הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא יודע מה לעשות

• פותח/ת השרשור gb10
  • פורסם בתאריך

gb10

משתמש פעיל
729
24
נק' מוניטין:
24
729
24
קודם כל הנתונים שלי:

גובה: 169
משקל: 68

הייתי עד לפני כמה שנים בעודף משקל קיצוני ושקלתי 107. ירדתי ל-65 והצלחתי לשמור. לפני חצי שנה בערך התחלתי להתאמן אבל לא בצורה מסודרת וללא תוכנית. פשוט משתדל לרוץ פעמיים בשבוע ולהרים משקולות מדי פעם או להתאמן על מכשירי הכושר בגינות הציבוריות. מדי פעם ירדתי כמה קילו (בשיא הגעתי ל-64) ומדי פעם עליתי כמה קילו (כעת אני 68). הייתי פה גם בייעוץ אישי באתר פעמיים.

עכשיו, הבעיה היא כזאת:

1. התפתחה אצלי הפרעת אכילה חמורה בעקבות ההתעסקות עם התזונה והאימונים. לצערי הרב. אני מאד מפחד לעלות במשקל ולהשמין, ועצם העובדה שעליתי מ-65 קילו ל-68 גורמת לי לדיכאון חמור. גם אין לי מושג אם עליתי ל-68 בגלל שריר או בגלל שומן. מדי פעם אני נופל על בולמוסי אכילה שגוררים אחריהם צמצום בארוחות או/ו ספורט מוגבר. אני מאד רוצה לחזור לייעוץ אישי אבל ההפרעת אכילה וה-OCD יקשו עליי.

2. יש לי הרבה עודפי עור בבטן, במותניים, בירכיים ובתחת בגלל שירדתי בערך 38 קילו (הייתי 107 הרי). זה מתסכל אותי מאד ואני מפחד שאם אתחיל מסה אני אראה שמן יותר. גם ככה בגלל ההפרעת אכילה אני חושב שאני שמן.

3. בשבועות האחרונים אני כל הזמן רעב, למרות שאני משתדל לאכול ארוחות טובות. הרבה חלבון, פחמימה ושומן. אני יכול גם להעלות לכאן את היומן אכילה שלי שאני רושם. אני לא מבין מה נדפק עם הגוף שלי. אולי החילוף חוצרים נדפק? אולי זה בגלל הכדורים הפסיכיאטריים שלקחתי? אולי זה כי אני חולה?

4. אני מאד רוצה לעשות דדליפט, בנץ' פרס וסקוואט - הבעיה היא שאני לא איך לעשות. סרטונים ומאמרים לא עזרו לי, קראתי וצפיתי כבר במלא כאלה. אני חייב מאמן שיעזור לי פנים מול פנים עם זה.

5. אני מתלבט אם ללכת על מכון כושר רגיל, או להירשם למועדון קרוספיט.

6. אני מתלבט אם ללכת על חיטוב או על מסה.

7. הערה אחרונה: עכשיו אני כן אוכל בשר ודגים.

=================

אשמח לשמוע חוות דעת. אני אעלה תמונה שלי מחר על הבוקר אחרי השירותים. שימו לב שייתכן ויש עליי הרבה נוזלים בגלל הבולמוסים והרעב הבלתי פוסק שגורם לי לאכול הרבה ממה שאני צריך. אה, וגם ליל הסדר.

תשמע, לדעתי אתה צריך קודם כל לפנות לאיש מקצוע (פסיכולוג), או לפתור את העניינים בדרך אחרת. פשוט ההפרעות אכילה, פחד מלעלות במשקל, רעב תמידי (שלדעתי הוא פסיכולוגי) זה לא דברים שפתאום ייפתרו לך מהודעה שלי או של מישהו אחר בפורום.

• פותח/ת השרשור
כל הדברים האלה בטיפול. אל תדאג, אבל תודה. 😃

אם ככה אז נחכה לתמונה ואפשר יהיה להגיד לך מה עדיף מסה או חיטוב.

• פותח/ת השרשור
אני מבין. אבל לא כדאי לחכות כמה ימים שהנוזלים ירדו? או שזה לא משנה?

לא חושב שזה קריטי. אם נגיד היום לא תעמיס דברים ומחר תצטלם זה סבבה.

• פותח/ת השרשור
לא חושב שזה קריטי. אם נגיד היום לא תעמיס דברים ומחר תצטלם זה סבבה.

אבל היום בצהריים אכלתי מצה עם שוקולד וקצת עוגות, כי הרעב לא חלף לי. לא אכלתי כזה הרבה שזה נחשב העמסה, אבל עדיין.

• פותח/ת השרשור
אגב, אם אני אמשיך לחטב כשאני במצב שלי - בעצם מה שירה זה שאני אשאר עור ועצמות? כי אין לי שרירים בכלל?

ורציתי לשאול: כדאי לי ללכת לסניף של ישראלבודי כדי שימדדו לי אחוזי שומן? חשוב לי לדעת כמה אחוזי שומן יש לי לפני שאני מתחיל מסה, והבנתי שהמשקלים במכון שמודדים אחוזי שומן שווים לתחת. וללכת לבדיקת מים בוינגייט זה מלא כסף ורחוק בשבילי.
סעמק. הרעב המזדיין הזה לא עבר לי. ביום ראשון בבוקר יש לי בדיקות דם, אז אני אמתין עם התמונה ליום ראשון כי גם ככה בלילה של מוצ"ש אני צריך לצום לבדיקות. אני מרגיש עכשיו בטן נפוחה, כאילו עליתי 2-3 קילו. 😡

• פותח/ת השרשור
זה בסדר להעלות תמונות כבר מחר על הבוקר, או שלחכות לראשון בבוקר כדי שכל הנוזלים יירדו?

• פותח/ת השרשור
טוב. הנוזלים ירדו. אגב נשקלתי בחמישי אצל הדיאטנית ואני שוקל 69 ק"ג.

כל התמונות במצב רפוי! שימו לב שיש לי הרבה הרבה עודפי עור כי כמו שאמרתי, אני אחרי ירידה של 40 קילו!

להשוואה, הנה אשכולות שלי מלפני כמה חודשים עם תמונות מאותה תקופה:

תמונה - לחטב או למסות?
תמונה - אחוז שומן?
תמונה - כמה אחוז שומן?

תודה. 😃

קבצים מצורפים

• 1.jpg
    1.jpg
    KB 30 · צפיות: 190
  • 2.jpg
    2.jpg
    KB 39.4 · צפיות: 195
  • 3.jpg
    3.jpg
    KB 30.6 · צפיות: 206
  • 4.jpg
    4.jpg
    KB 25.4 · צפיות: 199
  • 5.jpg
    5.jpg
    KB 33.3 · צפיות: 195
  • 6.jpg
    6.jpg
    KB 38.7 · צפיות: 208
  • 7.jpg
    7.jpg
    KB 29.8 · צפיות: 213
  • 8.jpg
    8.jpg
    KB 68.9 · צפיות: 205
  • 9.jpg
    9.jpg
    KB 67.1 · צפיות: 188
  • 10.jpg
    10.jpg
    KB 75.9 · צפיות: 180
נערך לאחרונה:
לדעתי כדאי להתחיל מסה.

• פותח/ת השרשור
וכמה אחוזי שומן אני בערך?
והאם ירדתי באחוזי שומן/גדלתי במסת השריר מאז התמונות של האשכולות מפעם?
חבר'ה?

• פותח/ת השרשור
לא חושב שבמצב שלך רלוונטי כמה אחוז שומן אתה, יש מעט מאוד מסת שריר.

אבל בערך להגיד לי את האחוז שומן אתה לא יודע?
ואני יודע שאין לי מסת שריר אבל עדיין זה נראה שהגוף שלי מאד שומני. אני מפחד שאם אני אתחיל מסה זה ייראה רע יותר.

אבל בערך להגיד לי את האחוז שומן אתה לא יודע?
אני לא ממש יודע להעריך.
ואני יודע שאין לי מסת שריר אבל עדיין זה נראה שהגוף שלי מאד שומני. אני מפחד שאם אני אתחיל מסה זה ייראה רע יותר.
כשתצבור מסת שריר זה ייראה טוב יותר גם עם טיפה שומן מעל. ותמיד אפשר לעשות חיטוב כשתעלה מסה נורמלית.

• פותח/ת השרשור
נשקלתי היום שוב אצל הדיאטנית. ירדתי מ-69 ל-68.5.

החלטתי שאני מחטב בחזרה ל-65-66 כמו שהייתי מקודם, ואז לתת מסה ארוכת טווח. זה נשמע מיותר מבחינתכם אבל עבורי זה משמעותי ומקל עליי מבחינה פסיכולוגית. התחלתי גם לאכול יותר חלבון ושומן, ופחות פחמימות, ואני מוצא את עצמי שבע יותר.

אני נרשם השבוע לחד"כ, אני מנסה אימוני ניסיון כרגע במטרו ג'ים ובטרגט ברמת גן. איזה תוכנית לקחת לחיטוב הקצר הזה? SS? אני כבר יודע בערך לעשות סקוואט דדליפט ובנצ'.

• פותח/ת השרשור
מקפיץ... איזה תוכנית כדאי לי לקחת? :(

הבעיה ב SS זה התקדמות במשקלי עבודה כל אימון, בחיטוב זה עלול להיות בעייתי. לדעתי אפשר ללכת על סדר תרגילים של SS, אולי עם סקוואט קל באמצע השבוע, אבל כשתגיע למצב למצב שאתה לא יכול להעלות משקלי עבודה כל אימון (ובחיטוב השלב הזה יגיע וכנראה די מהר) אז פשוט להישאר עם אותם משקלים.

Back
למעלה תחתית