הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בקשר לנעלי אולסטטר

ג'ניה

משתמש מתחיל
31
1
נק' מוניטין:
1
31
1
בוקר טוב,
האם יש הבדל בין נעלי אולסטאר גבוהות לנמוכות? (תרגלים: סקוואט, ודדליפט).
תודה וחג שמח.

אל תאשים את הגוף של המתאמן בכך שהוא לא למד לבצע תנועה כלשהי. זה שגוי. מי שיש לו בעיית גמישות כל כך קיצונית זה מישהו שגם יש לו בעייה ביום יום בפעילויות ממש פשוטות, ולא בגלל כוח, אלא בגלל טווח תנועה מאוד, מאוד מוגבל. ולא, קשיש שלא מסוגל לשפוף כי הוא מפחד ליפול ולכן לא יורד עד למטה כי הוא יודע שלא יצליח לקום, לא נחשב לאחד שלא שופף עד הסוף בגלל בעיית גמישות, כי זו בעייה של כוח. כמה כאלה אתה מכיר?
ריפטו טוען שבעשר שנים של סמינרים עד כה היו לו 5 כאלה. עשר שנים של סמינרים, זה בערך 5,000 אנשים רק מהסמינרים. אתה מדבר על 0.1% מהאוכלוסייה, ככה שאם היית מתייחס לקשישים ואומר "יש אנשים שאפילו לא מסוגלים לרדת לסקוואט מלא בלי משקל כי הם חלשים מידי", שזו גם הוצאה מהקשרו - היית מדבר על הרבה יותר מ0.1% מהאוכלוסייה.

לכן, הטיעון שיש אנשים שלא מסוגלים לבצע את התרגיל בגלל בעיית גמישות בקרסול הוא טיעון שהוצא מהקשרו באופן קיצוני.
תאמין לי שכשכתבתי את זה חשבתי עליך וידעתי שתגיב? תאמין?
אנחנו הרי לא נסכים על זה, כמו שאנחנו לא מסכימים שההאמסטרינג מתארך או לא, וגמישות בשרשרת האחורית מפריעה לסקוואט או לא.
התגובה שלי דיברה על טווח התנועה שהקרסול מבצע, לא מעבר לזה (הגמישות שם היתה רק להבהרה), כך שההוצאה מההקשר היא שלך.

מה הוצאה מהקשר? גם אני דיברתי על טווח תנועה בקרסול.
ודרך אגב, חמשת האנשים האלה כוללים בעיות גמישות אחרות, לא רק קרסול, ככה שאתה מדבר על פחות מ0.1%.
ואני יודע שאנחנו לא נסכים על זה. השאלה היא רק מי צודק. ואם מישהו שיודע ללמד את התרגיל עושה את זה עם מעל ל99.9% מהאנשים, כנראה שהבעיות שאתה מאבחן לא שייכות לגוף של המתאמן.

האמת בדקתי איך זה להתאמן גם עם הגבוהות וגם עם הנמוכות (יש לי את שתיהם) ועם הנמוכות יותר נוח לי אולי כי אני רגיל , עם הגבוהות אני מרגיש ממש לא יציב אולי כי הן חדשות ואף אחד כמעט לא נעל אותן (אח שלי הזמין מחול פעם והן היו גדולות עליו אז לא נגע בהן)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית