ייעוץ שניצל

פינוקיו

משתמש פעיל
659
48
נק' מוניטין:
112
659
48
שניצלונים עם שומשום

האם הערכים של ה100 גרם שניצל באתר מתייחס ללפני בישול או אחרי בישול?

כנל לגבי חזה עוף האם שמחשבים 100 גרם חזה עוף מדובר בלפני או אחרי בישול???
אני מניח שתגידו שהכוונה היא ללפני בישול
אז איך אתם מסבירים שאורז מתייחסים לחישוב לאחר בישול??(רשום על השקית )

הערכים לגבי השניצל זה אחרי בישול אני מכיר קצת את האתר
לגבי חזה עוף שאתה בא לחשב ערכים יש לך תמיד חזה עוף עם תמונה של חזה עוף טרי, וחזה עוף אחרי בישול תשים לב
ממליץ לחשב לפי חזה עוף אחרי בישול כי לפני יש לך כל מיני נוזלים ופרמטרים אחרים שישתנו לאחר הבישול

הערכים לגבי השניצל זה אחרי בישול אני מכיר קצת את האתר
לגבי חזה עוף שאתה בא לחשב ערכים יש לך תמיד חזה עוף עם תמונה של חזה עוף טרי, וחזה עוף אחרי בישול תשים לב
ממליץ לחשב לפי חזה עוף אחרי בישול כי לפני יש לך כל מיני נוזלים ופרמטרים אחרים שישתנו לאחר הבישול

ההפך. עדיף לחשב לפני בישול כי אתה לא יכול לדעת כמה נוזלים נשארו וכמה יצאו בזמן הבישול.

ההפך. עדיף לחשב לפני בישול כי אתה לא יכול לדעת כמה נוזלים נשארו וכמה יצאו בזמן הבישול.
כאשר את מודדת חזה עוף לפני הבישול הוא מכיל נוזלים - תקחי חזה עוף אחר אולי הוא מכיל פחות נוזלים וישקול פחות
לאחר בישול יש לך נתון חזה עוף. ללא כמעט נוזלים ולכן החישוב בו יהיה יותר מדוייק
חזה עוף לפני בישול זה מושג מאוד כללי לדוגמא 200 גרם לפני בישול יכולים להשתנות ביחס לחזה עוף שקנית בכלל התוספות שמכניסים לבשר היום

כאשר את מודדת חזה עוף לפני הבישול הוא מכיל נוזלים - תקחי חזה עוף אחר אולי הוא מכיל פחות נוזלים וישקול פחות
לאחר בישול יש לך נתון חזה עוף. ללא כמעט נוזלים ולכן החישוב בו יהיה יותר מדוייק
חזה עוף לפני בישול זה מושג מאוד כללי לדוגמא 200 גרם לפני בישול יכולים להשתנות ביחס לחזה עוף שקנית בכלל התוספות שמכניסים לבשר היום

אולי בחזה עוף זה שונה מאורז וכאלה, אני לא באמת יודעת (צימחונית). בגדול ממה שאני יודעת לחשב לפני בישול זה מדויק יותר

אולי בחזה עוף זה שונה מאורז וכאלה, אני לא באמת יודעת (צימחונית). בגדול ממה שאני יודעת לחשב לפני בישול זה מדויק יותר
אורז זה מוצר שלפני הבישול הוא יבש לכן כן זה יותר מדוייק..
בקטנה 😇

• פותח/ת השרשור
ומה לגבי השמן האם מחשבים את השמן גם?? כי למשל על המוצר אורז של ויליפוד רשום כוס שזה בערך 100 גרם שווה ל112 קלוריות. אבל אני שם על זה כף שמן ככה שזה לפחות עוד 90 קלוריות. האם שמן מחושב או לא?

ומה לגבי השמן האם מחשבים את השמן גם?? כי למשל על המוצר אורז של ויליפוד רשום כוס שזה בערך 100 גרם שווה ל112 קלוריות. אבל אני שם על זה כף שמן ככה שזה לפחות עוד 90 קלוריות. האם שמן מחושב או לא?

אם אתה שם כף שמן על אורז מבושל בצלחת אז תחשב עוד 90 קלוריות...
אבל אם אתה מתכוון שבסיר של האורז יש שמן כי ככה מבשלים אז לדעתי לחשב את השמן זה אובססיבי לחלוטין. הרי הוא מתפזר בתוך כל המנה שבסיר.

• פותח/ת השרשור
אם אתה שם כף שמן על אורז מבושל בצלחת אז תחשב עוד 90 קלוריות...
אבל אם אתה מתכוון שבסיר של האורז יש שמן כי ככה מבשלים אז לדעתי לחשב את השמן זה אובססיבי לחלוטין. הרי הוא מתפזר בתוך כל המנה שבסיר.
ברור שאני לא שם את השמן אחרי הבישול, כל הטעם מתקבל באמצע הבישול או בתחילת הבישול.
וזה ממה לא אובססיבי כי מדובר ב100 קלוריות על כל כף.
ובפתיתים ואורז אני חושב 100 אחוז מהשמן מתקבל באורז,לעומת בשר שצולים שאז לא כל השמן נספג אולי 40 אחוז במקרה הטוב

ברור שאני לא שם את השמן אחרי הבישול, כל הטעם מתקבל באמצע הבישול או בתחילת הבישול.
וזה ממה לא אובססיבי כי מדובר ב100 קלוריות על כל כף.
ובפתיתים ואורז אני חושב 100 אחוז מהשמן מתקבל באורז,לעומת בשר שצולים שאז לא כל השמן נספג אולי 40 אחוז במקרה הטוב

כמה שמן אתה כבר שם?!

נגיד אתה מבשל 2 כוסות אורז בסיר, ושם בסיר כף שמן זית בשביל הבישול. כשהאורז מוכן אז יוצאת כמות שמספיקה נגיד ל-5 ארוחות צהריים, כלומר 5 מנות של 5 ימים, מנה לכל יום. אתה לא תחשב עכשיו כמה שמן יש בכל מנה... זה נשמע לי אובססיבי בטירוף ומיותר.

• פותח/ת השרשור
כמה שמן אתה כבר שם?!

נגיד אתה מבשל 2 כוסות אורז בסיר, ושם בסיר כף שמן זית בשביל הבישול. כשהאורז מוכן אז יוצאת כמות שמספיקה נגיד ל-5 ארוחות צהריים, כלומר 5 מנות של 5 ימים, מנה לכל יום. אתה לא תחשב עכשיו כמה שמן יש בכל מנה... זה נשמע לי אובססיבי בטירוף ומיותר.
איך בדיוק?
על כל חצי אורז לא מבושל(יוצא בערך 2 וחצי כוסות אורז מבושלים ו250 גרם) אני שם כף/כף וחצי . פחות מזה והאורז פחות טעים.
איך 150 קלוריות לארוחה אובססיבי בעינייך?

איך בדיוק?
על כל חצי אורז לא מבושל(יוצא בערך 2 וחצי כוסות אורז מבושלים ו250 גרם) אני שם כף/כף וחצי . פחות מזה והאורז פחות טעים.
איך 150 קלוריות לארוחה אובססיבי בעינייך?

לא הבנתי. כמה אורז לא מבושל אתה שם בסיר?

אני מדבר על לפני בישול.

נגיד אני כשאני מכין אורז זה מספיק לי ל-4-5 ימים... אני אוכל מנה בארוחת צהריים בכל יום. אז מה, אני אחלק 100 קלוריות שמן זית ב- 5 מנות? מה גם שזה לא מדויק כי אולי ביום אחד לקחתי מנה שספוגה יותר בשמן וביום השני לקחתי מנה שספוגה פחות. אי אפשר באמת לדעת, והרי ממילא זה תוספת של כולה 20 קל' שמן... בערך. בטח זה במציאות 15.83 קל' או משהו כזה, וגם חלק מהשמן נשאר בסיר.

• פותח/ת השרשור
העניין הוא שעל חצי כוס אורז לא מבושל אתה שם כף וחצי, ועל כוס שלמה אתה אמור לשים 3 כפות, ועל 2 כוסות אורז אתה אמור לשים כבר 6 כפות.
ככה העניין בדיוק עובד עם כוסות מים. על חצי כוס אורז אתה שם כוס מים, על כוס אורז אתה שם 2 כוסות מים, על 2 כוסות אורז אתה שם 4 כוסות מים.
ובגלל שאתה מערבב את זה אין שום אפשרות שבחלק מהאורז אתה אוכל יותר שמן ובחלק מהארז אתה אוכל פחות. זה מאוזן שווה בשווה.

אני אישית חושב שאין צורך לחשב. רק אם נגיד אני מכין חזה עוף, מנה אחת לעצמי, ומטגן אותו עם כף שמן זית, אז אני אחשיב את זה כמנת שומן. אבל להתחיל לבדוק כמה שמן זית נדבק לכל כף אורז שאני אוכל מסיר ענק שמספיק לי ולכל המשפחה לשבוע זה נשמע לי לא הגיוני.

נחכה לתשובות נוספות.

• פותח/ת השרשור
אני אישית חושב שאין צורך לחשב. רק אם נגיד אני מכין חזה עוף, מנה אחת לעצמי, ומטגן אותו עם כף שמן זית, אז אני אחשיב את זה כמנת שומן. אבל להתחיל לבדוק כמה שמן זית נדבק לכל כף אורז שאני אוכל מסיר ענק שמספיק לי ולכל המשפחה לשבוע זה נשמע לי לא הגיוני.

נחכה לתשובות נוספות.
להפך דווקא בחזה עוף השמן הכי פחות נספג ואתה יכול לראות שברגע שסיימת את הארוחה נשאר המון שמן על המחבט.
באורז לעומת הזאת הכל נספג, והוכחה הכי טובה לזה היא שברגע שהסתיים הבישול ואתה מוזג לצלחת אתה רואה שבתחתית הסיר אין שום טיפת שמן.
אולי לא יצא לך כי אתה מבשל לכמויות גדולות,אבל אני תמיד מבשל לעצמי ארוחה אחת טרייה.
הסיבה ששאלתי את :

@Mynameisraz

היא מכיוון שאני לא יודע אם השמן מתהדה כמו המים או פשוט נספג באורז ונחשב לקלוריות רגילות

כל אחד ומה שטוב לו, אחי. יש לי הפרעות אכילה גם ככה (למרות שיש שיפור תודה לאל) אז אני מעדיף שלא לחשב כמה שמן זית יש לי בכל צלחת אורז שלקחתי מסיר משפחתי שמספיק לכל האורחים בליל הסדר. אתה מבשל לעצמך מנה אחת כל פעם אז סבבה. גם אני מחשב את השמן זית כמנת שומן כשאני מטגן חביתה לעצמי או משהו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית