הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ 100KG סקוואט - סרטון לביקורת

yehiel202020

משתמש מתחיל
128
18
נק' מוניטין:
18
128
18
שבוע טוב לכולם,
מאז שנעלמו לי הכאבים בגב אני מתקדם יפה בסקוואט, מ-85 ל100 (טפו טפו עד לפחות 120).
אשמח לביקורת בסרטון הבא:

*אני יודע שלא שברתי ברוב החזרות, אימון הבא מקווה להשתפר.

*ואשמח לדעת אם אני מתיישב מספיק אחורה לדעתכם.

סתם שתדע, לא יקרה כלום עם הברכיים יעברו את האצבעות של הכף רגל, לדעתי אפילו הן אמורות לעבור אותם

אבל אחלה סקוואט

טכניקה טובה סה"כ אבל יש לך קצת בעיה של באונס. מכל הסט רק בחזרה השלישית השתמשת בו. שים לב.
נ. ב
מוות לג'ט לג.

נראה אחלה... ממליץ לחפש עוד עומק לפני שאתה מחפש משקל.... אני עדיין לא מבין את החיפוש בלשבור מקביל למי שלא מתכונן לתחרות, חבל על טווח תנועה.

• פותח/ת השרשור
נראה אחלה... ממליץ לחפש עוד עומק לפני שאתה מחפש משקל.... אני עדיין לא מבין את החיפוש בלשבור מקביל למי שלא מתכונן לתחרות, חבל על טווח תנועה.

אתה מציע לחפש עוד עומק אבל לא בעד לשבור מקביל למי שלא מתחרה?
קצת סותר את עצמך.. אבל בכל אופן המטרה שלי לשבור מקביל לא יותר מזה.
תודה על התשובה !

אתה מציע לחפש עוד עומק אבל לא בעד לשבור מקביל למי שלא מתחרה?

הוא אמר שמי שלא מתחרה אין סיבה שרק ישבור מקביל אלא יתאמן עם יותר טווח תנועה. מסכים איתו.

חוץ מזה, הסקוואט נראה טוב.

• פותח/ת השרשור
הוא אמר שמי שלא מתחרה אין סיבה שרק ישבור מקביל אלא יתאמן עם יותר טווח תנועה. מסכים איתו.

הבנתי אותך,
לפי מה שהבנתי מריפטו מספיק לשבור מקביל כדי להרים כמה שיותר.. בכל אופן אני מעדיף רק לשבור כדי להימנע מבאט ווינק ב atg.
ותודה 😃

הבנתי אותך,
לפי מה שהבנתי מריפטו מספיק לשבור מקביל כדי להרים כמה שיותר.. בכל אופן אני מעדיף רק לשבור כדי להימנע מבאט ווינק ב atg.
ותודה 😃
ריפטו מלמד איך להרים כמה שיותר משקל, אבל כמו שהוא אמר, אם אתה לא מכוון לתחרות אז זה לא משהו שצריך להדאיג אותך
דווקא עדיף לעבוד כמה שיותר על טווח תנועה, גם במחיר של הורדה במשקלים, כי בסופו של דבר זה בריא יותר למפרקים
ואין שום דבר רע בבאט ווינק כל עוד הוא לא קורה בשלב מוקדם

דווקא עדיף לעבוד כמה שיותר על טווח תנועה, גם במחיר של הורדה במשקלים, כי בסופו של דבר זה בריא יותר למפרקים
לא יודע מאיפה הבאת את הנתון הזה, כרגע מה שאנחנו מכירים הוא ש-ATG סקוואט בעייתי למפרק הברך, בגלל שהוא מקצר את ההמסטרינגס ולכן הכוח שמושך את עצם הטיביה לאחור נמוך יותר, מה שכמובן יוצר עומס גדול יותר על הרצועה הצולבת הקדמית שמקושרת למניסקוס המדיאלי ולרצועה נוספת בברך, מה שכמובן לא מומלץ לטווח ארוך.

לעומת זאת יש הרבה ליפטרים שעושים ATG במשך שנים ללא בעיות, וכמו שיש אלפי סטרונגמנים שמרימים אבנים עם גב עגול ולא קורה להם כלום, זה עדיין לא אומר שום דבר על האוכלוסיה כולה.

זאת בדיוק הסיבה למה ריפטו לא ממליץ על סקוואט עמוק, ולא בגלל שאפשר להרים יותר, אחרת הוא היה ממליץ על רבע סקוואט.

לא נכון, יש סיבה ששוברים מקביל ועולים למעלה.
בנוסף החשיבות היא לקבל באונס כל אחד מקבל אותו בעומק דיי שונה.

ריפטו מלמד איך להרים כמה שיותר משקל, אבל כמו שהוא אמר, אם אתה לא מכוון לתחרות אז זה לא משהו שצריך להדאיג אותך
ואין שום דבר רע בבאט ווינק כל עוד הוא לא קורה בשלב מוקדם

מי אמר שזה יותר בריא למפרקים? חולק עליך.

לפותח האשכול, תמשיך בשלך.
בעיה אחת אני מוצא בסקוואט שלך, מרגיש לי שאתה יורד נעצר ואז עולה... אין לך עליה חזקה למעלה שנוטים לקרוא לה באונס.
שים לב שאתה לא אמור לשבת שניה, אתה יורד ומתפוצץ למעלה.

תרד עד שאתה מרגיש שאתה מגיע למתיחה מקסימלית ואז באקספלוסיביות תעלה למעלה.
אתה פשוט יורד למטה ואז עולה, זה נראה כמו שני תנועות.
התנועה צריכה להיות חלקה.

לדיון, העומק האופטימלי הוא העומק שבו אתה מתוח בצורה מקסימלית ולא מעבר. ברגע שאתה עובר אותו אתה מאבד כיווץ ואתה פשוט קורס. חוץ מזה מהעובדה שקשה לצאת מהבור פי אלף (ולא, זה לא בגלל הטווח תנועה) הסיכוי לפציעה ופגיעה עצמית גדל.

מפתיע שאף אחד עוד לא אמר את הדברים הכל כך לא חשובים, כמו למשל שהשוקיים אנכיות מידי ושהגב באובר אקסטנשן. במיוחד כשהוא ציין עניין של כאבי גב...

מפתיע שאף אחד עוד לא אמר את הדברים הכל כך לא חשובים, כמו למשל שהשוקיים אנכיות מידי ושהגב באובר אקסטנשן. במיוחד כשהוא ציין עניין של כאבי גב...
נכון, לדעתך המוט שלו יושב טוב?

• פותח/ת השרשור
לא נכון, יש סיבה ששוברים מקביל ועולים למעלה.
בנוסף החשיבות היא לקבל באונס כל אחד מקבל אותו בעומק דיי שונה.

מי אמר שזה יותר בריא למפרקים? חולק עליך.

לפותח האשכול, תמשיך בשלך.
בעיה אחת אני מוצא בסקוואט שלך, מרגיש לי שאתה יורד נעצר ואז עולה... אין לך עליה חזקה למעלה שנוטים לקרוא לה באונס.
שים לב שאתה לא אמור לשבת שניה, אתה יורד ומתפוצץ למעלה.

תרד עד שאתה מרגיש שאתה מגיע למתיחה מקסימלית ואז באקספלוסיביות תעלה למעלה.
אתה פשוט יורד למטה ואז עולה, זה נראה כמו שני תנועות.
התנועה צריכה להיות חלקה.

לדיון, העומק האופטימלי הוא העומק שבו אתה מתוח בצורה מקסימלית ולא מעבר. ברגע שאתה עובר אותו אתה מאבד כיווץ ואתה פשוט קורס. חוץ מזה מהעובדה שקשה לצאת מהבור פי אלף (ולא, זה לא בגלל הטווח תנועה) הסיכוי לפציעה ופגיעה עצמית גדל.

אני לא יודע אם זה מ'פחד' או בגלל שאני לא סגור איפה אני מקבל באונס אבל אני מבין למה אתם מתכוונים, אנסה לשפר את זה, תודה.

מה הכוונה שלך בשוקיים אנכיות?
ובאיזה שלב אני בהיפראקסטנשן, ירידה עלייה או שניהם?

תודה לכולם על התשובות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית