ייעוץ שאלה בקשר לנעלי אולסטטר

ג'ניה

משתמש מתחיל
31
1
נק' מוניטין:
1
31
1
בוקר טוב,
האם יש הבדל בין נעלי אולסטאר גבוהות לנמוכות? (תרגלים: סקוואט, ודדליפט).
תודה וחג שמח.

אין הבדל מהותי.
עם נעליים גבוהות אפשר להרוויח עוד קצת "כוח" , בדומה לרצועות ברכיים, אבל זה הרבה יותר זניח

לדעתי ההגבהה של הנעל נותנת תמיכה כזו לעקב בקטנה לעומת נעליים בלי ההגבהה
מדבר מניסיון עם 2 הנעליים
יותר נוח לי לעשות סקוואט עם הנעל עם ההגבהה
הכוונה של בהגבהה זה העור של הנעל שעוטף את הקרסול לעומת לא עוטף
לא הגבהה של העקב כמו בנעלי WL

נערך לאחרונה:
עם נעליים גבוהות אפשר להרוויח עוד קצת "כוח" , בדומה לרצועות ברכיים, אבל זה הרבה יותר זניח
איך נעליים גבוהות של אולסטאר יכולות לעזור במשהו? איך זה בכלל דומה בצורה כלשהי לרצועות ברכיים? 🫤

או שאולי אתה מתכוון לנעלי הרמת משקולות?

איך נעליים גבוהות של אולסטאר יכולות לעזור במשהו? איך זה בכלל דומה בצורה כלשהי לרצועות ברכיים? 🫤

או שאולי אתה מתכוון לנעלי הרמת משקולות?
כשאתה בתחתית הנעל רוצה כביכול לעשות כפיפה בקרסול בגלל שהיא נמתחת,

כשאתה בתחתית הנעל רוצה כביכול לעשות כפיפה בקרסול בגלל שהיא נמתחת,
אנחנו מדברים על נעל שטוחה, רגילה של אולסטאר כן?
עדיין לא מצליח להבין איך אתה משווה את זה לרצועות ברכיים..

מממ, לא רואה איך עוד אני יכול להסביר. כמובן שזאת תרומה זניחה מאוד וגם כתבתי את זה

מממ, לא רואה איך עוד אני יכול להסביר. כמובן שזאת תרומה זניחה מאוד וגם כתבתי את זה
אנו חושב שה"תמיכה" הזאת היא פסיכולוגית, כאילו נעל גבוהה עוזרת ליציבות בקרסול

ההבדל הוא שבמקרה של רצועות ברכיים, מפרק הברך הוא אחד המפרקים שסביבו מתבצעת התנועה ולכן אגירת אנרגיה אלסטית כן תורמת שם. מפרק הקרסול לא קשור לחגיגה.

ההבדל הוא שבמקרה של רצועות ברכיים, מפרק הברך הוא אחד המפרקים שסביבו מתבצעת התנועה ולכן אגירת אנרגיה אלסטית כן תורמת שם. מפרק הקרסול לא קשור לחגיגה.
אתה מתכוון שאין תנועה במפרק הקרסול? כי יש, היא פשוט תנועה קטנה יותר.
אני יוצא מנקודת הנחה שבשביל שמפרק יזוז, שריר צריך להניע אותו.

אתה מתכוון שאין תנועה במפרק הקרסול? כי יש, היא פשוט תנועה קטנה יותר.
אני יוצא מנקודת הנחה שבשביל שמפרק יזוז, שריר צריך להניע אותו.

התנועה במפרק הקרסול לא סתם "קטנה יותר", היא ממש אפסית, ולא רק שהיא אפסית, היא גם לא תורמת בשום אופן לביצוע הסקוואט.

התנועה במפרק הקרסול לא סתם "קטנה יותר", היא ממש אפסית, ולא רק שהיא אפסית, היא גם לא תורמת בשום אופן לביצוע הסקוואט.
מצטער, אני לא מצליח להבין אותך.
מה ההבדל בין הקרסול לברך שמוציא את הקרסול מ"החגיגה"?
לגבי תנועה בקרסול, 10-30 מעלות זה לא אפסי, זו פשוט תנועה קטנה.

נערך לאחרונה:
מצטער, אני לא מצליח להבין אותך.
מה ההבדל בין הקרסול לברך שמוציא את הקרסול מ"החגיגה"?
לגבי תנועה בקרסול, 10-30 מעלות זה לא אפסי, זו פשוט תנועה קטנה.
היא ממש לא אפסית. היא בקלות מגיעה ל-30 מעלות, וישנם אנשים שלא מסוגלים לבצע את התרגיל בגלל גמישות לקויה מאד בקרסול (dorsiflexion).

היא ממש לא אפסית. היא בקלות מגיעה ל-30 מעלות, וישנם אנשים שלא מסוגלים לבצע את התרגיל בגלל גמישות לקויה מאד בקרסול (dorsiflexion).
אל תאשים את הגוף של המתאמן בכך שהוא לא למד לבצע תנועה כלשהי. זה שגוי. מי שיש לו בעיית גמישות כל כך קיצונית זה מישהו שגם יש לו בעייה ביום יום בפעילויות ממש פשוטות, ולא בגלל כוח, אלא בגלל טווח תנועה מאוד, מאוד מוגבל. ולא, קשיש שלא מסוגל לשפוף כי הוא מפחד ליפול ולכן לא יורד עד למטה כי הוא יודע שלא יצליח לקום, לא נחשב לאחד שלא שופף עד הסוף בגלל בעיית גמישות, כי זו בעייה של כוח. כמה כאלה אתה מכיר?
ריפטו טוען שבעשר שנים של סמינרים עד כה היו לו 5 כאלה. עשר שנים של סמינרים, זה בערך 5,000 אנשים רק מהסמינרים. אתה מדבר על 0.1% מהאוכלוסייה, ככה שאם היית מתייחס לקשישים ואומר "יש אנשים שאפילו לא מסוגלים לרדת לסקוואט מלא בלי משקל כי הם חלשים מידי", שזו גם הוצאה מהקשרו - היית מדבר על הרבה יותר מ0.1% מהאוכלוסייה.

לכן, הטיעון שיש אנשים שלא מסוגלים לבצע את התרגיל בגלל בעיית גמישות בקרסול הוא טיעון שהוצא מהקשרו באופן קיצוני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית