הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גם אותי העיפו מקהילת בפווארליפטינג הגדולה בישראל בפייסבוק

@nlr666 יצחק הוציאו 2 מהדורות במיוחד בשבילך

13240160_10154158368458794_1287377688481859346_n.jpg

בעזהי"ת

אליהו, MARS דיבר על שקילה מוקדמת במיקום נוח, ואתה מדבר על חומרים.

אני חושב שאי אפשר להתייחס לשני הדברים על אותו "סרגל הקרבה".

דיברתי על המצב באוסטרליה כי מישהו שאל אותי ספציפית לגבי פרסים כספיים, ופירטתי לגבי שאר פרטי התחרויות פשוט מאוד כי ככה מתנהלות תחרויות ברוב הארצות שבהן פאוורליפטינג הוא ספורט (יחסית) פופולרי.

לגבי כן/לא חומרים, כאן יש את IPF שלא צריך להרחיב לגביו, ככה שיש אפשרות מי שרוצה ומי שלא רוצה. אגב גם באיגודים ללא בדיקות כאן, הייתי אומר שלמעלה מ50% מהמתחרים הם טבעיים. כמובן לא אלו שבטופ (יש להניח...).

לגבי האם יש מקום למתחרים טבעיים להתחרות בארץ - התשובה היא תלוי את מי אתה שואל. יש מקום לדיון האם צריך לפצל תחרויות / איגודים לעם / בלי בדיקות. זה דיון לגיטימי, חשוב וענייני. אתה התחרית בעבר בתחרויות בלי בדיקות, ואני לא מוצא בכך משהו פסול. מנגד, תחרויות עם בדיקות, שאין בהן אכיפה אמיתית, כמו שהיו בארץ, לדעתי הרבה יותר פסולות, מזיקות ומיותרות מאשר תחרויות ללא בדיקות.

אם תחשוב טוב תזכר שבגלל תחרות שלא נעשו בה בדיקות כמו שצריך, המצב הוביל לקרע די עמוק בקהילה עקב דיון בלתי נגמר של טבעי או לא.

אני דווקא מדבר על מכלול הדברים, לא רק על החומרים, אז הנה אחד אחרי השני:

א. שקילה מוקדמת: אידיוטי לחלוטין בעיני. בא נדבר על תורת המשחקים, כי למרות שבמקור שלה היא עוסקת בכלכלה - בהחלט יש להחיל את צורת החשיבה שלה על תחומים רבים ומגוונים. אתה מחליט להוריד את המחיר, המתחרה מחליט להוריד את המחיר = שניכם מפסידים. אתה משתמש בשקילה מוקדמת כדי לחתוך משקל לקטגוריה נמוכה יותר, המתחרה אף הוא חותך משקל לקטגוריה נמוכה יותר = שניכם מתעסקים ביממה לפני התחרות בהורדת היכולת הספורטיבית האבסולוטית, לטובת עינוי עצמי ומניפולציות שלא בהכרח מניבות מאומה.

ב. שקילה מוקדמת במיקום נוח: נחמד מאוד שעוד ביל סטאר ממליץ למתחרה לעקור את רגליו שבועיים לפני התחרות, אל האזור הגיאוגרפי שבה היא בפועל מתקיימת, כדי להסתגל. אפשר לראות איך Capo אוסטרליה האחרונה, די הייתה תחרות פח - ויש לתלות לא במעט בשוני הגיאוגרפי, החל מאקלים וכלה בסתם להיות רחוק מהבית.

כאן בדיוק עובר קו פרשת המים בין ספורט חובבני וספורט מקצועני. למי שנמצא בקטגוריה האחרונה, הגיוני לדרוש שיואיל בטובו לסור לכפר האולימפי זמן רב לפני המשחקים. לאלה הראשונים, אפילו דרישה להפסיד יום עבודה כדי לנסוע מבאר שבע לפתח תקווה - היא דרישה שיש בה מעט חוסר הוגנות. רוצה להתייחס לדברי, בבקשה. אבל תעשה טובה, בלי "באוסטרליה זה ככה". אוסטרליה אינה ממוקמת על ההר המשקיף על אתונה הקדומה, ובהחלט אפשר לדון בדברים.

דברים דומים הם בנוגע לאשר כתבתי לעיל, על שימוש בציוד התחרות - וכלפי זאת התייחסתי כדוגמה על הגישות השונות שלנו, כי אתה בהשלמה שלך להתחרות מול מוזרקים, בעצם מרים ידיים מול הרצון האנושי הבסיסי ביותר: לנצח. חבר מושבעים בראשות מייקל ג'ורדן עם האמביציה המטורפת שלו, היה דו אותך מיידית למאסר עולם בסיביר (בהשאלה מ"חבר מושבעים של תופסי משוט" - "שלשה בסירה אחת"). כשאנחנו מדברים על חלוקת סיכוי שווה לכל מתחרה, כדרישת סף להגדרת "ספורט", בהחלט ניתן לומר את אשר כתבתי שם, שאמנם זהו המצב בפועל בנוגע לציוד התחרות - ואיני דורש לשנותו, ובכלל: מי אני שאדרוש, אבל מנגד אי אפשר להציג זאת כמצב האידיאלי.

ג. ובדרך אגב, אז בהחלט אני טוען כלפי ציוד תחרות הסקוואט של IPF העולמית, וכל איגוד נוסף שמשתמש בדומה לו, שהוא בושה וחרפה, זלזול בוטה בבריאותם של המתחרים. ברנדון לילי לא היה נפצע באורח כל כך גרוע, לו היו שם קורות בטיחות מצדדיו, מעבר לחבורת ספוטרים אומללה שלא הועילה במאומה.

ד. חומרים. ככל שאנחנו מדברים על מדינות דמוקרטיות, זו פשוט זריית חול לומר שאין יכולת לבצע ביקורת אפקטיבית לחומרים. המצב האולימפי הנוכחי מגיע בעקבות לקיחת חלק במשחקים מצד משטרים דיקטטוריים הרואים אקט פטריוטי מרכזי בנצחון האולימפי - ואף אחד לא יכול לבצע ביקורת חומרים רצינית במדינה כמו אירן, כשעוד בביקורת הדרכונים מוצבים עליך שמונה סוכני חרש שידאגו לארגן לך כל מכשול אפשרי לביצוע הבדיקה.

כשמדובר על חבר מדינות המערב, כשספורטאי צריך לדווח לכל אורך השנה על מיקומו המדוייק, ולהיות בסכנה מתמדת של ביקורת פתע, ודגימות הבדיקה נשמרות לאורך תקופת שנים מכובדת, כמובן עדיין יהיו פרשיות כמו מריון ג'ונס ובאלקו, או לאנס ארמסטרונג - שבסופו של דבר נחשפו גם שתיהן, אבל אם איגוד המשקולנות האמריקאי יכל לתפוס את פאט מנדז על הורמון גדילה, כשהחלון האפשרי לתפיסה שכזו נמצא על משך זמן של שעות בודדות, אז מסתבר שבהחלט ניתן לקיים ניטור סטרואידים אפקטיבי. ובטח בארץ הקטנטנה שלנו: ביצוע שתי בדיקות רנדומליות במהלך החודשיים לפני תחרות כלשהי, וכדי לחסוך בעול הכלכלי - שמירת הדגימות לעת התחרות עצמה, ובדיקה בפועל במעבדה רק של ספורטאים שזכו במקצה שלהם, עם דגימה נוספת שנתנו במעמד האירוע עצמו, יכולים לספק ניטור ברמה המתקרבת למאה אחוז.

כאמור לעיל, לא באתי לדון כאן בנושא הזה בפני עצמו - כבר שברתי עליו מספיק קולמוסים. הדגמתי באמצעותו את הגישה המאוד שונה שלך, שבמחילה נראית בעיני לא מעט כהזויה לחלוטין. אז אתה נהנה להשתתף מפעם לפעם בקרקס פאוורליפטינג, לדמיין כאילו אתה 'ספורטאי תחרותי', כשבפועל כולם יודעים היטב שאין כאן לא תחרות ובהגדרתו הטהורה: גם לא ספורט. בסדר גמור! כבודן של העדפותיך נמצא בצידן - אבל הן שלך, לא קאנון מייצג.

נערך לאחרונה:
אליהו, אני אוהב אותך בתור בנאדם ותמיד נהניתי לדבר איתך ולצפות בך מתאמן ומתחרה. אני חושב שיש לך מנטליות יוצאת דופן ואתה בהחלט נכס חשוב לקהילה גם ברמה המקצועית וגם ברמה המנטלית.

אבל, יש בינינו פער אחד תהומי בכל הנוגע לדיון הנ"ל.

אתה מעלה אנקדוטות חשובות וענייניות בנוגע לתחרויות שונות, במדינות שונות, באיגודים שונים. כל מה שאמרת - אני מסכים איתו.

אז איפה מתחרים? בשורה התחתונה, אם אתה רוצה להיות ספורטאי, חלק מהסיפור זה להתחרות איפשהו. אני מבטיח לך שבכל ענף ספורט, לאתלטים יש טענות כלפי חוקים / ארגון וכד'. אבל בסופו של יום, מוצאים את הפתרון הכי טוב שניתן, ומתחרים.

אחרת, נתלונן על גבי דפי פורום לעד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית