ייעוץ 2 כוסות קפה שחור ביום

roie_456

משתמש פעיל
422
22
נק' מוניטין:
33
422
22
זה בסדר לשתות שתי כוסות קפה שחור ביום? זה נותן לי מרץ לפני ריצות ואימוני כוח ובבוקר זה עוזר לי להתעורר ולתפקד כמו שצריך.
בקיצור אני רוצה לשתות כוס אחת בבוקר וכוס אחת לפני אימון/ריצה (בשעה 4 פחות או יותר)
זה בסדר או שיש בזה יותר מידי קפאין?
ודרך אגב אני בן 15 אם זה משנה.

באופן כללי קפאין לא מסיס במים (בטמפרטורת החדר לצורך העניין)
  • מסיסות נמוכה במים בטמפרטורת החדר (2.17gr/100ml). מסיסות טובה יחסית ב-100 מעלות צלזיוס (67gr/100ml)
  • מסיס באתיל אצטט, כלורופורם, THF, פירידין
  • מסיסות בינונית באצטון ואלכוהול

באופן כללי קפאין לא מסיס במים (בטמפרטורת החדר לצורך העניין)

• מסיסות נמוכה במים בטמפרטורת החדר (2.17gr/100ml). מסיסות טובה יחסית ב-100 מעלות צלזיוס (67gr/100ml)
  • מסיס באתיל אצטט, כלורופורם, THF, פירידין
  • מסיסות בינונית באצטון ואלכוהול
קפאין מסיס במים נקודה.
ברור שאם נחמם נעלה את המסיסות, אבל זה לא משנה.
לצורך העניין, כשאתה מכין קפה אתה לא משתמש במים בטמ"פ החדר.

יצא לי לראות אנשים ששותים בין 8-12 כוסות קפה ביום, שנים.. (לא שעקבתי אחריהם 😃) אחד מהם אפילו מדריך ח"כ, הביא לי רפרנסים למחקר. אולי יהושע או מישהו אחר מחברי הפורום יוכל למצוא את המחקר.. 2 כוסות ביום, אין בעיה למרות שזה עושה קצת כאבי ראש ברגע שאתה מפסיק.
לילדים לא מומלץ מעל 100 גרם ביום. צריך לשתות הרבה יותר.. ואם אתה לוקח קריאטין או חומרים מייבשים אחרים כמו אלכוהול.. אז בכלל אתה יכול להגיע לכמות נוזלים שהיא רעילה לגוף(אתה כל הזמן צמא). אז אם אתה שותה קפאין ואתה לפני 18, לא הייתי דואג משתייה של 2 3 כוסות.. בלי שילוב של קריאטין או אלכוהול באותו יום.

קפאין מסיס במים נקודה.
ברור שאם נחמם נעלה את המסיסות, אבל זה לא משנה.
לצורך העניין, כשאתה מכין קפה אתה לא משתמש במים בטמ"פ החדר.
כן ברור לי שדיברת על מים רותחים דיברתי באופן כללי.

אבל גם במים רותחים המסיסות ממש ממש ממש לא 100% אז אתה לא יכול לומר שלא נשאר קפאין בבוץ של קפה שחור
אבל אין ספק שהטיעון של "נקודה" משכנע

כן ברור לי שדיברת על מים רותחים דיברתי באופן כללי.

אבל גם במים רותחים המסיסות ממש ממש ממש לא 100% אז אתה לא יכול לומר שלא נשאר קפאין בבוץ של קפה שחור
אבל אין ספק שהטיעון של "נקודה" משכנע
*מרבית* הקפאין נמצא בנוזל. זה מה שחשוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית