הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית למסה למתחיל בחדר כושר

• פותח/ת השרשור Takila
  • פורסם בתאריך

Takila

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
0
18
0
היי
בן 19, גובה 1.66, משקל 56 ק''ג
לפני כשבועיים נרשמתי למכון כושר מסוייים באזור המרכז [פעם ראשונה שאני נרשם].
המדריך בנה לי תוכנית שכוללת את התרגילים הבאים
Lever Chest Press
Smith Bench Press [את התרגיל הזה בנוסף גם בשיפוע ]
בנוסף 3 תרגילי רגליים במכונה + 3 תרגילי גב במכונה + יד אחורית עם 2 משקולות + יד קדמית עם 2 משקולות + כתפיים עם 2 משקולות + 2 תרגילי בטן .
הוא חילק לי את זה ל A ו-B ואמר לי לבוא בימים א' , ג', ד' , ו' .
אמרתי לו שאני חייב להתנפח והוא אמר לי אל תדאג אתה תתחזק ותגדל .
השאלה שלי האם אפשר לסמוך עליו שאני אעלה במסה עם התוכנית הזו ?
כמובן שאני אשלב תזונה נכונה [והרבה], שינה מספקת וכנראה שגם גיינר בהמשך.
אשמח לעזרתכם .
נאור.

תראה, בתור מתאמן מתחיל שרק נכנס לחדר כושר אתה כנראה תראה תוצאות מכמעט כל דבר שתעשה שם בזמן הראשון. הבעיה עם התכנית שהמאמן נתן לך היא שמהר מאוד אתה תפסיק לראות תוצאות. התכנית טובה לטווח ארוך בעיקר בשביל המדריך כי היא כוללת בעיקר מכונות שבשבילו קל מאוד ללמד אותך לבצע את התרגילים ולא לדאוג שתעשה משהו לא נכון, בניגוד לתרגילים עם מוט שם הוא צריך ללמד וגם לעקוב אחריך בהמשך שאתה מבצע כמו שצריך.
מה שאני מציע זה קודם כל תקרא את זה:
המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
תלמד לבצע את תרגילי הבסיס (שהם סקוואט, דדליפט, בנץ' פרס ופרס בעמידה) ותיקח תכנית שמבוססת על תרגילים אלה. בתור התחלה אני ממליץ לעשות SS כמה זמן לצבור כוח בסיסי, אחר כך לעבור למשהו אחר.
לגבי גיינר, אתה ממש לא חייב אם אתה אוכל מספיק קלוריות, ובמשקל שלך אני לא חושב שצריכה להיות לך בעיה להגיע למספיק קלוריות בלי גיינר.

• פותח/ת השרשור
תראה, בתור מתאמן מתחיל שרק נכנס לחדר כושר אתה כנראה תראה תוצאות מכמעט כל דבר שתעשה שם בזמן הראשון. הבעיה עם התכנית שהמאמן נתן לך היא שמהר מאוד אתה תפסיק לראות תוצאות. התכנית טובה לטווח ארוך בעיקר בשביל המדריך כי היא כוללת בעיקר מכונות שבשבילו קל מאוד ללמד אותך לבצע את התרגילים ולא לדאוג שתעשה משהו לא נכון, בניגוד לתרגילים עם מוט שם הוא צריך ללמד וגם לעקוב אחריך בהמשך שאתה מבצע כמו שצריך.
מה שאני מציע זה קודם כל תקרא את זה:
המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
תלמד לבצע את תרגילי הבסיס (שהם סקוואט, דדליפט, בנץ' פרס ופרס בעמידה) ותיקח תכנית שמבוססת על תרגילים אלה. בתור התחלה אני ממליץ לעשות SS כמה זמן לצבור כוח בסיסי, אחר כך לעבור למשהו אחר.
לגבי גיינר, אתה ממש לא חייב אם אתה אוכל מספיק קלוריות, ובמשקל שלך אני לא חושב שצריכה להיות לך בעיה להגיע למספיק קלוריות בלי גיינר.
האמת שעברתי על המדריך הזה וגם קראתי המון על SS.
הבעיה כשאמרתי למדריך שאני רוצה לעלות במסה והבנתי שבשביל זה צריך יותר תרגילים מורכבים ופחות במכונות, אז הוא אמר שזה שטויות...
אני לא יכול לבוא על דעת עצמי ולהתחיל לעשות לו שם SS, מה אתה מציע? אני חייב לעלות בסביבות ה10 קילו

• פותח/ת השרשור
למה לא? מה הבעיה?
כי כבר הייתי אצלו 5 פעמים וכל פעם עברנו שוב ושוב על התוכנית שהוא בנה לי. לא ניראה לי מקובל לבוא ולהתחיל על דעת עצמי לעשות תרגילים כאלו, מה גם שאני חייב את הליווי שלו ואז הוא יגיד לי שאני לא צריך תרגילים כאלה

כי כבר הייתי אצלו 5 פעמים וכל פעם עברנו שוב ושוב על התוכנית שהוא בנה לי. לא ניראה לי מקובל לבוא ולהתחיל על דעת עצמי לעשות תרגילים כאלו, מה גם שאני חייב את הליווי שלו ואז הוא יגיד לי שאני לא צריך תרגילים כאלה
תראה אני הצעתי לך את הדרך, תעשה מה שאתה חושב. אתה לא בן 14 למשל שחייב ליווי צמוד של המדריך (מבחינת המכון), אתה יכול פשוט לעשות את התכנית שלך ואם הוא ישאל אותך להגיד שבחרת בדרך אחרת ממה שהוא ממליץ.

• פותח/ת השרשור
תראה אני הצעתי לך את הדרך, תעשה מה שאתה חושב. אתה לא בן 14 למשל שחייב ליווי צמוד של המדריך (מבחינת המכון), אתה יכול פשוט לעשות את התכנית שלך ואם הוא ישאל אותך להגיד שבחרת בדרך אחרת ממה שהוא ממליץ.
הבנתי צודק. אני אמשיך ככה עוד איזה חודש ואם לא יהיו תוצאות אני אדבר איתו ...
תודה

Back
למעלה תחתית