הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נקע בברך

oren141411

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
אז ככה לפניי שלוש שבועות סובבתי את הברך באימון כדורגל (על דשא).
זה קרה לי באחד על אחד שעברתי מישהו ואז הוא כנראה שם לי דחיפה והרגל השמאלית שלי הייתה שקועה באדמה מה שגרם לתזוזה של הברך (שמאלה ואז ימינה ובין לבין היה קנאק).
ניסיתי אחריי לחזור לאימון אבל פשוט לא הצלחתי וכול פעם שקמתי וניסיתי ללכת כאב לי ממש עכשיו יום אחריי הלכתי לרפואה דחופה ואחריי כמה בדיקות אבחנו את זה כנקע בברך - מתיחה או קרע חלקי של אחת הרצועות בברך או sprain, muscle ligament disorder. בקיצור עשיתי RICE למשך שבוע ונמנעתי מהליכה וחשוב לציין שהטווח תזוזה של הברך היה מוגבל בלכופף ובהתחלה גם ביישור עד הסוף. לאחר יומיים התחילה נפיחות שנפסקה לאחר יום וחזרה שוב לאחר יומיים וזה ככה כבר שבועיים וחצי. הבנתי שיש לי נוזלים וקיבלתי כדורים נוגדי דלקת. אני מתחיל השבוע פיזותרפיה (התחלתי את האמת שלשום - קיבלתי תרגילים בסיסיים וכמה טיפים מהמאמן כושר של הקבוצה איך לחזק את הברך) כרגע אני כבר מסוגל ליישר את הברך אבל יש טיפה כאב ואני כבר מסוגל לרדת במדרגות עם פחות כאב. לפניי שבוע הבנתי שאני סיימתי את העונה (כשיר רק בעוד חודשיים) עכשיו יש לי כמה שאלות:
1. יש מצב שהמצב יחמיר אם האורתופד איכשהו טעה והתחלתי את הפיזותרפיה מוקדם מדיי?
2. אם ישלי נוזל בברך עדיין (האורתופד אמר שאפשר לשאוב אבל את הנוזל אבל זה לא יעזור כי הברך תתנפח שוב וזה לא יפתור את הבעיה)
3. האורתופד אמר לי חודשיים בחוץ אבל זה תלוי באיך אני יעשה את הפיזותרפיה. יש סיכוי שזה יהיה חודש-שלושה שבועות אם אני יעבוד על זה ממש טוב?
4. עשיתי את התרגילים שהמאמן כושר נתן לי עכשיו הרגשתי מתיחה ברצועה בברך (בחלק הפנימי - מתיחה כמו שעושים מתיחות ותרגילים מונעי פציעות) ומתיחה בסוג של שריר לרוחב של הירך (טיפה מעל הברך ומתחת לארבע ראשי) ממש הרגשתי את הצורה של הרצועה והשריר. האם זה בסדר או שזה יכול לגרום להחמרה?
5. המאמן כושר אמר לי להלחם על תור ל MRI בשביל לקבל תמונת מצב מדוייקת. יש למה?
6. איך אפשר למנוע פציעה חוזרת?איך אפשר לחזק את השרירים באיזור?
7. המאמן כושר אמר לי שבגלל שאני הולך לפיזיותרפיסט של קופ"ח אז יתנו לי תרגילים שהם פחות לספורטאים. זה נכון?
8. אם הפיזותרפיה לא תביא תוצאות עושים ניתוח?מה קורה במקרה כזה?
9. האם יש סיכוי שמשך הזמן שאני לא יראה מגרש יעלה על חודשיים?
תודה לעוזרים וסליחה על האורך.

נערך לאחרונה:
אז ככה לפניי שלוש שבועות סובבתי את הברך באימון כדורגל (על דשא).
זה קרה לי באחד על אחד שעברתי מישהו ואז הוא כנראה שם לי דחיפה והרגל השמאלית שלי הייתה שקועה באדמה מה שגרם לתזוזה של הברך (שמאלה ואז ימינה ובין לבין היה קנאק).
ניסיתי אחריי לחזור לאימון אבל פשוט לא הצלחתי וכול פעם שקמתי וניסיתי ללכת כאב לי ממש עכשיו יום אחריי הלכתי לרפואה דחופה ואחריי כמה בדיקות אבחנו את זה כנקע בברך - מתיחה או קרע חלקי של אחת הרצועות בברך או sprain, muscle ligament disorder. בקיצור עשיתי RICE למשך שבוע ונמנעתי מהליכה וחשוב לציין שהטווח תזוזה של הברך היה מוגבל בלכופף ובהתחלה גם ביישור עד הסוף. לאחר יומיים התחילה נפיחות שנפסקה לאחר יום וחזרה שוב לאחר יומיים וזה ככה כבר שבועיים וחצי. הבנתי שיש לי נוזלים וקיבלתי כדורים נוגדי דלקת. אני מתחיל השבוע פיזותרפיה (התחלתי את האמת שלשום - קיבלתי תרגילים בסיסיים וכמה טיפים מהמאמן כושר של הקבוצה איך לחזק את הברך) כרגע אני כבר מסוגל ליישר את הברך אבל יש טיפה כאב ואני כבר מסוגל לרדת במדרגות עם פחות כאב. לפניי שבוע הבנתי שאני סיימתי את העונה (כשיר רק בעוד חודשיים) עכשיו יש לי כמה שאלות:
1. יש מצב שהמצב יחמיר אם האורתופד איכשהו טעה והתחלתי את הפיזותרפיה מוקדם מדיי?
2. אם ישלי נוזל בברך עדיין (האורתופד אמר שאפשר לשאוב אבל את הנוזל אבל זה לא יעזור כי הברך תתנפח שוב וזה לא יפתור את הבעיה)
3. האורתופד אמר לי חודשיים בחוץ אבל זה תלוי באיך אני יעשה את הפיזותרפיה. יש סיכוי שזה יהיה חודש-שלושה שבועות אם אני יעבוד על זה ממש טוב?
4. עשיתי את התרגילים שהמאמן כושר נתן לי עכשיו הרגשתי מתיחה ברצועה בברך (בחלק הפנימי - מתיחה כמו שעושים מתיחות ותרגילים מונעי פציעות) ומתיחה בסוג של שריר לרוחב של הירך (טיפה מעל הברך ומתחת לארבע ראשי) ממש הרגשתי את הצורה של הרצועה והשריר. האם זה בסדר או שזה יכול לגרום להחמרה?
5. המאמן כושר אמר לי להלחם על תור ל MRI בשביל לקבל תמונת מצב מדוייקת. יש למה?
6. איך אפשר למנוע פציעה חוזרת?איך אפשר לחזק את השרירים באיזור?
7. המאמן כושר אמר לי שבגלל שאני הולך לפיזיותרפיסט של קופ"ח אז יתנו לי תרגילים שהם פחות לספורטאים. זה נכון?
8. אם הפיזותרפיה לא תביא תוצאות עושים ניתוח?מה קורה במקרה כזה?
9. האם יש סיכוי שמשך הזמן שאני לא יראה מגרש יעלה על חודשיים?
תודה לעוזרים וסליחה על האורך.

1. אין דבר כזה פיזיותרפיה מוקדמת מדי. לצורך העניין עושים פיזיותרפיה לאנשים שעברו ניתוח עוד באותו היום.
2. ?
3. ככל שתתמיד בשיקום , כך הסבירות לחזרה מהירה וטובה יותר יגדל.
4. גש לפיזיותרפיסט להערכה , לא למאמן כושר.
5. ראה סעיף 4
6. שאלות שכדאי להפנות לפיזיותרפיסט ולמאמן כושר ביחד.
7. רצוי לבקש פיזיותרפיסט עם אוריינטציה לספורט. לא מובטח שתקבל , אבל כדאי לבקש.
8. לפי התיאור שלך , אתה עדיין רחוק מניתוח.
9. תלוי למה אתה קורא "לראות מגרש" , אבל לא סביר כל כך. בכל אופן , מי שצריך להעריך זה אורטופד ופיזיותרפיסט שמבין בספורט.

• פותח/ת השרשור
ב 2 רציתי לשאול אם זה בסדר להתחיל פיזיותרפיה שיש נוזלים בברך אבל רשמת שאין דבר כזה מוקדם לפיזותרפיה.
לראות מגרש=להתאמן ולשחק.
המאמן כושר אמר לי שאני צריך לעשות בעיקר תרגילים של יישור וכיפוף הרגל עד שייתנו לי תרגילים בפיזותרפיה. זה בסדר נכון?
הוא גם המליץ על ללכת לים או משהו בשביל לעשות הליכה במים כשהמים מגיעים עד מעל הברך כי זה עוזר לשיקום. ראיתי שחקנים בחו"ל שעשו את זה בשיקום שלהם והשאלה היא אם זה באמת מומלץ וכמה זה מקצר את זמן השיקום?
בעיקרון הכדורים נוגדי דלקת נגמרו לי ואני צריך לקבל מרשם חדש. אני כרגע לא רואה שיפור כולשהו עם הנפיחות בברך. אני שם קרח הרבה פעמים וזה מפחית את הנפיחות רק לתקופת זמן של כמה שעות. מה אפשר לעשות בשביל שהנפיחות פשוט תעלם?

שאלה אחרונה: יש צ'אנס שהשיקום יקח שבוע-שבועיים?
תודה שוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית