ייעוץ גבינה צהובה בחיטוב

זה בסדר לאכול גבינה צהובה.
גם 28% 😁
אם אני בחיטוב ויושב לי פה טילון EXTREME ענק מול הפנים וצועק לי לאכול אותו (438 קלוריות 28 שומנים ו22 פחמימות ) אפשר לסיים תיום עם הטילון בצורה טובה? מה להוריד בשבילו

אם אני בחיטוב ויושב לי פה טילון EXTREME ענק מול הפנים וצועק לי לאכול אותו (438 קלוריות 28 שומנים ו22 פחמימות ) אפשר לסיים תיום עם הטילון בצורה טובה? מה להוריד בשבילו
מה להוריד?
את אותם ערכים וקלוריות בדיוק שהטילון הזה יספק לך.
ואני לא ממליץ.. תגדל קצת משמעת עצמית.

מבחינתי זה כמו להגיד שפרוסת גבינת צהובה זה כמו לאכול 8 קוביות שוקולד בחיטוב.
מה הקשר? 😕
גבנ"צ זה שומן וחלבון איכותיים, ושוקולד זה לרוב סוכר מעובד ושומן צמחי.

אגב,
שוקולד מריר 85% ומעלה בד"כ אחלה של דבר, כמעט בלי פחמימה.
לא רע בחיטוב.

מה הקשר? 😕
גבנ"צ זה שומן וחלבון איכותיים, ושוקולד זה לרוב סוכר מעובד ושומן צמחי.

ואללה צודק עכשיו בדקתי
על פרוסה אחת של 25 גרם יש 6 גרם חלבון ו7 גרם שומן.
אבל תסכים איתי שזה מאריך את תהליך החיטוב.
חוץ מימי העמסה שזה בסדר להכניס את זה,אני לא רואה טעם להכניס לתפריט רגיל.
אם כבר בוחרים בגבינה צהובה אז 9% או 12% עדיף.

אבל תסכים איתי שזה מאריך את תהליך החיטוב.
למה שזה יאריך את החיטוב?
לא אמרתי לאכול כמה שרוצים.. מן הסתם שיעמוד בכמות הערכים התזונתיים שנקבעו מראש.

חוץ מימי העמסה שזה בסדר להכניס את זה
הפוך גוטה..
בהעמסה העדיפות היא לפחמימה ולכמה שפחות שומן וחלבון.

אם כבר בוחרים בגבינה צהובה אז 9% או 12% עדיף.
אני לא מכיר 12%.
5% הכי "רווחי" מבחינת כמות חלבון.. אבל טעם של נייר.
9% אני אישית אוכל
28% הכי טעים מן הסתם

למה שזה יאריך את החיטוב?
מבחינת שיבעון זה מאריך.
אם הכנסת ארוחה בוקר נגיד פרוסת גבינה צהובה 28% על חשבון ה9% הרווחת פחות אוכל שתוכל להכניס במהלך היום.
מצד שני יש את האנשים שיגידו, אני מעדיף לסבול ולהיות רעב, אבל את האוכל שאני אוכל אני ארצה שיהיה טעים אז מבין על מה אתה מדבר.

מבחינת שיבעון זה מאריך.
דווקא יותר שומן = יותר שובע

מבחינת קלוריות זה משהו אחר..
גם מאכלים כמו טחינה גולמית אבל הם עתירי קלוריות ובקושי מרגישים אותם. אז לא תאכל בחיטוב?

דווקא יותר שומן = יותר שובע

מבחינת קלוריות זה משהו אחר..
גם מאכלים כמו טחינה גולמית אבל הם עתירי קלוריות ובקושי מרגישים אותם. אז לא תאכל בחיטוב?
אתה רוצה להגיד לי ש100 גרם חזה עוף יהיו פחות משביעים מ150 גרם גבינה צהובה 28%? (סתם נתתי דוגמא, נניח ששניהם שווים מבחינת קלוריות)
ואתה צודק לגבי השומנים האיכותיים ולא אמרתי שיש להמנע מהם לחלוטין פשוט הכמויות שצריכים לאכול מהן הן קטנות, אבל הדגש זה חלבון רזה ופחמימות מלאות בשביל דיאטה אופטימלית.

אתה רוצה להגיד לי ש100 גרם חזה עוף יהיו פחות משביעים מ150 גרם גבינה צהובה 28%? (סתם נתתי דוגמא, נניח ששניהם שווים מבחינת קלוריות)
ואתה צודק לגבי השומנים האיכותיים ולא אמרתי שיש להמנע מהם לחלוטין פשוט הכמויות שצריכים לאכול מהן הן קטנות, אבל הדגש זה חלבון רזה ופחמימות מלאות בשביל דיאטה אופטימלית.
ושומן מה איתו?

מהחלבון הרזה (שעדיין יש בו שומן), משמן הזית בבישול, קצת זיתים, קצת חומוס טחינה פה ושם אמור להספיק.
הייתי אומר 20% מהתפריט
מסה זה כבר משהו אחר
דווקא ממש לא מסכים, דווקא בחיטוב הייתי אומר להעלות את כמות הקלוריות שמגיעות משומן ולהוריד את אלה שמגיעות מפחמימות
הסיבות היחידות להשאיר פחמימה בדיאטה זה בשביל מעט אנרגיה זמינה, ובעיקר בשביל להרגיע את העצבנות שמגיעה מהרעב
ולגבי מה משביע יותר, תנסה לאכול 100 גרם חזה עוף או 2 כפות חמאת בוטנים, ותראה מה משביע אותך יותר (אני יודע שהם לא חופפים מבחינת הערכים, אבל דווקא בגלל זה אתה תראה את ההבדל של שומן על שובע)

מהחלבון הרזה (שעדיין יש בו שומן), משמן הזית בבישול, קצת זיתים, קצת חומוס טחינה פה ושם אמור להספיק.
הייתי אומר 20% מהתפריט
מסה זה כבר משהו אחר
שטויות, התחטבתי יפה מאוד עם יחס של 40 אחוז שומן, 40-50 אחוז חלבון ו10-20 אחוז פחמימה, וכמעט ולא הייתי רעב לעומת תפריט דל שומן ועתיר פחמימה.

הכמות שומן והחלבון הגבוהה בחיטוב עושים את העבודה מבחינת הרעב, שלא נדבר על היתרונות של הכמות שומן הגבוהה שעוזרים לתהליכים חיוניים בגוף בין היתר במיוחד במצב חיטוב(בגרעון שלילי הגוף נכנס למצב "סטרס"), מה שפחמימה לא יכולה לספק לך. תוך פרק זמן מסויים הגוף גם יסתגל להפיק את האנרגיה שלו מהשומן(ביחסים גבוהים יותר של שומן כמובן, מצב "קטוזיס") ככה שאתה יכול גם להסתדר בלי פחמימה בכלל. (למעט הפחמימות שמגיעות מהירקות)

בסוף הכל מסתכם לגרעון הקלורי והערכים לא באמת משנים, אבל מבחינת רעב וכו' שומן תמיד יהיה עדיף על פחמימה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית