הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך קפאין ותה ירוק מזרזים את החילוף חומרים ?

השלושה הראשונים זה כתבות מאתרים.
לראשון יש קישור של סימוכין, באותו אתר...
לשלישי יש קישור למסמך סגור.

ברביעי זה מחקר שבחר לעצמו במיוחד 20% מהמחקרים שנעשו בנושא ובזכותם הראה מגמה של ירידה במשקל. את איזה 20% הם לקחו שם? לא יודע..כנראה את ההכי פח ללא בקרה קלוריות. שפשוט שתו מלא תה והפסיקו לאכול.

והאחרון מחקר של 24 שעות שהודה בגדול שאין לו מושג מהחיים שלו:

"the green tea extract may play a role in the control of body composition"

זה לא אומר שאין מצב שיש בזה משהו. אבל כרגע אין שום מחקר נורמלי שמצדיק את זה.
תסתכל שוב, ברוב הכתבות יש לא מעט סימוכין ופשוט תיאורי מחקר, אלה לא כתבות שטות סגנון וואינט
והמחקר האחרון שם הוא דווקא מחקר יחסית רציני, שווה להסתכל
חוחץ מהעובדה שחוץ ממה שהוא פירסם יש עוד לא מעט מחקרים אחרים בנושא, ברמה שכבר שנים מלמדים אפילו חלק מהמנגנונים המדויקים ברפואה

תסתכל שוב, ברוב הכתבות יש לא מעט סימוכין ופשוט תיאורי מחקר, אלה לא כתבות שטות סגנון וואינט
נכנסתי, זה שקול לוואינט ששם סימוכין לתוך וואינט לכתבות שקר אחרות שלא, אני לא מתעמק בשטות כזאת.

והמחקר האחרון שם הוא דווקא מחקר יחסית רציני, שווה להסתכל
קראתי. אם אמרו. שמע אולי יש פה משהו. וזה אחרי שהם סיננו רק 20% מהמחקרים בנושא. וזה כנראה כדי לאנוס את הDATA ככה שיתאים לכיוון שהם כיוונו אליו במחקר שלהם.

מחקרים יש הרבה. אנשים שמוכנים באמת לקרוא אותם ולהבין יש מעט

נכנסתי, זה שקול לוואינט ששם סימוכין לתוך וואינט לכתבות שקר אחרות שלא, אני לא מתעמק בשטות כזאת.

קראתי. אם אמרו. שמע אולי יש פה משהו. וזה אחרי שהם סיננו רק 20% מהמחקרים בנושא. וזה כנראה כדי לאנוס את הDATA ככה שיתאים לכיוון שהם כיוונו אליו במחקר שלהם.

מחקרים יש הרבה. אנשים שמוכנים באמת לקרוא אותם ולהבין יש מעט

אוקיי בוא נסכם רגע.
- הבאתי 5 לינקים (אני יכול להביא יותר) עם כתבות ומחקרים שמראים שתה ירוק תורם להורדה במשקל. חלקם מבוססים פחות, חלקם יותר.
- אני מדבר מנסיון אישי ואומר שזה עוזר לי לא במעט. (אני כבר שנים שותה, יש תקופות עם הפסקות וההבדל מורגש)

- אתה טוען שהמחקרים האלו לא מבוססים מספיק ולא חד משמעיים - המשמעות של המילה may היא באמת "יתכן". אם הקבוצה שצרכה תה ירוק ראתה תוצאות טובות יותר בהחלט יכול להיות שזה לא בגלל התה. יכול להיות שהייתה לקבוצה הזאת גנטיקה טובה יותר או whatever, יש הרבה משתנים אין ספק. בגלל זה המילה may, אבל המחקרים מראים מגמה.
- אתה טוען לפלצבו- המשקל לא משקר. גם העובדה שאני מרגיש שובע.

אתה מדבר באוויר, ללא שום ביסוס. מחליט "תה ירוק לא עושה כלום!" וזהו. אני מניח שלא יהייה אפשר לשנות את דעתך, לא משנה כמה מחקרים אני אביא.
חבר, אתה יכול לשתות תה ירוק ולהבין בעצמך ואתה יכול שלא.
אני מקווה שההחלטה לגבי זה של פותח האשכול לא תפגע והוא יבחר בהחלטה המבוססת יותר.
לא כל כך קשה להשיג תה ירוק ולנסות את זה במשך כמה שבועות, כמה כוסות תה ביום ולראות אם זה עושה לך טוב או לא.

אגב, רצית pubmed?
Reduction of body fat and improved lipid profile associated with daily consumption of a Puer tea extract in a hyperlipidemic population: a randomiz... - PubMed - NCBI

זה על תה מסויים שנקרא puer tea. כמובן שאי אפשר להסיק מסקנות לגבי שאר סוגי התה...כמובן...

associated with significant weight loss

לא ראיתי שם מחקר שאומר שתה ירוק לא עוזר להורדה במשקל...

נערך לאחרונה:
הבאתי 5 לינקים (אני יכול להביא יותר) עם כתבות ומחקרים שמראים שתה ירוק תורם להורדה במשקל. חלקם מבוססים פחות, חלקם יותר.
אפשר למצוא אלפי מחקרים שיראו כל דבר.
כשיש מספיק data אפשר לאנוס אותו כרצונך. כל מנתח מידע מתחיל יתן לך איזה תוצאה שתרצה על כל דבר אפשרי.

אני מדבר מנסיון אישי ואומר שזה עוזר לי לא במעט. (אני כבר שנים שותה, יש תקופות עם הפסקות וההבדל מורגש)
ואני גיליתי שאם אני אוכל כפית חול ביום אני שבע יותר. זה מחקר?

אתה מדבר באוויר, ללא שום ביסוס. מחליט "תה ירוק לא עושה כלום!" וזהו. אני מניח שלא יהייה אפשר לשנות את דעתך, לא משנה כמה מחקרים אני אביא.
חבר, אתה יכול לשתות תה ירוק ולהבין בעצמך ואתה יכול שלא.
אני מקווה שההחלטה לגבי זה של פותח האשכול לא תפגע והוא יבחר בהחלטה המבוססת יותר.
לא כל כך קשה להשיג תה ירוק ולנסות את זה במשך כמה שבועות, כמה כוסות תה ביום ולראות אם זה עושה לך טוב או לא.
כל עוד לא הוכח אחרת זה לא תורם לכלום.
ככה זה מדע, אם אתה טןען למשהו אחר תוכיח, ולא במחקר שעשית על עצמך בבית.

אגב, רצית pubmed?
Reduction of body fat and improved lipid profile associated with daily consumption of a Puer tea extract in a hyperlipidemic population: a randomiz... - PubMed - NCBI

זה על תה מסויים שנקרא puer tea. כמובן שאי אפשר להסיק מסקנות לגבי שאר סוגי התה...כמובן...

associated with significant weight loss
מודה שנראה מעניין.

אבל אם תסתכל בתמונות תגלה מה זה המשמעותי הזה שהם מדברים עליו, בחלק מהמקרים הקבוצת פלסבו התחילה עם כמות גבוהה יותר נגיד ב bmi
ובחלק בהדוגמאות כמו כאן
Reduction of body fat and improved lipid profile associated with daily consumption of a Puer tea extract in a hyperlipidemic population: a randomized placebo-controlled trial

יש ירידה לפעמים גדולה יותר גם לפלסיבו בטריגליצרידים וכולסטרול.. אז גם פלסבו עושה את אותה פעולה..

שוב אומר משהו חד משמעי אין, גם כיוון כרגע אין.

אפשר למצוא אלפי מחקרים שיראו כל דבר.
כשיש מספיק data אפשר לאנוס אותו כרצונך. כל מנתח מידע מתחיל יתן לך איזה תוצאה שתרצה על כל דבר אפשרי.
אז בוא נזרוק את כל המחקרים מהחלון, המדע מת, המלך עירום!
זה שאתה לא מוכן לבדוק בעצמך את המחקרים ומסתמך רק על מקבץ קטן של דוגמאות שכיף לך לשלול, לא אומר שהם לא קיימים

אז בוא נזרוק את כל המחקרים מהחלון, המדע מת, המלך עירום!
זה שאתה לא מוכן לבדוק בעצמך את המחקרים ומסתמך רק על מקבץ קטן של דוגמאות שכיף לך לשלול, לא אומר שהם לא קיימים
עברתי על כל המחקרים שצורפו עד כה.
ואני לא אומר לזרוק הכל מהחלון. אני אבל גם לא אומר את הדבר השני שצריך להזהר כי אין שום מחקר שתומך בזהירות כל שהיא ואם אתה חושב אחרת תצרף מחקר אחד שמראה על מגמה אמיתית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית