ייעוץ חיטוב ב-ss

Peroman

משתמש קבוע
1,784
76
נק' מוניטין:
5,694
1,784
76
אס''א תל אביב, סניף בת-ים
הרעיון לעשות עד שאני אתקע (זה יקרה מהר) אבל להמשיך לעבוד , כאשר אני אסיים חיטוב אקח 70% אחורה ויעשה מסה... אפשרי?

אני באמת לא חושב שזה יהיה חכם במיוחד לעשות Starting Strength בזמן חיטוב, אלא אם אתה לא התאמנת בחייך עד ליום תחילת התוכנית, זה פשוט יהיה לא יעיל ועדיף לעשות תוכנית אחרת.

• פותח/ת השרשור
מה הסיבה שלא תיהיה יעילה? מבחינת מישקלים אני יודע שאני אתקע , כשאני אתקע אני אמשיך עם אותם מישקלים... העיקר עצימות ותדירות, לא?

חח, כל הקטע ב Starting Strength זה ההעלאה של המשקל בצורה יעילה ומהירה.
אם העלייה במשקלים תהיה על הפנים, מה הקטע בלעשות תוכנית עם מיעוט סטים בטירוף ועצימות גבוהה בלי עלייה מתמשכת במשקל, כל הקטע בעצימות גבוהה זה העליה במשקלים.. שגוררת אחריה עליה במסה, אם זה לא מתקיים התוכנית לא ממש שווה.

תעשה SS ותוסיף סטים לשרירים קטנים בטווח של 8-12 חזרות.
בהצלחה.
באותה מידה הוא גם יכול לעשות AB, יהיה לזה אותו אפקט, בחיטוב מומלץ שיהיה גירוי יחסית צמוד לשריר, ובהנחה והוא על מאזן קלורי שלילי ועובד על השרירים באופן גם לא עצים וגם מעט סטים, באמת שאין טעם.

• פותח/ת השרשור
שוקל 106
גובה 1.88
בעיקרון ביגלל שהתחלתי כבר את ה-SS בחיטוב לקחתי מישקלים אחורה .... מישקלי עבודה עכשוויים:
סקוואט: 105ק'ג
דד ליפט: 80ק'ג
בנץ': 67.5ק'ג (נוראה קל אני לא מרגיש אותו ביכלל...)
פרס: 40ק'ג (גם די קל)
פוואר קלין: 40 ק'ג (אני יעלה סירטון, עדיין בשלבי טכניקה )
וכמובן אני עושה גם מתח ומקבילים.

גם אני ניסיתי לעשות SS בחיטוב; לקחתי משקלים אחורה וניסיתי לעבוד כרגיל.
המשקלים ירדו פלאים וזה הוריד לי את כל המוטיבציה להמשיך, מה שגרם לי לזרוק את התוכנית להתחטב, להתחיל לאכול כמו חזיר, להגיע ל- 91-92 ק"ג (מ- 84 ק"ג, בערך) ולשבור שיאים אישיים.
אם אתה רוצה חיטוב, לך על תוכנית עצימה (כדי לשמר כוח כמה שניתן), אבל פחות מ- SS.

• פותח/ת השרשור
אז אם אני אגיע למישקלים עצימים אעצור שם ופשוט אשמור על עצימות ואוריד את המטרה להתקדם במישקלים, כלומר אני יגיע למישקל מסיום מישם אני אנסה לשמור עליהם במטרה לישמור על עצימות ולא להיתקדם במישקלים.... איך זה? חושבים יעבוד? כמובן כל זה לתוקפת החיטוב..

לא הייתי עושה דבר שכזה, משתי סיבות:
1) העצימות של התוכנית נורא גבוהה כך שזה סוג של התעללות. לא תצליח להתאושש מסקוואט כבד 3x5
3 פעמים בשבוע, הלחיצות גם הן כל אימון באותה מתכונת.
2) לא חושב שכדאי לעבוד עם משקלים נמוכים (כפי שאתה מתכנן "לקחת אחורה" בתחילת התוכנית) בחיטוב משום שאתה עלול לאבד כח ( חשוב לי לומר שמעולם לא ניסיתי, אך גם זו המלצתו של לייל [בהקשר לתוכנית שלו] אם אני זוכר נכון מהPDF של הבלוקין רוטין).

נערך לאחרונה:
ניסיתה? איך היה? מה הסיבה שהפסקת לעשות אותה בחיטוב?
המשקלים עלו מעט, במיוחד בתרגלי רגליים (דדליפט וסקוואט) אבל לאחר זמן מסויים התשישות תהרוג אותך, אתה לא תרצה לעשות שום דבר רק לשבת על הכיסא מרוב עצימות האימונים שאינם מתאימים לתזונה ה"לקוייה" שבחיטוב.

המשקלים עלו מעט, במיוחד בתרגלי רגליים (דדליפט וסקוואט) אבל לאחר זמן מסויים התשישות תהרוג אותך, אתה לא תרצה לעשות שום דבר רק לשבת על הכיסא מרוב עצימות האימונים שאינם מתאימים לתזונה ה"לקוייה" שבחיטוב.

סבבה, מה כן יתאים לחיטוב?

יש בפורטל תוכניות לחיטוב. כל תוכניות FBW או AB שתוכננה במיוחד לחיטוב אמורה להתאים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית