נק' מוניטין:
18,773
- 7,794
- 6,163
לא מבין את העניין המצחיק הזה של להשקל יום לפני התחרות.
והם רוצים שהתייחסו אליהם ברצינות...
להגיד לך את האמת, בתור אולי בין הבודדים בארץ שיודע טוב לייבש (יחסית) - אני חושב שזה לא ספורטיבי. זה לא צריך להיות חלק מהמשוואה בספורט, ורק בגלל שאני יודע וטורח לייבש, ואחד כמו אליאב לדוגמא שהתחרה עד 90 אבל כנראה שקלתי יותר ממנו ביום התחרות אבל נכנסתי עד 82.
אבל דווקא אתה בתור ספורטאי תחרותי יודע שאין מה לעשות, זה הספורט ואלא אם אתה רוצה להקים איגוד או להקים נציגות בארץ - אתה זורם עם מה שיש. אני גם לא חושב שרצועות צריכים להיות מותרות בקטגוריית RAW, אבל האיגודים החזקים והפופולרים כאן משתמשים בזה אז אני לא אברח מתחרות כי אני לא אוהב סעיף מסויים בחוקים.
בעבר אנשים לא נהנו מכל יתרון, הם בסה"כ ביטלו את היתרון שיש באופן תמידי למתחרים המתגוררים באיזור פ"ת (וגם אז אם איני טועה דובר רק על איזור הצפון).
וודאי שזה מה שיעשה איזו ברירה יש לו? ואז להמתין באולם התחרות עד אחה"צ לאחר שיצא מהמיטה בחמש בבוקר.
גם כך ההוצאה על הזכות להתחרות היא לא קטנה (עלות התחרות, הפסד יום עבודה, נסיעות הלוך וחזור), לקחת לילה במרכז זו פריווילגיה שלא לכל אחד יש, בטח שלא שלוש פעמים בשנה.
התחרות חייבת להתקיים במיקום מסויים, תמיד יהיה מי שירוויח ומי שיפסיד מהמיקום של התחרות. אתה לא יכול להגיד שזה חסרון שהתחרות לא מתקיימת בחלל. כמו שאמרתי מקודם, שקילה מוקדמת במספר מוקדים באיזורים שונים היא פריווילגיה שלא שמעתי עליה מעולם, שאיתה יש לא מעט בעייתיות, תאמין לי שלא משנה איך תבצע את השקילה - יתלוננו. בתחרויות ששופכים עליהן מאות אלפי דולרים (לא מגזים) לא מעלים בדעתם בכלל לשקול אנשים במקומות אחרים מטעמי נוחות. אם התחרות ברמה גבוהה - הליפטר יתאים את עצמו אל התחרות, ולא להפך. זה משהו שקשה לישראלים להפנים (גם אני התלוננתי על דימונה בעבר, אל תדאג).
יש מקצים שמתחרים בבוקר. תאמין לי לחכות כמה שעות באולם התחרות זה הדבר האחרון שנחשב להשקעה מוגזמת לתחרות.
צר לי לנפץ לך את בועת ההתלוננות שאתה חי בה, ההוצאות של תחרות בארץ הן זניחות לחלוטין. אפשר להעלות לדיון מה מקבלים בתמורה אבל זה לא הנושא כאן. רק בגלל שבחרת להתלונן על דלק / אוטובוס אטריח את עצמי לפרט הוצאות של התחרות הקרובה שלי:
טיסות - $200-$300
לינה 4 לילות - $300 (מתחלק בחדר עם חבר, לבד היה עולה כפול)
חברות שנתית באיגוד - $50ֿ
תחרות איזורית שמעפילים ממנה - $50ֿ
הרשמה לתחרות - $125
תוספים ספציפיים לתזונה לחיתוך והחזרת נוזלים - לפחות $50
אוכל ספציפי לחיתוך משקל, החזרת נוזלים ויום התחרות - $100
כניסה חד פעמית למכון עם סאונה - $30~
אני לא מתייחס כמובן לתחזוקה שוטפת כחלק מהכנה לתחרות. יש כאן גם אנשים שמביאים מאמן (או שיש להם מזל והוא בא בלי קשר) שמוסיפים על זה עוד תשלום אליו. לפני שאתה חושב שאני מרוויח בדולרים וכל זה בקטנה בשבילי, מבלי להכיר אותי, יש לי המון חובות כרגע, אבל בשביל להתחרות, זה מה שדרוש וזה מה שאעשה.
אתה מתבכיין על נסיעות? בארץ הנסיעה הכי ארוכה זה 3 שעות, יש אצלינו אנשים שבאים כל שבוע להתאמן עם ציוד תחרותי ונוסעים את זה כל פעם, פלוס משלמים כניסה חד פעמים. אז בשביל תחרות?
מעלים סרטונים של ליפטרים מחו"ל, מודלים להערצה. זה מובן ומקובל. אבל יש לך את הביצים לעשות רבע ממה שהם עושים? רוב הפורום זה בחורים צעירים בלי עבודה במשרה מלאה, בלי אישה, בלי ילדים, בלי משכנתא, בלי התחייבויות... ועדיין בוכים על נסיעה לשקילה או על דלק או כסף לאוטובוס. פאקינג תעשו מה שצריך אם הספורט חשוב לכם. סמוך עלי שאם הייתי יכול לפרט לך את התירוצים שיש לי, אנשים היו מתבאסים לצאת מהבית, שלא נדבר על לעשות כזאת השקעה לתחרות.
אז תשאל את עצמך, מה בחיים שלך כל כך קשה שמונע ממך או מקשה עליך להתחרות? נסיעה לשקילה? באמת? זה הבעיה הכי גדולה שלך?