הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי לחיצת כתפיים.

TylerDurdenXx

משתמש פעיל
565
265
נק' מוניטין:
309
565
265
שלום וברכה, אני מתאמן כחודש וחצי אפילו טיפה יותר וכרגע אני נמצא בתוכנית AB, לפני זה בתוכנית FBW התקדמתי לא רע בלחיצת כתפיים (אני חושב), הגעתי ל15 בכל יד ל3X8.

עכשיו באימון A יש לי לפני הלחיצת כתפיים לחיצת חזה (עם דאמבלים) בשיפוע חיובי, ומאז שהתחלתי את הAB ועושה את הלחיצת חזה בשיפוע לפני הלחיצת כתפיים, אני מגיע ללחיצת כתפיים עם קושי מאוד גדול, לא מצליח להתקדם ולא רק שלא מצליח להתקדם במשקלים בלחיצת כתפיים אלא גם לא עושה כמו שצריך את מה שעשיתי בעבר שזה 15 כל יד ל3X8.

זה משהו זמני? אני אתרגל בהמשך? מה אתם הייתם ממליצים לעשות?

קראתי באופן כללי שהלחיצת חזה בשיפוע חיובי זה תרגיל מיותר, אני לא יודע אם זה באמת נכון.

מה דעתכם?

מה אתם הייתם ממליצים לעשות?
להפסיק לעשות לחיצה עם דאמבלים ולעבור ללחיצה עם מוט , קרי - אוברהד פרס.

קראתי באופן כללי שהלחיצת חזה בשיפוע חיובי זה תרגיל מיותר, אני לא יודע אם זה באמת נכון.
הוא ממש לא מיותר, אחלה כתרגיל עזר.. או כתוספת נפח.
אבל צריך לזכור שלחיצה בשיפוע חיובי מערב את הכתפיים לא מעט, לכן הקושי לאחר מכן בלחיצת כתפיים כזו או אחרת.

• פותח/ת השרשור
להפסיק לעשות לחיצה עם דאמבלים ולעבור ללחיצה עם מוט , קרי - אוברהד פרס.

הוא ממש לא מיותר, אחלה כתרגיל עזר.. או כתוספת נפח.
אבל צריך לזכור שלחיצה בשיפוע חיובי מערב את הכתפיים לא מעט, לכן הקושי לאחר מכן בלחיצת כתפיים כזו או אחרת.

תודה על המענה, אפשר הסבר רק למה פרס יהיה יותר יעיל מלחיצת כתפיים בישיבה? האם זה יקל עליי בצורה מסויימת?

בהתחלה חשבתי להחליף את הלחיצת חזה בשיפוע חיובי לפרפר, אבל אתה אומר אחרת.

למה פרס יהיה יותר יעיל מלחיצת כתפיים בישיבה?
כי הוא תרגיל שמערב את שרירי הליבה, ומפעיל את כל הגוף.
הכתפיים, החזה, הידיים, הטרפזים, הרגליים, הבטן.. כשאתה לוחץ עם דאמבלים בישיבה פחות שרירים מעורבים, וגם יש יותר מקום לטעויות ופציעות.

האם זה יקל עליי בצורה מסויימת?
תוכל להתקדם בצורה מבוקרת ב 2.5 קג כל אימון.. כשבדאמבלים הקפיצות הם במספרים גדולים יותר מה שבמשקלים גבוהים יביא גם לאי נוחות עקב הגודל של הדאמבל. בקיצור, פחות פרקטי כתרגיל ראשי לכתפיים.

בהתחלה חשבתי להחליף את הלחיצת חזה בשיפוע חיובי לפרפר, אבל אתה אומר אחרת.
בנצ' + פרס + מקבילים / לחיצה בשיפוע זה מספיק לדעתי.
עבור הכתפיים גם להוסיף פייס פולס \ היי פולס זה גם מעולה.

הכתפיים, החזה, הידיים, הטרפזים, הרגליים, הבטן.. כשאתה לוחץ עם דאמבלים בישיבה פחות שרירים מעורבים, וגם יש יותר מקום לטעויות ופציעות.

תוכל להתקדם בצורה מבוקרת ב 2.5 קג כל אימון.. כשבדאמבלים הקפיצות הם במספרים גדולים יותר מה שבמשקלים גבוהים יביא גם לאי נוחות עקב הגודל של הדאמבל. בקיצור, פחות פרקטי כתרגיל ראשי לכתפיים.

מה היתרון של פייס פולס שהופך אותו למומלץ יותר מהרחקות למשל?

מה היתרון של פייס פולס שהופך אותו למומלץ יותר מהרחקות למשל?
פייס פולס הוא תרגיל שעובד ישירות על הכתף האחורית, ואילו בהרחקות הדלתות האחוריות עובדות כשריר סינרגטי.

• פותח/ת השרשור

תודה רבה לך על התשובות, אשמח אם תוכל להראות לי מה זה היי פולס\פייס פולס.

פייס פולס הוא תרגיל שעובד ישירות על הכתף האחורית, ואילו בהרחקות הדלתות האחוריות עובדות כשריר סינרגטי.
מה ההבדל עם הוא יעשה פרס לעומת לחיצת כתפיים האימון a שלו הוא בנץ 3x5 בנץ עליון 3x8 לחיצה בישיבה עם דמבלים 3x8 מקבילין 3x6 השאלה עם לדעתך בכלל לעשות חזה עליון וישר אחרכך פרס או לחיצת כתפיים זה אפשרי או שהעבודה על חזה עליון תבוא על חשבון העבודה על הכתפיים? ועם היא תבוא על חשבון הכתפיים מה ההבדל עם היא תבוא על חשבונם בפרס או בלחיצת כתפיים בישיבה?? ועוד שאלה החלפה של החזה עליון בתרגיל כמו פרפר תביא הקלה משמעותית על הכתפיים? לפני שעוברים ללחיצה כתפיים? או פרס (לדעתך כדי להוריד תלחיצה בשיפוע עליון ולהחליף אותה בפרפר? )

מה ההבדל עם הוא יעשה פרס לעומת לחיצת כתפיים האימון a שלו הוא בנץ 3x5 בנץ עליון 3x8 לחיצה בישיבה עם דמבלים 3x8 מקבילין 3x6 השאלה עם לדעתך בכלל לעשות חזה עליון וישר אחרכך פרס או לחיצת כתפיים זה אפשרי או שהעבודה על חזה עליון תבוא על חשבון העבודה על הכתפיים? ועם היא תבוא על חשבון הכתפיים מה ההבדל עם היא תבוא על חשבונם בפרס או בלחיצת כתפיים בישיבה?? ועוד שאלה החלפה של החזה עליון בתרגיל כמו פרפר תביא הקלה משמעותית על הכתפיים? לפני שעוברים ללחיצה כתפיים? או פרס (לדעתך כדי להוריד תלחיצה בשיפוע עליון ולהחליף אותה בפרפר? )
אבל למה בלי פסיק..? נקודה..? לא הבנתי שום דבר ממה שכתבת.

• פותח/ת השרשור
אבל למה בלי פסיק..? נקודה..? לא הבנתי שום דבר ממה שכתבת.

מה ההבדל אם הוא יעשה פרס לעומת לחיצת כתפיים, אימון A שלו הוא בנץ' 3X5, בנץ' עליון 3X8, לחיצת כתפיים בישיבה עם דאמבלים 3X8 ומקבילים 3X6, השאלה אם לדעתך לעשות חזה עליון וישר אחר כך פרס או לחיצת כתפיים זה אפשרי או שהעבודה על החזה העליון תבוא על חשבון הכתפיים?

ואם היא תבוא על חשבון הכתפיים מה ההבדל אם היא תבוא על חשבונם בפרס או בלחיצת כתפיים בישיבה?, שאלה נוספת: החלפה של החזה עליון בתרגיל כמו פרפר תביא הקלה על הכתפיים? לדעתך כדאי להחליף את הלחיצה בשיפוע בפרפר?

ניסחתי בשבילך מחדש כדי שתקרא.

מה ההבדל אם הוא יעשה פרס לעומת לחיצת כתפיים

בנץ' 3X5, בנץ' עליון 3X8, לחיצת כתפיים בישיבה עם דאמבלים 3X8 ומקבילים 3X6,
נפח מיותר, בפרט כשמדובר במתאמן מתחיל.

השאלה אם לדעתך לעשות חזה עליון וישר אחר כך פרס או לחיצת כתפיים זה אפשרי או שהעבודה על החזה העליון תבוא על חשבון הכתפיים?
הכל אפשרי, אבל לא ייתן לך כלום.
לחיצת חזה בשיפוע חיובי ולאחר מכן פרס יוביל לעייפות בפרס ולמתאמן מתחיל פוטנציאל לפציעה.

שאלה נוספת: החלפה של החזה עליון בתרגיל כמו פרפר תביא הקלה על הכתפיים?
לא

לדעתך כדאי להחליף את הלחיצה בשיפוע בפרפר?
לא

• פותח/ת השרשור
נפח מיותר, בפרט כשמדובר במתאמן מתחיל.

הכל אפשרי, אבל לא ייתן לך כלום.
לחיצת חזה בשיפוע חיובי ולאחר מכן פרס יוביל לעייפות בפרס ולמתאמן מתחיל פוטנציאל לפציעה.

לא

לא

מה היית משנה באימון A שלי? שהוא: בנץ' 3X5, בנץ' עליון 2X10, לחיצת כתפיים 3X8, מקבילים 3X6 (אני עושה עם משקל את המקבילים).

רשמת שלדעתך יש בו נפח מיותר אז מה אפשר לשנות בו לטובה?

מה היית משנה באימון A שלי? שהוא: בנץ' 3X5, בנץ' עליון 2X10, לחיצת כתפיים 3X8, מקבילים 3X6 (אני עושה עם משקל את המקבילים).

רשמת שלדעתך יש בו נפח מיותר אז מה אפשר לשנות בו לטובה?
הייתי בונה AB בצורה אחרת לגמרי.

כאן ו-כאן תוכל למצוא תשובות לגביי AB.

• פותח/ת השרשור
הייתי בונה AB בצורה אחרת לגמרי.

כאן ו-כאן תוכל למצוא תשובות לגביי AB.

אז מה שאתה בעצם ממליץ זה לחלק את A ל1 ו2 ובA1 לעבוד על בנץ' בעצימות מלאה 3X5, ובA2 לעבוד על נפח?

אם כן אז באיזה אינטנסיביות אתה ממליץ לעבוד בבנץ' בA2 וכמה חזרות לעשות? 3X8? צריך להוריד 10% משקל בערך לא?

דבר נוסף: לעומת הבחורים שבאשכולות שם אצלי הפרס\לחיצת כתפיים הוא לא באימון B אלא באימון A ביחד עם הבנץ', אז שאלה:

נגיד בA1 שהעצימות בבנץ' היא גבוהה אז אתה ממליץ לעשות פרס עם יותר דגש על נפח יותר חזרות פחות משקל? ובאימון A2 אתה ממליץ לעשות פרס בעצימות מלאה כשהבנץ' עובד על נפח?

תקן אותי אם טעיתי בדברים שאמרתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית