הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מצליח להבין את הגיון של FBW ויעוץ על התוכנית של המאמן שלי

• פותח/ת השרשור Mewies
  • פורסם בתאריך

Mewies

משתמש מתחיל
46
4
נק' מוניטין:
7
46
4
בקיצור תקופה כבר שאני קורא בפורום ומגיב פה ושם, אני לאחר פציע בSS באזור הגב כבר חודשיים עושה AB של המאמן שלי, וגודל נחמד ממנה, הגב כמעט עבר לי !

עושה פשיטות עם 20 קילו, סקוואטים נחמדים, והתחלתי לא מזמן להוסיף סומו דד ליפט כדי לחזור לכושר גב מקסימלי, בעיקרון הקלאסי עדיין כואב לי ממש קצת, המטרה זה עוד חודש וחצי להגיע למצב בו הגב לא כואב שאני עושה דד קלאסי וחטירות בעמידה ל8 חזרות עם משקל נחמד ומשם לחזור לSS ובכללי לראש של פאוורליפטינג.

רציתי בעיקרון יעוץ, בתכלס התוכנית שלו עובדת, אבל רציתי לחשוב על מצב אופטימלי שבו הגוף יגדל אז חשבתי לבדוק תFBW, לא הבנתי כלכך מהמאמר, אני קצת אוטיסט לא נורא, כמה תרגילים מורכבים ? לכמה חזרות ? איזה לבחור בכלל ? בהתחשב בגב שלי ( מצב סביר - ), וכל אימון עושים אותו הדבר ?!

אם מישהו יכול להמליץ או להסביר בקצרה ככה לסכם נקודות חשובות אני יקנה לו שווארמה באיזה מפגש פאוורליפטינג הבא ( אמן ). וזה התוכנית של המאמן, המלצות ?

A:
בטן 15X4
פשיטת גב 10X4
סקוואט 8X4
לחצת חזה 4X8
פרפר חזה10X3 משקל קל
מקבילים 10X4

B:
בטן 4X15
פשיטת גב 4X10
מתח 10X 4-6
חתטירה במכונה 8X4
חטירה לתקרה עם מוט W 8X4
הנפת ידיים לצדדים 10X4
כפיפת מרפקים 4X10

יותר מדי לא ?

אתה עושה בטן וזוקפים בתחילת האימון?
חתירה בעמידה תרגיל גרוע.
לרגליים אתה עושה רק סקוואט?

• פותח/ת השרשור
אני עובד כרגע עם תוכנית שמרגישה לי מעולה והגב שלי גם זורם איתה מעולה. שוקל 64 בגובה 1.74 FBW

מתחיל בסקוואט או דדליפט ( פעם בשבוע) 3X8
בנץ פרס 3X8
עובר לחתירה עם מוט או מתח 3X8 אני משחק בניהם
כתפיים לצדדים 3X6-7
טרייספ בלחיצה צרפתית 2X10
בייספ עם W 2X10
ולבסוף בטן 2X12 עם רצועות מגובה מעלה את הרגליים למעלה.

אם אפשר ללתש את זה יהיה נהדר 😃

אתה עושה בטן וזוקפים בתחילת האימון?
חתירה בעמידה תרגיל גרוע.
לרגליים אתה עושה רק סקוואט?
למה אתה מתכוון חתירה בעמידה ? האם זה חתירה בהטיה שב FBW כמו בגיף המצורף ? ולמה זה תרגיל גרוע ?

BBBentOverRow.gif

נערך לאחרונה:
אני מבצע אותו אבל קל לטעות ולכופף את הגב, הביצוע חייב להיות מדויק, לא מבין למה לא להחליף אותו בדדליפט.

למה אתה מתכוון חתירה בעמידה ? האם זה חתירה בהטיה שב FBW כמו בגיף המצורף ? ולמה זה תרגיל גרוע ?

BBBentOverRow.gif
@shum_klum בטח חשב שמדובר בחתירה אנכית:
BBUprightRowM.gif

ולא בבנט אובר רואו (חתירה בהטיה) שאתה העלאת.

לנושא:
FBW זו רק מתכונת של אימון לכל הגוף, לרוב בשלושה ימי אימון בשבוע, בימים לא עוקבים, כמו ראשון, שלישי וחמישי או שני, רביעי ושישי.
גם ב-FBW אפשר לעבוד במתכונת של שני אימונים שונים.

ראשון - FBW1\A איך שתרצה לקרוא לזה.
שלישי - FBW2\B.
חמישי FBW1\A וחוזר חלילי.

ובכך לתת שני אימונים שונים, אך לשמור על תדירות של שלושה אימונים לכל הגוף בשבוע.

אם יש לך מאמן סמוך עליו, למרות שקצת קשה לנוכח התכנית שפרסמת.
אם אתה רוצה לעבור ל-FBW, קח אחת מפורטל קילוגרם. הן בנויות טוב. רק כדאי לטפל בגב קודם.

• פותח/ת השרשור
הגב שלי מטפל בעצמו כדרך התוכנית, כבר חודשים בירידה הכאב, מה אתם אומרים על זה

מתחיל בסקוואט או דדליפט ( פעם בשבוע) 3X8
בנץ פרס 3X8
עובר לחתירה עם מוט או מתח 3X8 אני משחק בניהם
כתפיים לצדדים 3X6-7
טרייספ בלחיצה צרפתית 2X10
בייספ עם W 2X10
ולבסוף בטן 2X12 עם רצועות מגובה מעלה את הרגליים למעלה.

הייתם מורידים מוסיפים משהו ? וכמה זמן אפשר לשבת עליה פלוס מינוס ? למה לצפות ?

דעתי היא שאם לא סבלת מבעיות גב לפני האימונים, המקור לכאבים הוא מביצוע בטכניקה לא נכונה.

• פותח/ת השרשור
דעתך שגויה למחצית, עברתי SS בטכניקה חצי טובה, עם בעיה בשם ספינה בפידה, הייתי אצל רופאים והכאב משתפר ואני עולה בממסה על תוכנית אימונים שכרגע ציינתי, רק רוצה לשמוע את דעתכם על הFBW

Back
למעלה תחתית