הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גבינה צהובה בחיטוב

דווקא ממש לא מסכים, דווקא בחיטוב הייתי אומר להעלות את כמות הקלוריות שמגיעות משומן ולהוריד את אלה שמגיעות מפחמימות
הסיבות היחידות להשאיר פחמימה בדיאטה זה בשביל מעט אנרגיה זמינה, ובעיקר בשביל להרגיע את העצבנות שמגיעה מהרעב
ולגבי מה משביע יותר, תנסה לאכול 100 גרם חזה עוף או 2 כפות חמאת בוטנים, ותראה מה משביע אותך יותר (אני יודע שהם לא חופפים מבחינת הערכים, אבל דווקא בגלל זה אתה תראה את ההבדל של שומן על שובע)

שטויות, התחטבתי יפה מאוד עם יחס של 40 אחוז שומן, 40-50 אחוז חלבון ו10-20 אחוז פחמימה, וכמעט ולא הייתי רעב לעומת תפריט דל שומן ועתיר פחמימה.

הכמות שומן והחלבון הגבוהה בחיטוב עושים את העבודה מבחינת הרעב, שלא נדבר על היתרונות של הכמות שומן הגבוהה שעוזרים לתהליכים חיוניים בגוף בין היתר במיוחד במצב חיטוב(בגרעון שלילי הגוף נכנס למצב "סטרס"), מה שפחמימה לא יכולה לספק לך. תוך פרק זמן מסויים הגוף גם יסתגל להפיק את האנרגיה שלו מהשומן(ביחסים גבוהים יותר של שומן כמובן, מצב "קטוזיס") ככה שאתה יכול גם להסתדר בלי פחמימה בכלל. (למעט הפחמימות שמגיעות מהירקות)

בסוף הכל מסתכם לגרעון הקלורי והערכים לא באמת משנים, אבל מבחינת רעב וכו' שומן תמיד יהיה עדיף על פחמימה.

אני לא אכנס לדיון של דיאטה פחמימות VS דיאטת שומנים כי לא ניצא מהויכוח הזה. כל בנאדם הוא אינדיבידואלי , על האחד יכול להשפיע דיאטת שומנים טוב יותר ועל השני דיאטת פחמימות טוב יותר. מה שכן נישמע לי יותר הגיוני לאכול ירקות ופחמימות מלאות שלא רק שהן משביעות יותר משומן בגלל הסיבים התזונתיים , יש בהן גם פחות קלוריות וגם הן נספגות רק 70-80% בניגוד לשומן שניספג רק ב95 אחוז(אם תרצה ריפרנס לנושא אני אפנה אותך)

לגבי החפיפה בדקתי.
כף שטוחה של חמאת בוטנים זה 132 קלוריות ו120 גרם חזה עוף זה 132 קלוריות.
אתה טוען שהכף תשביע יותר?

אני לא אכנס לדיון של דיאטה פחמימות VS דיאטת שומנים כי לא ניצא מהויכוח הזה. כל בנאדם הוא אינדיבידואלי , על האחד יכול להשפיע דיאטת שומנים טוב יותר ועל השני דיאטת פחמימות טוב יותר. מה שכן נישמע לי יותר הגיוני לאכול ירקות ופחמימות מלאות שלא רק שהן משביעות יותר משומן בגלל הסיבים התזונתיים , יש בהן גם פחות קלוריות וגם הן נספגות רק 70-80% בניגוד לשומן שניספג רק ב95 אחוז(אם תרצה ריפרנס לנושא אני אפנה אותך)

לגבי החפיפה בדקתי.
כף שטוחה של חמאת בוטנים זה 132 קלוריות ו120 גרם חזה עוף זה 132 קלוריות.
אתה טוען שהכף תשביע יותר?
זה שזה נשמע לך יותר "הגיוני" לא אומר שזה נכון.
אני לא מדבר על הפחמימות שמגיעות מהירקות, זה בסדר שיגיעו סיבים תזונתיים משם מן הסתם, אבל תזונה שתתבסס על שומן וחלבון(דיאטה קטוג'נית או דל פחמימה, איך שתקרא לזה) - תשביע אותך יותר, אתה מוזמן לנסות.

וכמו שאמרתי מקודם, בחיטוב הגישה של להעלות את היחס שומן על חשבון הפחמימה יהיה ריאלי יותר(שומן משחק תפקיד חשוב בגוף, במצב "סטרס" בפרט) תהיה עדיפה, במיוחד כשרוצים לרדת לאחוזי שומן נמוכים. (10-12%)

וכן, 120 גרם חזה עוף זה כמעט כלום ולא משביע בשיט. (בגלל זה הייתי משלב במקרה הזה עם החמאת בוטנים, ככה אתה מרוויח שומן וחלבון)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית