלין המאיץ את קצב הלב וזרימת הדם. הלבלב מכיל בתוכו בלוטות אנדוקריניות ה מפרישות אינסולין וגלוקגון, הורמונים המפורסמים בכך ששולטים על רמת הסוכר בדם שלנו.

גם השחלות והאשכים הינם איברים אנדוקריניים, ואחראים כמובן על ייצור הביציות אצל הנשים ותאי הזרע אצל הגברים, וכמו כן גם על ההתבגרות המינית שלנו, ע”י שליחת מסרים בדמות הורמוני המין, טסטוסטרון ואסטרוגן.

השליחים החשובים בלעדיהם לא הייתה המערכת פועלת כלל, ההורמונים, משתחררים כאמור לתוך זרם הדם שבגופנו, ועל כן יכולים להגיע כמעט לכל איזור בגוף. הם עושים זאת לרוב בעזרתם של “חלבונים נושאים”, המשמשים כסירות מפרש שעוזרות להם להתקדם בזרם הדם .
מקווה שעזרתי

נערך לאחרונה:
תודה רבה אחי , לגבי הבלוטה ..
הבלוטות אשר מקבלות את ההוראות מההיפופיזה הינן רבות ומגוונות, ותפקידיהן שונים. בלוטת האדרנל (יותרת הכליה), למשל, מפרישה הורמונים נוספים כגון קורטיזול, המשפר את תפקוד הגוף במצבי דחק, קרי סטרס פיזי או נפשי, אלדוסטרון השומר על מאזן המלחים בגוף, ואדרנלין המאיץ את קצב הלב וזרימת הדם. הלבלב מכיל בתוכו בלוטות אנדוקריניות ה מפרישות אינסולין וגלוקגון, הורמונים המפורסמים בכך ששולטים על רמת הסוכר בדם שלנו.

גם השחלות והאשכים הינם איברים אנדוקריניים, ואחראים כמובן על ייצור הביציות אצל הנשים ותאי הזרע אצל הגברים, וכמו כן גם על ההתבגרות המינית שלנו, ע”י שליחת מסרים בדמות הורמוני המין, טסטוסטרון ואסטרוגן. הבלוטות עליהן נפרט באתר הינן “בלוטת התריס” ו”בלוטות מצד התריס”, הנקראות בלעז תירואיד ופארא-תירואיד בהתאמה.

השליחים החשובים בלעדיהם לא הייתה המערכת פועלת כלל, ההורמונים, משתחררים כאמור לתוך זרם הדם שבגופנו, ועל כן יכולים להגיע כמעט לכל איזור בגוף. הם עושים זאת לרוב בעזרתם של “חלבונים נושאים”, המשמשים כסירות מפרש שעוזרות להם להתקדם בזרם הדם .
מקווה שעזרתי
גאה בך! אני קראתי מחקר על חולדות פשוט... שטסט פרופ העלה את הTSH ב131% אצלהם ואנחנו גם יונקים ואצלנו זה עובד דומה או אותו הדבר. אז חשבתי לעצמי למה לעזאזל צריך מחיטוב להעלות את הקלוריות בהדרגה... גם כך הטסט ישר משקם את הבלותת תריס מהחיטוב....

• פותח/ת השרשור
גאה בך! אני קראתי מחקר על חולדות פשוט... שטסט פרופ העלה את הTSH ב131% אצלהם ואנחנו גם יונקים ואצלנו זה עובד דומה או אותו הדבר. אז חשבתי לעצמי למה לעזאזל צריך מחיטוב להעלות את הקלוריות בהדרגה... גם כך הטסט ישר משקם את הבלותת תריס מהחיטוב....
השאלה שלי מה קורה למי שמשתמש לT3 בחיטוב , בטח שיקום ארוך וממושך של הבלוטה .. אני לא יודע למה אנשים נוגעים בזבל הזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית