הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון מה יתרון הצ'ין אפס על המתח ?

rombillet

משתמש קבוע
1,114
176
נק' מוניטין:
273
1,114
176
אני רואה שכולם בפורום עושים צ'ין אפס, ממליצים על צ'ין אפס, ואני אפילו לא יודע למה אני עושה צ'ין אפס ולא מתח. בדקתי וראיתי שמתח עובד יותר על הLats, מה שאומר יותר עבודה על הגב מאשר צ'ין אפס שחלק מהעבודה בו עוברת לידיים, אז למה ? תודה

אני עושה כבר 4 חודשים מתח באחיזה רחבה והגעתי ל22 קילו עליי,ואחרי מה שקראתי פה אני רוצה לעבור לצ'ין אפס, היית ממליץ לי לעבור לצ'ין אפס אחרי כל כך הרבה זמן?
@לוטם
אין בעיה אף פעם לשנות תרגיל

אין בעיה אף פעם לשנות תרגיל
עשיתי היום מתח במידפוזישן אחרי תקופה ארוכה עם מתח רחב, אני כבר חודשיים בחיטוב ועושה מתח רחב עם תוספת של 20 קילו 3X5 אקרוס (מנוחה של בערך 3 דקות בין סט לסט), היום במידפוזישן עשיתי 3X5 אקרוס עם 25 קילו ועם מנוחה של 2-2.5 דקות(פשוט הרגשתי מוכן לסט הבא) ולא הרגשתי קושי כמו שאני מרגיש באחיזה רחבה , ממש הבדל דרמטי במשקלים ובקושי.....

עשיתי היום מתח במידפוזישן אחרי תקופה ארוכה עם מתח רחב, אני כבר חודשיים בחיטוב ועושה מתח רחב עם תוספת של 20 קילו 3X5 אקרוס (מנוחה של בערך 3 דקות בין סט לסט), היום במידפוזישן עשיתי 3X5 אקרוס עם 25 קילו ועם מנוחה של 2-2.5 דקות(פשוט הרגשתי מוכן לסט הבא) ולא הרגשתי קושי כמו שאני מרגיש באחיזה רחבה , ממש הבדל דרמטי במשקלים ובקושי.....
זו בדיוק הסיבה למה אנשים חושבים שאחיזה רחבה טובה יותר - כי זה קשה יותר, ואם זה קשה יותר זה בוודאי יתן תוצאות טובות יותר, אבל האמת היא שלא, אנחנו דווקא מחפשים את התנועות שמערבות הכי הרבה מסת שריר, באורכי המתח הכי טובים, בזוויות הישום הכי טובות, ובטווחי התנועה האופטימלים ביותר, וזאת כדי להפיק הכי הרבה כוח באותה תנועה, ובכך להתקדם ולבנות יותר מסת שריר ויותר כוח לאורך זמן.

וזה למה סקוואט, בנצ', ודדליפט הם תרגילים כל כך חשובים, כי הם מערבים הכי הרבה מסת שריר, לאורך טווח התנועה הרחב ביותר.

יותר מסת שריר מעורבת -> יותר משקל על המוט -> יותר התקדמות לאורך זמן -> יותר מסת שריר וכוח יתפתחו.

זו בדיוק הסיבה למה אנשים חושבים שאחיזה רחבה טובה יותר - כי זה קשה יותר, ואם זה קשה יותר זה בוודאי יתן תוצאות טובות יותר, אבל האמת היא שלא, אנחנו דווקא מחפשים את התנועות שמערבות הכי הרבה מסת שריר, באורכי המתח הכי טובים, בזוויות הישום הכי טובות, ובטווחי התנועה האופטימלים ביותר, וזאת כדי להפיק הכי הרבה כוח באותה תנועה, ובכך להתקדם ולבנות יותר מסת שריר ויותר כוח לאורך זמן.

וזה למה סקוואט, בנצ', ודדליפט הם תרגילים כל כך חשובים, כי הם מערבים הכי הרבה מסת שריר, לאורך טווח התנועה הרחב ביותר.

יותר מסת שריר מעורבת -> יותר משקל על המוט -> יותר התקדמות לאורך זמן -> יותר מסת שריר וכוח יתפתחו.
אתה שוכח בדיון הזה את הבעיה הכי גדולה של צ'ין אפס - זה יכול לאנוס לך את המרפק. בגלל זה דווקא הרבה ממליצים על להחליף את הגריפ אחת לכמה זמן

אתה שוכח בדיון הזה את הבעיה הכי גדולה של צ'ין אפס - זה יכול לאנוס לך את המרפק. בגלל זה דווקא הרבה ממליצים על להחליף את הגריפ אחת לכמה זמן
עד כמה שאני יודע צ'ין אפס מאוד נוחים למפרקים ולא יוצרים בעיות במרפק.

למה שצ'ין אפס יפגע במרפק? תסביר

• פותח/ת השרשור
כתבת שצ'ין אפס לא עובד על הבייספס, אני רכשתי לפני כמה זמן את המהדורה השלישית של הספר של ריפטו, שם הוא כותב שצ'ין אפס כן עובד על הבייספס, בנוסף לכך כתבת דבר נכון, הוא מערב יותר מסת שריר, לפי דברי ריפטו, תן בבקשה הסבר למה הצ'ין לא עובד על הבייספס, כי ריפטו טוען אחרת.

נ.ב קראתי את ההודעה וזה נראה כאילו אני בא לתקוף אותך, אני ממש לא ובנוסף מאוד מעריך את התגובה שלך, לא סתם היא התגובה הנבחרת פה באשכול.

• פותח/ת השרשור
איפה הוא כתב את זה ?
זאת הטעיות של ניתוחים קניזיולוגים שגויים, בגלל שבייספס לא מעורב, שאר כופפי המרפק מבצעים את כפיפת המרפק, אלו הברכיאליס שהוא החזק מבין השלושה, והברכיורדיאליס שהוא נמצא לאורך האמה, הם עובדים בכל אחיזה, הברכיורדיאליס דווקא יפתח פחות כוח מאשר במיד פוזישן בגלל כיוון הסיבים שלו, לכן זה לא נכון שהוא יעבוד יותר, מעבר לכך גם השרירים האחרים באמה שמעורבים שקשורים לגריפ יעבדו באותה עוצמה.

אנשים טועים בניתוח כי הם סוברים שאם הבייספס לא יעבוד אז הברכיורדיאליס יעבוד יותר, אבל זה חשיבה שגויה.
חלקם פשוט מרגישים אותו יותר, ואז מסיקים גם מסקנות לא לגמרי נכונות.

• פותח/ת השרשור
ההבנת הנקרא מדרדרת בפורום מיום ליום 😣
טעות שלי 😲
תוקפים אותי פה 😭
את האמת, לא היית צריך לכתוב את זה, זה נשמע כאילו אתה מזלזל בי, אם מתחילים לזלזל באנשים זה כבר משהו שהורס את הפורום, אני רק בא ללמוד.

עד כמה שאני יודע צ'ין אפס מאוד נוחים למפרקים ולא יוצרים בעיות במרפק.

לא זוכר את ההסברים הפיזיולוגיים המדוייקים אבל בגדול בגלל שהאמה בפרונציה מלאה זה יוצר עומס על המרפק, אני אישית וגם מספר אנשים אחרים הרגשנו את זה מצ'ין אפס.

טעות שלי 😲
תוקפים אותי פה 😭
את האמת, לא היית צריך לכתוב את זה, זה נשמע כאילו אתה מזלזל בי, אם מתחילים לזלזל באנשים זה כבר משהו שהורס את הפורום, אני רק בא ללמוד.
התגובה לא הייתה בכוונה לזלזל, אלא בהומור, גם אתמול מישהו ציטט אותי וכתב את התשובה שלי כסתירה למשהו שכתבתי, לכן התגובה התבטאה באופן הזה ולא כמשהו מזלזל.
לא זוכר את ההסברים הפיזיולוגיים המדוייקים אבל בגדול בגלל שהאמה בפרונציה מלאה זה יוצר עומס על המרפק, אני אישית וגם מספר אנשים אחרים הרגשנו את זה מצ'ין אפס.
אני חושב שהתכוונת לסופינציה, בכל אופן אני לא מכיר כזה דבר, להפך פציעות במפרק המרפק הם מאוד נדירות, אם כבר פציעות בשרירים/גידים שנמצאות במרפק.

אם כבר ממתח, לא מצ'ין אפס.

התגובה לא הייתה בכוונה לזלזל, אלא בהומור, גם אתמול מישהו ציטט אותי וכתב את התשובה שלי כסתירה למשהו שכתבתי, לכן התגובה התבטאה באופן הזה ולא כמשהו מזלזל.

אני חושב שהתכוונת לסופינציה, בכל אופן אני לא מכיר כזה דבר, להפך פציעות במפרק המרפק הם מאוד נדירות, אם כבר פציעות בשרירים/גידים שנמצאות במרפק.
כן, התבלבלתי, אפשר להתחשב בי אני על 4 שעות שינה:cray:

כתבתי כבר ל- @amir610 שהיא דומה לצ'ין אפס, גם מערבת הרבה מסת שריר לאורך טווח תנועה גדול, אני אישית עושה אותה באימונים.
גם אני החלפתי (אחרי שנים עם מתח רחב) בעצתו של לוטם, אימון שני (בשיאו של חיטוב) ועליתי ל 3x5 עם 26.25 לעומת 20 באחיזה רחבה, מרגיש טוב עם המידפוזישן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית