הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר הערכת אחוזי שומן

• פותח/ת השרשור Kapara
  • פורסם בתאריך

Kapara

משתמש מתחיל
71
0
נק' מוניטין:
3
71
0
אהלן, אני מבין שאני חסר מסה, אבל חשבתי להתחיל חיטוב בשביל להגיע לקיץ עם האופציה הכי טובה שאני מוצא כרגע(מאוד קשה לי חברתית), וזה להגיע לקיץ כערס קוביות.

ובספטמבר להתחיל מסה חזק, 2500 קלוריות ביום, 2.2 גרם חלבון לכל קילו בגוף.

בן 15, שוקל 62, ירדתי מ78, ובגלל שהייתי ממש מטומטם ממזמן, הרעבתי את עצמי שבועיים כי לא ידעתי שזה טוב לטווח הקצר ולא לארוך.
ומטר 70 בערך.

מצלמה חרא, הפוקוס לא עובד לי - Imgur: The most awesome images on the Internet

• פותח/ת השרשור
אחלה פיתרון לבעיה חברתית.

אין לך מה לחטב, אם אתה לא רוצה להשמין תיהיה בניטראלי ותתחיל להתאמן. אפילו SS, עד כמה שתצליח למשוך.

עכשיו, אני באמת לא רוצה לפתוח את זה שוב, אבל אם יש לי את הזמן, ואת המוטיבציה, למה לא לעשות ABC במקום SS, אם אתה אומר ואם כולם אומרים SS, מבחינתי השתכנעתי, אני סתם סקרן למה.

למה לא לעשות ABC במקום SS
SS ו ABC הם רק אותיות.

אתה צריך תוכנית שתחזק אותך, כמה שיותר מהר ותתמקד בתרגילי הבסיס בעיקר בכדי שכל הגוף יקבל פרופורציות.
במצב בו כל הגוף חלש, לא צריך לבודד חלקים או לעבוד מכונות שמנטרלות את שרירי הליבה.

• פותח/ת השרשור
SS ו ABC הם רק אותיות.

אתה צריך תוכנית שתחזק אותך, כמה שיותר מהר ותתמקד בתרגילי הבסיס בעיקר בכדי שכל הגוף יקבל פרופורציות.
במצב בו כל הגוף חלש, לא צריך לבודד חלקים או לעבוד מכונות שמנטרלות את שרירי הליבה.

אוקיי, אז על רגל אחת לפני שאלך לקרוא באינטרנט על ריפטו, אם אני לא טועה זה 4 פעמים בשבוע, דדליפטים, בנץ', פרסים, סקוואטים, טי באר, מה עוד ?

אוקיי, אז על רגל אחת לפני שאלך לקרוא באינטרנט על ריפטו, אם אני לא טועה זה 4 פעמים בשבוע, דדליפטים, בנץ', פרסים, סקוואטים, טי באר, מה עוד ?
זה לא 4 פעמים בשבוע, איו בזה TBAR.

הכי פשוט שיכול להיות, קרא את המאמרים הבאים.. לא צריך לחפש מידע באינטרנט כשהכל אצלנו בפורטל 😃

תוכנית אימונים - Starting Strength (SS) - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

Starting Strength - שאלות ותשובות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

• פותח/ת השרשור
זה לא 4 פעמים בשבוע, איו בזה TBAR.

הכי פשוט שיכול להיות, קרא את המאמרים הבאים.. לא צריך לחפש מידע באינטרנט כשהכל אצלנו בפורטל 😃

תוכנית אימונים - Starting Strength (SS) - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

Starting Strength - שאלות ותשובות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

אוקיי, עכשיו, אני חושב שיש לי דלקת בכתף, פתחתי על זה אשכול מלפניי יומיים - יכול להיות שפצעתי את הכתף ?

מה אני עושה עם זה ? כרגע אני נח מיום רביעי עד יום ראשון, יצא לי לעשות מטח לאיזה גג בשביל להביא את הנעל שלי, ומאז כואב לי קצת יותר, אבל עכשיו כואב לי די קצת ורק בתנועות מסויימות, מה אני עושה ?

אוקיי, עכשיו, אני חושב שיש לי דלקת בכתף, פתחתי על זה אשכול מלפניי יומיים - יכול להיות שפצעתי את הכתף ?

מה אני עושה עם זה ? כרגע אני נח מיום רביעי עד יום ראשון, יצא לי לעשות מטח לאיזה גג בשביל להביא את הנעל שלי, ומאז כואב לי קצת יותר, אבל עכשיו כואב לי די קצת ורק בתנועות מסויימות, מה אני עושה ?
אם לא מוגבל בתנועה, ממשיך להתאמן.
אם מוגבל בתנועה, הולך לאיש מקצוע בנושא והייתי עושה גם עיסויים + קרח במקום הכואב.

אימונים קלים להזרמת דם גם יכולים לעזור.

• פותח/ת השרשור
אם לא מוגבל בתנועה, ממשיך להתאמן.
אם מוגבל בתנועה, הולך לאיש מקצוע בנושא והייתי עושה גם עיסויים + קרח במקום הכואב.

אימונים קלים להזרמת דם גם יכולים לעזור.

אוקיי, עכשיו, כמו שאמרתי לך בפעמים קודמות, אני רוצה כמה שיותר להקטין את הסיכוי להפצע, אחרי הכל, אני בן 15, ועוד לא סיימתי לגבוה, עזוב את זה שאני לוקח הורמון גדילה.
בכ"מ, ראיתי שאפשר לעשות שם מתח במקום פוואר קלין, עדיף ?

ד"א, עדיף לקחת מאמן אישי בשביל ללמוד את התרגילים האלו ?

נ.ב: מה זה ריסט ?

אחרי הכל, אני בן 15, ועוד לא סיימתי לגבוה,
אני לא יודע לגביי הורמון גדילה, אבל יש פה חבר'ה בני 13-15 שמרימים כבד ולא פצועים והכל פיקס. אתה לא בן 10, תתפלא כמה אתה יכול להתקדם בלי להיפצע. כל עוד הטכניקה טובה כמובן.
אם חשוב לא להיפצע, ללמוד את הטכניקה טוב או לקחת כמה אימונים עםן מאמן אישי שמבין בטכניקה ויכול לתת דגשים.

נ.ב: מה זה ריסט ?
כשנתקעים עושים ריסט במשקל העבודה, זה כתוב במאמר ששלחתי אותך אליו.

בכ"מ, ראיתי שאפשר לעשות שם מתח במקום פוואר קלין, עדיף ?
העדפה אישית.
לדעתי להתחזק במתח זה רעיון מעולה, צ'ין אפס אם אפשר.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע לגביי הורמון גדילה, אבל יש פה חבר'ה בני 13-15 שמרימים כבד ולא פצועים והכל פיקס. אתה לא בן 10, תתפלא כמה אתה יכול להתקדם בלי להיפצע. כל עוד הטכניקה טובה כמובן.
אם חשוב לא להיפצע, ללמוד את הטכניקה טוב או לקחת כמה אימונים עםן מאמן אישי שמבין בטכניקה ויכול לתת דגשים.

כשנתקעים עושים ריסט במשקל העבודה, זה כתוב במאמר ששלחתי אותך אליו.

העדפה אישית.
לדעתי להתחזק במתח זה רעיון מעולה, צ'ין אפס אם אפשר.

סבבה, אני ליתר ביטחון אנוח עד יום ראשון, ויום ראשון אתחיל להתאמן.

עכשיו, ראיתי שם משהו, שנראה לי שקצת סותר את עצמו.

"התכנית מבוצעת 3 פעמים בשבוע, באימונים לא עקביים.
זאת אומרת שהשבוע אמור להראות ככה:
ABA
BAB
ABA"

מה זאת אומרת, שכל שבוע ייראה שונה כאילו ?

מה זאת אומרת, שכל שבוע ייראה שונה כאילו ?

A
סקוואט
בנץ
דליפט

B
סקוואט
פרס
מתח \ צ'ין אפס

הרעיון הוא רוטציה בהכל חוץ מבסקוואט ששם אפשרק להתקדם מאימון לאימון למשך זמן לא קצר.

• פותח/ת השרשור
A
סקוואט
בנץ
דליפט

B
סקוואט
פרס
מתח \ צ'ין אפס

הרעיון הוא רוטציה בהכל חוץ מבסקוואט ששם אפשרק להתקדם מאימון לאימון למשך זמן לא קצר.

כן כן, הבנתי את זה, השאלה אם כל שבוע אמור להראות שונה, זאת אומרת ששבוע א' יהיה ABA, ושבוע ב' יהיה BAB ?

אוקיי, ולא מצאתי שם, כמה זמן מנוחה לכל תרגיל ?
הבנתי שצריך לישון טוב, ולאכול טוב, כמה שעות מינימום, ו2.2 גרם חלבון לכל קילו בגוף ?
תקרא את השאלות ותשובות.
אתה שואל שאלות שהתשובות אליהן כתובות שם.

• פותח/ת השרשור
תקרא את השאלות ותשובות.

אוקיי, עכשיו, לי אישית מאוד קשה עם להיות "שמנמן" כאילו, להרגיש עודף מעליי, עכשיו, כמו שרשום במאמר.

"– שריפת שומן בזמן העלאה בשריר היא נדירה, ואפשרית אולי אצל אנשים עם גנטיקת על, אצל נערים מתבגרים, אצל מתאמנים מתחילים ואצל כאלו שהיו פעם ברמה טובה ואיבדו אותה"

אני בן 15, ואני נער מתבגר, עכשיו, אם אני אוכל 2.2 גרם חלבון, 30 גרם בכל ארוחה, אבל במאזן קלורי שלילי - נטרלי בערך.

זה יהיה בסדר ?

• פותח/ת השרשור
תקרא את השאלות ותשובות.

אוקיי, היום עשיתי את האימון A הרגיל שלי(חזה + יד קדמית), ולאחר מכן נשארתי עוד שעה וביקשתי מהמאמנת שהיית שם ללמד אותי איך עושים דדליפט, פרס, וסקוואט.
עכשיו, פרס וסקוואט לא היה בעיה, סקוואט אני עושה כבר חודש חודשיים, פרס למדתי שצריך להביא את זה מעל הראש, דדליפט היא אמרה לי שאני צריך את התחת קצת לעלות וחזה להוציא.

אבל יש לי בעיה, באימון לא הרגשתי את זה, אבל עכשיו, אחרי האימון, שעתיים אחרי האימון, קצת כואב לי הכתף, שאני נועל את היד וקצת מעלה אותי, ושאני נועל את המפרק הראשון(מהכתף ומטה), ואת שאר היד מסובב קצת לצד.

לא כאב עז, ואין מוגבלות, אבל אני מפחד מדלקת, או מפציעה, קבעתי כבר אורטופד, הטור הכי קרוב זה ב18 לאפריל, מה אתה מציע לעשות ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית