הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם רצועת התנגדות חזקה יכולה לשמש חלופה למשקולות?

יריב החלשלוש

משתמש מתחיל
21
0
נק' מוניטין:
0
21
0
אני שוקל לקנות
גומית כושר לאימון התנגדות
מידות גומיה: 2080 * 44 * 4.5 מ"מ
בצבע ירוק, רצועה או גומיה חזקה שאיתה אוכל לבצע תרגילי חתירה בישיבה ,עמידה או שכיבה וגם תרגיל התנגדות לשכיבות סמיכה ועוד ..
אני יודע שהתנגדות משתנה עם מתיחת הגומייה והניתוח התנועתי כנראה שונה ביחס למשקולות חופשיות בתרגילי החתירה
אני חושש שהגומייה עשויה גם להזיק למפרק המרפק בגלל העומס ביחס למשקולות .... מה אתם מציעים ומייעצים
תודה מקרב לב

קבצים מצורפים

• 2.jpg
    2.jpg
    KB 21.2 · צפיות: 121
זה בעיה ליצור התקדמות ולעקוב כמה ההתקדמות ככה. וגם אני לא רואה איך אתה הולך להחליף את כל התרגילים המרכזיים עם מוט בגומיה.
מה אתם מציעים ומייעצים
כנראה להירשם למכון, אבל מה המטרה שלך?

• פותח/ת השרשור
7.jpg 8.jpg אני רק מעוניין לשמור על כושר כללי וגם להתחטב במידה , להוריד קצת שומן ביטני (כרס) למרות שאני 76-75 קילו בגובה מטר שבעים ותשע, אני מבצע אימון פונקציונלי בבית ולכן חשבתי לשלב גומייה כאמצעי עזר אבל אני יורד מזה ונשאר עם האקספנדר הקפיצים (גומיות עם ידיות אחיזה-מותחן ידיים) שיכול לסייע בכתף אחורי ,טרפז ויד קדמי , לצד זה אני מבצע את שכיבות סמיכה,מקבילים,מתח, קטלבלס -הנפת סווינג ולחיצת חזה , המלך סקאווט והמלכה מכרעיים לכול סוגיו .... אפשר להוסיף גם גלגל בטן
זה המעט אבל בשבילי מספיק
אם תוכל לתת לי את דעתך על האקספנדר זה יעזור לי להחליט עם להמשיך איתו

קבצים מצורפים

• images.jpg
    images.jpg
    KB 6.1 · צפיות: 150
קשה לי לתת את דעתי עליו. הדבר היחיד שאני יכול להגיד שאם אתה רוצה באמת תוצאות אז אני ממליץ פשוט להירשם לחדר כושר.

• פותח/ת השרשור
אני לא מעוניין כרגע בחדר כושר ואני סבור שאפשר בהחלט להתחטב ואף להתחזק במידה באופן שלא מבייש אימון גם בחדר כושר על אף העובדה שחדר כושר לסוגיו השונים , קרוספיט , קטלבלס, מסורתי וכו יש יתרונות גדולים וברורים, בעיקר חברתיים ,
אני רק שומר על כושר ובבית אני מבצע תרגילי מפתח שגם בחדר כושר אני יבצע כי הם הבסיס להכול ... תרגילים פונקציונלים
לדעתי ניתן להגיע לתוצאות טובות ולשמור על כושר טוב גם בבית ובהחלט אין כמו חדר כושר -אני לא מעוניין לגדול אני רק שומר על בריאות וכושר , תודה ושנהייה רק בריאים

• פותח/ת השרשור
תרגילים שעובדים על הפעלת השרירים המייצבים ושמצריכים הפעלה רבה יותר של השרירים כלומר יותר ממפרק אחד עובד והתרגיל מפעיל את הגוף כמקשה אחת ולא כשריר בודד או כתבנית אחת לדוגמא שריר כמו תרגיל ליד קדמית לעומת סקוואט ודבר נוסף אלה תרגילים שמדמים תנועה טבעית מחיי היום יום כמו הרמת חפץ שהוא דדליפט ( אני עושה על רגל אחת לשיפור היציבה) ובקיצר תרגילים שמפעילים מספר קבוצות שרירים ותורמים יותר...

אז לפי ההגדרה שלך תרגילי הבסיס עם מוט (סקוואט, דדליפט, פרס, בנץ' פרס - למרות שבנץ' פרס אולי קצת פחות) הם תרגילים פונקציונליים.

עקרונית אפשר ליצור אימונים ממש נחמדים עם זה ו trx, עם המטרה שלך בסופו של דבר היא רק לשמור על גוף בריא יחסית
הבעיה היחידה היא יצירה ומעקב של התקדמות, אבל כדי לשמור על מצב טוב יחסית לדעתי זה יספיק

אז לפי ההגדרה שלך תרגילי הבסיס עם מוט (סקוואט, דדליפט, פרס, בנץ' פרס - למרות שבנץ' פרס אולי קצת פחות) הם תרגילים פונקציונליים.

אז איך בדיוק אתה מתכוון לבצע אותם עם גומיה??
ועוד לבנות תוכנית מסודרת עם התקדמות ליניארית הניתנת למדידה.

• פותח/ת השרשור
אני מבין שאתה מנסה להקשות עליי אני רק שאלתי, הגומייה לקישוט (עזרה במתח, שכיבות סמיכה), אבל אין לי עניין בשום ויכוח דמגוגי , אני כבר לא כל כך צעיר ועדין לא מבוגר (מתקרב ל-45) ...
אבל ככל שמתבגרים משנים גם נטיות והשינוי שחל אצלי קיים בכול אחד באופן שונה , אני לא מתנגד לשום צורת אימון , כל אימון והיתרונות והחסרונות , אין מושלם , בגיל צעיר אתה שואף להיות חזק ובשביל זה המציאו אלפי שיטות אימון כמו SS שהכי מוכר בפורום זה ובגיל אחר אתה בונה על בריאות ותרגילים לשיפור ותפקוד השריר , תרגילים המחקים תנועות ומשימות מחיי היומיום שלנו, בטווח תנועה מלא , תרגיל שיעזור לי עם בעיות גב , בשיפור יכולות מוטוריקה ועוד.. אלה תרגילים פונקציונליים שהם שימושים לי לשיפור חיי היום יום ...
מה יעזור לי ללכת לחדר כושר שחרט על דיגלו את מאסטר מארק ריפטו היקר ואוי לי עם הגיד מילה רעה על כבודו ושמו
והבצע את SS כי כך צריך
יש גם אימונים אחרים שאולי יעזרו לי יותר ...
אני מבצע מתח ,שכיבות סמיכה, מקבילים , סקאווט , דדליפט רגל אחת , מכרעיים דינמי סטטי הנפות קטלבלס ...זה הבסיס
בשבילי ... בגיל מבוגר יותר ספק אם מתח או מקבילים יעזור לי
עד אז שיהיה לנו לבריאות!

להיות חזק זה בריא.

• פותח/ת השרשור
נכון , כל הכבוד !, סבא
לו יכולתי לעלות את הקובץ היתי מעלה ...אפשר למצוא הרבה סרטונים כאלה של מבוגרים עושים מה שאני היתי מייחל לעצמי ביוטוב כמו Super Strong 73 Year Old ( Street
Workout old man

Back
למעלה תחתית