ייעוץ ייעוץ לאימון ביתי

• פותח/ת השרשור Levil
  • פורסם בתאריך

Levil

משתמש מתחיל
84
5
נק' מוניטין:
8
84
5
שלום, אני בן 49 גובה 178.
עד לפני מספר חודשים הייתי 83 קילו של בטטה כורסה, התחלתי להתאמן במתקני כושר ציבוריים,
וברכיבת אופני כביש או כושר בבית.
ולאחר מכן כשהאתגר הפך קל מידי, לבנות או לתקן בעצמי את המכשירים,
השתמשתי בדיסקים לשעבר של מכוניות שאספתי ממוסכים בסביבה וצינורות שמצאתי,
ועם רתכת, דיסק, וספריי צבע בניתי את המערך שבתמונות.
זה התחיל ממשקולת של 22 קילו, שמשמשת עדיין להרמה והנפה מהרצפה, מתנצל שלא שולט עדיין בז'רגון המקצועי,
כשרצתי להתקדם מצאתי ספה אצל שכן ששמח להפרד ממנה תמורת מאה שקל,
דיסקים נוספים רותכו ובניתי משקולת שניה לדחיקה ממצב שכיבה, כרגע המשקל עומד על 50 קילו
ומקווה להגיע ל 56 בקרוב, זה כרגע טווח יכולת השרירים הנוכחית שלי , ויכולת הסבל מהבקע שאני סוחב.
משקולת יד של 9 ו- 12 קילו נוספו כשמצאתי דיסקים מתאימים , ובגינה עומד YORK MEGA 3001 שמישהו זרק פעם לרחוב ואספתי אלי לצורך שיפוץ.
York-Mega-Max-Home-Gym-20141101060818.jpg

עליות מתח אני עושה בגינה ליד, לפני חודש לא הייתי מסוגל לבצע אפילו אחת, עכשיו הגעתי ל 8 ,
בנוסף אני מבצע את תרגול ה- ABS של מייקל צ'אנג, יש שיפור מסוים אבל מוקדם לקבוע מה האפקטיביות שלה

לאחר 3 חודשי אימונים ללא תוכנית מוגדרת , ירדתי ל72 קילו, התחטבתי אבל עדיין לא העלמתי לגמרי את השומן בבטן והגוף לא חטוב מספיק,
אני מבין שאני צריך לעבוד באופן יעיל יותר אבל מעדיף לעבוד בבית במכשירים שאני בונה או מוצא או קונה ביד 2,
השאלה האם אפשר להתקדם מהר וביעילות מכאן ? איזה תוכנית מתאימה לי ? והאם אני צריך להעלות מסה או להתחטב ?
אני צריך להעלות תמונה שלי ?

קבצים מצורפים

• weight4.jpg
    weight4.jpg
    KB 64.9 · צפיות: 716
  • weight2.jpg
    weight2.jpg
    KB 87.9 · צפיות: 731
  • weight3.jpg
    weight3.jpg
    KB 60.7 · צפיות: 679
  • weight1.jpg
    weight1.jpg
    KB 51.3 · צפיות: 701
  • weight5.jpg
    weight5.jpg
    KB 43.2 · צפיות: 695
נערך לאחרונה:
לגבי תוכנית אימונים- אין ממש איך לבנות תוכנית נורמאלית, חסר לך ציוד בסיסי ואף אחד לא יבנה לך תוכנית מותאמת אישית בהתאם לציוד שברשותך.
תנסה כמה שאתה יכול להכניס סקוואט, דדלפיט, לחיצות ומשיכות וחתירות.
בשביל להמשיך להתחטב תהיה חייב לשים לב לתזונה שלך-https://www.kilogram.co.il/70/%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%93%D7%AA-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F-%D7%95%D7%97%D7%99%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%94%D7%92%D7%95%D7%A3/

• פותח/ת השרשור
לגבי ציוד בבסיסי אני אשמח לשמוע מה אני אצטרך להשלים, אני מבצע דדליפט,
וסקוואט אפשר גם בלי כלוב (ר' תמונה), אם לזה התכוונת.
לגבי תזונה והלינק שהוספת האם אתה ממליץ לי ללכת על חיטוב ?
אני מעונין להוסיף שרירים בידיים,חזה ובטן.

תודה על ההתייחסות.

קבצים מצורפים

• weight6.jpg
    weight6.jpg
    KB 87.4 · צפיות: 135
נערך לאחרונה:
לא יכול להמליץ לך על חיטוב בלי לקבל נתונים עדכניים בנוגע למצבך, תמונה גם מאוד תעזור.
לגבי סקוואט ודדליפט- זה פשוט לא זה, אתה צריך מוט נורמלי ונוח לאחיזה ולא חתיכת צינור מאולתר, אתה צריך פלטות נורמליות במשקלים עולים ולא כמה דיסקים מרותכים.

• פותח/ת השרשור
משקל : 72 קילו, גובה 178 ס"מ.

לגבי הצינור המאולתר ו"הדיסקים המרותכים" , קוטר המוט הוא 5 ס"מ, אני מסתדר איתו מצוין במשקלים הנוכחיים שאני מתמודד אתם,
כאשר אגיע ל 60 -70 קילו, אעבור ל מוט צר יותר.
יש רק 2 דיסקים מרותכים בכל צד כדי להגיע למשקל מינמלי סביר, כל השאר לא מרותכים אלא מחוזקים עם מוט הברגה שהשחלתי דרך כל החורים , ואומים שנועלים אותם.
אני יכול לעלות בקפיצות של 5 או 10 קילו, וכרגע היכולת שלי במשקלים היא
50 ק"ג משכיבה ,
סקוואט 44 ק"ג,
דדליפט 44 ק"ג,
פאוור קלין 30 ק"ג,
מעבר לזה נראה שאין לי מספיק שרירים להתמודד.

קבצים מצורפים

• weight72.jpg
    weight72.jpg
    KB 85.6 · צפיות: 125
נערך לאחרונה:
מתאמן DIY קלאסי 😛
עשית דרך מאוד יפה לבד והכיוון הכללי נכון ואם תמשיך כך אין סיבה שלא תגיע למטרה שלך.

ההמלצה שלי היא שתקח תכנית אימונים מסודרת מהאתר.
לגבי הציוד, משקלי העבודה שלך נמוכים אבל לדעתי במשקלים גבוהים יותר הציוד המאולתר הזה יכול להוות סיכון בטיחותי.
אם אין לך אפשרות להתאמן עם ציוד בטוח הייתי מציעה לך לשלב כמה שניתן תרגילים שעובדים כנגד משקל גוף.
ולפני שאתם מתנפלים פשוט תנסו לדמיין אין נראה פאוור קלין עם ציוד מאולתר..😱

כל הכבוד על הנחישות וההשקעה.
במקומך הייתי בונה כלוב ביתי. מחפשת סרטוני הדרכה תחת השם:
How to Build a HOME POWER RACK
כלוב ייתן לך את רוב הפתרונות לתוכנית אימון טובה.

לגבי פלטות ומוט- לא כדאי להתעסק עם זה , זה בהחלט סיכון בטיחותי. כדאי להשקיע ולקנות מוט טוב וכמה פלטות.

• פותח/ת השרשור
תודה על התמיכה, אני בהחלט אעבור למוט מתאים יותר בקרוב,
אני לא רואה בעיה בטיחותית בדיסקים, משקל זה משקל ואת האום הנועל אני מחזק עם מפתח.
אני אתארגן על כלוב או POWER RACK כשאמצא מספיק ברזלים.
אבל עדיין לא קיבלתי תשובה מה עדיף לי עכשיו : חיטוב או מסה ?

מסכים לגבי סיכון בטיחותי, במשקלים הנוכחיים אולי זה בסדר לך אבל במשקלים גבוהים יותר הצינור הזה יכול לחליק לך מהגב בסקוואט או מהידיים בבנץ', לא נעים.
לגבי מסה או חיטוב, לדעתי מסה.

וואו,איזה השקעה יפה מאוד !
אבל
ראיתי את הספה עם המוט התחלתי לפחד רק מלחשוב על זה,כמעט ואין לך אחיזה על המוט,בסקוואט אולי אפשרי להחזיק את המוט על הגב,אבל בדדליפט
פאוור קלין בכלל מפחיד אותי גם עם כזה צינור
בלתי אפשרי יהיה לאחוז את המוט בלי שהוא יחליק במשקל נורמאלי (בדדליפט
לגבי זה,מוט נורמאלי ופלטות רגילות יעבדו.
אם ריתוח טוב אפשר לבנות כלוב שזה דבר מאוד חשוב שאפשר מבחינה בטוחית (בכשל אפשרי לשבור את הרצפה בגינה)למרות שאני לא באמת יודע אם אפשר לבטוח על כלוב מצינורות,אולי תצתרך לבזבז פה קצת על חומר יותר חזק
מסה 300 מעל RMR נשמע מעולה בישבלך לפי דעתי

• פותח/ת השרשור
אולי לא הבהרתי מספיק למרות שרשמתי בפוסט הראשון: אני מתאמן עם בקע מפשעתי כפול, יענו קילה או בקיצור שבר.
התייעצתי עם רופא שאמר שאני יכול להתאמן, אבל אני לא חושב שלעלות עוד הרבה במשקלים אפשרי במצבי.
אני מקווה שההתאששות לאחר הניתוח תהיה קצרה ואוכל לעלות במשקלים.
בכל מקרה אני מודע היטב לסכנה ועובד בזהירות עם המוט.
מה הקוטר של מוט משקולות תקני ?

אם כך אל תתחיל מסה. תמשוך עוד קצת חיטוב.

• פותח/ת השרשור
למה ? לפי ההגיון העלאת מסת שריר תשפר את יכולת הגוף להתמודד עם המשקלים,
ואיך שהבנתי זה אמור גם לבודד או לפחות להקל את השפעת המשקל על השבר .

Back
למעלה תחתית