הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע סוכר האמת המרה

Mister_Big

משתמש מתחיל
250
1
נק' מוניטין:
10,088
250
1
הרצאה של פרוספסור באוניברסיטת קליפורניה בנושא הסיבות להשמנה סוגי פחמימות ודיאטת דלת שומן ,שמצאתי בתגובה של מישהו בפורום קרוספיט ישראל (דל דעאל).

ההרצאה מעניינת מאד ומרתקת ביותר למרות שהיא קצת ארוכה מומלץ לראותה עד סופה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תגיד אחי מה אתה לא יודע לקרוא? תקרא שוב מה כתבתי מה הקשר לחיטוב או מסה בכלל אני מדבר על הריאות באופן כללי. ודרך אגב גם במסה אתה צריך לדעת כמה אתה מכניס כי אם לא זה קל מאוד לצאת מהתלם. אבל מצד שני תלוי מה המטרה שלך

ומשה צריך לאכול אבל לאכול דברים טובים אני מדבר פה על רכיב ספציפי.

HFCS זה לא חומר שטני. זה פחות או יותר בדיוק אותו דבר כמו סוכר לבן. סוכר לבן הוא 50% גלוקוז ו- 50% פרוקטוז. HFCS הוא לרוב 55% פרוקטוז ו- 45% גלוקוז. בסוכר הם מחוברים וב- HFCS הם מופרדים, אבל בסה"כ ההבדלים זניחים.
את הכמות אפשר לראות מהתויות. אם יש 4 גרם פחמימות במנה (וזה הממתיק היחיד) אז זה בערך 2 גרם פרוקטוז. לא הרבה בכלל, אבל אם אתם בדיאטה דלת-פחמימות אז זה צריך להיספר.

זה גם מנ שאני חשבתי מסתבר שזה יותר מכך אני מציע לך לראות את ההרצאה
גם בהרצאה הוא מדבר על כמויות צריכה סבירות של פרוקטוז, שזה 10-20 גרם לאנשים ממוצעים שיבואו בעיקר מפירות, חלב וירקות וזה בסדר.

• פותח/ת השרשור
זה לא רק עניין של כמויות וקלוריות .מדובר שם על כל תהליך העיכול בגוף בעוד שהגוף שלנו מנצל גלוקוז בצורה טובה ויכול לפרק ביעילות כ 80 אחוז מהן ורק אחוז בודד יהפך לשומן .בHFCS הגוף מקושי מעכל 30 אחוז וזה גם רק בכבד .כ 70 אחוז מהקלוריות של HFCS יהפכו לשומן כי הגוף לא יכול לעכל אותם או להשתמש בהם לאנרגיה .יש הבדל כמו שהוא מראה בהרצאה בין 120 קל' של לחם לבן או אורז לבין 120 קל' של HFCS מה שמוכיח שלא כל הקלוריות שוות.והכי חשוב לדעתי זה העניין שמאכלים שעתירים בחרא הזה לא גורמים לתחושת שובע אז את רק אוכל יותר ויותר בלי להרגיש שבע .

זה לא רק עניין של כמויות וקלוריות .מדובר שם על כל תהליך העיכול בגוף בעוד שהגוף שלנו מנצל גלוקוז בצורה טובה ויכול לפרק ביעילות כ 80 אחוז מהן ורק אחוז בודד יהפך לשומן .בHFCS הגוף מקושי מעכל 30 אחוז וזה גם רק בכבד .כ 70 אחוז מהקלוריות של HFCS יהפכו לשומן כי הגוף לא יכול לעכל אותם או להשתמש בהם לאנרגיה .יש הבדל כמו שהוא מראה בהרצאה בין 120 קל' של לחם לבן או אורז לבין 120 קל' של HFCS מה שמוכיח שלא כל הקלוריות שוות.והכי חשוב לדעתי זה העניין שמאכלים שעתירים בחרא הזה לא גורמים לתחושת שובע אז את רק אוכל יותר ויותר בלי להרגיש שבע .

זה שכל הקלוריות לא שוות זה מזמן ידוע פשוט היו כאלה שבחרו לקבור את הראש באדמה ולשכנע את עצמם שכן.. העניין הנוסף שמאוד חזק הוא שפרוקטוז בכלל לא מקפיץ אינסולין ומבחינת רמות הסוכר והאנרגיה בגוף זה כאילו לא אכלנו כלום..

חשוב אבל לשים לב שזה שהוא נגד פרוקטוז לא אומר שהוא אנטי פירות (שזה הדבר הראשון שעלה לי לראש)
אין בעיה עם פרוקטוז כל עוד זה בא עם מספיק סיבים תזונתיים, הדבר המרכזי שהוא יוצא נגדו זה הסוכר לבן והמשקאות הקלים.

בקיצור חשוב מאד לאכול מינימום סוכרוז ודברים שמכילים תוספת של פרוקטוז

זה ידוע שפרוקטוז לא טוב לגוף.
לרוב האנשים יותר מ50 גרם פרוקטוז יעשה בעיות (משילשולים עד בעיות לב ,שזה כמובן מאכילה מרובה ולאורך זמן)מה גם שזה חרא של פחמימה כי ברובה נספגת בכבד ומאגרי הגליקוגן שם קטנים יחסית.

בכל מקרה אחלה הרצעה ותודה למרות שראיתי רק חלק

קודם כל הוא לא דיאטן אלא רופא לאנדוקרניולוגיה 😃
לגבי פרוקטוז, הבעיה איתו היא בדיוק כמו הבעיה עם אלכוהול. כוס יין עם ארוחה לא רק שלא תעשה רע אלא גם תעשה לכם טוב (ולראייה תוחלת החיים בצרפת), בדיוק כמו שהוא לא יוצא נגד פירות, לא מגביל לא שום דבר, בגלל שבפירות יש גם סיבים תזונתיים והפרוקטוז לא מגיע בשוט אחד לכבד.
פרוקטוז מעוכל רק בכבד ודי מהר ולא משפיע על אינסולין ז"א הוא מקור מצוין למילוי של הגליקוגן בכבד. כל עוד הוא מגיע בכמות סבירה ובקצב איטי (שזה לא כמו לשתות פחית קוקה קולה באמצע היום על בטן ריקה) אז הוא בסדר.

קודם כל הוא לא דיאטן אלא רופא לאנדוקרניולוגיה 😃
לגבי פרוקטוז, הבעיה איתו היא בדיוק כמו הבעיה עם אלכוהול. כוס יין עם ארוחה לא רק שלא תעשה רע אלא גם תעשה לכם טוב (ולראייה תוחלת החיים בצרפת), בדיוק כמו שהוא לא יוצא נגד פירות, לא מגביל לא שום דבר, בגלל שבפירות יש גם סיבים תזונתיים והפרוקטוז לא מגיע בשוט אחד לכבד.
פרוקטוז מעוכל רק בכבד ודי מהר ולא משפיע על אינסולין ז"א הוא מקור מצוין למילוי של הגליקוגן בכבד. כל עוד הוא מגיע בכמות סבירה ובקצב איטי (שזה לא כמו לשתות פחית קוקה קולה באמצע היום על בטן ריקה) אז הוא בסדר.

אנחנו לא מבדילים בין ביולוגים ...

זה ידוע שפרוקטוז לא טוב לגוף.
לרוב האנשים יותר מ50 גרם פרוקטוז יעשה בעיות (משילשולים עד בעיות לב ,שזה כמובן מאכילה מרובה ולאורך זמן)מה גם שזה חרא של פחמימה כי ברובה נספגת בכבד ומאגרי הגליקוגן שם קטנים יחסית.

בכל מקרה אחלה הרצעה ותודה למרות שראיתי רק חלק

אחי רואים שלא שמעת את ההרצאה עד הסוף או שפיפסת כמה דברים. לפי מה שהרופא אמר
אין הגבלה לכמה גליקוגן הכבד יכול להכיל הוא הזכיר שם מצב רפואי שאני לא זוכר את שמו שיש אנשים אשר הגוף שלהם לא מסוגל להוציא את הסוכר החוצה (יש להם בעיה עם GLUT2)
ככה שזה לא נכון (לפי מה שהוא אומר ואני מאמין שהוא יודע) שהכבד יכול להכיל רק 50-100 גרם גליקוגן. הבעיה העיקרית עם פרוקטוז והוא בעיקר מתייחס למוצר המזוקק (לא כל כך לפירות) היא שהמטבוליטים של פרוקטוז הם פשוט מזיקים לגוף ורובם יהפכו לשומן כמו שהוא אמר דיאטות עתירות סוכר הם בעצם דיאטות עתירות שומן

כשהגוף לא יכול להוציא את הסוכר החוצה זה סכרת סוג 1 אם אני לא טועה..
לגבי פרוקטוז שבא מפירות, הוא כן משפיע ומקפיץ אינסולין לא?
כביכול "עובר דרך המוח"...?

כשהגוף לא יכול להוציא את הסוכר החוצה זה סכרת סוג 1 אם אני לא טועה..
לגבי פרוקטוז שבא מפירות, הוא כן משפיע ומקפיץ אינסולין לא?
כביכול "עובר דרך המוח"...?

???? 🆘

סוכרת סוג 1 זה בעצם אי תיפקוד של הלבלב. אין ייצור אינסולין ולכן אי אפשר לפנות גלוקוז מזרם הדם אל התאים.
פרוקטוז לא מקפיץ אינסולין. לא מפירות ולא מפחית.

לא יודע מה להגיד לגבי "כביכול "עובר דרך המוח"...?". זה כביכול משפט, אבל לא ממש.

אחי רואים שלא שמעת את ההרצאה עד הסוף או שפיפסת כמה דברים. לפי מה שהרופא אמר
אין הגבלה לכמה גליקוגן הכבד יכול להכיל הוא הזכיר שם מצב רפואי שאני לא זוכר את שמו שיש אנשים אשר הגוף שלהם לא מסוגל להוציא את הסוכר החוצה (יש להם בעיה עם GLUT2)
ככה שזה לא נכון (לפי מה שהוא אומר ואני מאמין שהוא יודע) שהכבד יכול להכיל רק 50-100 גרם גליקוגן. הבעיה העיקרית עם פרוקטוז והוא בעיקר מתייחס למוצר המזוקק (לא כל כך לפירות) היא שהמטבוליטים של פרוקטוז הם פשוט מזיקים לגוף ורובם יהפכו לשומן כמו שהוא אמר דיאטות עתירות סוכר הם בעצם דיאטות עתירות שומן

מה זה איו הגבלה?חייבת להיות הגבלה..דבר אחר הוא שאולי יש אנים שזה לא בדיוק המספרים האלה ...
אם אתה יכול תרשום באיזה דקה הוא מדבר על זה
מה זה להוציא תסוכר?אתה מתכוון מהגליקוגן של הכבד אחרי שהפרוקטוז נאגר שם?לא בדיוק הבנתי אותך..
בגדול הבעיה בפרוקטוז היא שברגע שמגיעות כמויות גדולות שלו (מעל 50 גרם בערך)שלו לכבד,זה גורם לליפוגנסיס ,הצטברות טריגלצרידים .
בקיצור, יכול לגרום להרבה בעיות כמו פגיע ברגישות לאינסולין , מחלות לב ועוד.

מה זה איו הגבלה?חייבת להיות הגבלה..דבר אחר הוא שאולי יש אנים שזה לא בדיוק המספרים האלה ...
אם אתה יכול תרשום באיזה דקה הוא מדבר על זה
מה זה להוציא תסוכר?אתה מתכוון מהגליקוגן של הכבד אחרי שהפרוקטוז נאגר שם?לא בדיוק הבנתי אותך..
בגדול הבעיה בפרוקטוז היא שברגע שמגיעות כמויות גדולות שלו (מעל 50 גרם בערך)שלו לכבד,זה גורם לליפוגנסיס ,הצטברות טריגלצרידים .
בקיצור, יכול לגרום להרבה בעיות כמו פגיע ברגישות לאינסולין , מחלות לב ועוד.
אין הגבלה לכמות הגליקוגן שהכבד יכול להכיל, הוא גם גדל בהתאם, תראה את ההרצאה.
חוץ מהשורה הראשונה אתה צודק.

באופן כללי פרוקטוז הוא לא רע כל עוד הוא לא בא בשוט כמו שכתבתי קודם, כשהוא מגיע לכבד לאט לאט אז הוא נאגר כגליקוגן כשמגיע הרבה ויש עומס אז נוצר שומן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית