הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע יותר שריר משומן

• פותח/ת השרשור Dana_s
  • פורסם בתאריך

Dana_s

משתמש מתחיל
27
2
נק' מוניטין:
1
27
2
גו אקטיב
מה זה אומר שיש יותר מסת שריר ממסת שומן? איך זה מתבטא? אני מבינה מה זה אומר אבל גם לא מבינה:s59:

באופן כללי זה אומר שיש לך יותר קילוגרמים של שרירים בגוף מאשר שומן.
אם תגידי באיזה קונטקסט זה נאמר נוכל לעזור לך להבין יותר.

• פותח/ת השרשור
באופן כללי זה אומר שיש לך יותר קילוגרמים של שרירים בגוף מאשר שומן.
אם תגידי באיזה קונטקסט זה נאמר נוכל לעזור לך להבין יותר.
בגלל שמדדו אותי במכשיר של אחוזי שומן וזה הראה שהמסת שריר שלי יותר גדולה מהמסת שומן, באופו כללי והגיוני אני מבינה מה זה אומר, אבל לא ממש איך זה בא לידי ביטוי ומה זה אומר באופן מורכב יותר.

את תצטרכי להיות יותר ספציפית בשאלות שלך כי אני לא מבין...

בגלל שמדדו אותי במכשיר של אחוזי שומן וזה הראה שהמסת שריר שלי יותר גדולה מהמסת שומן, באופו כללי והגיוני אני מבינה מה זה אומר, אבל לא ממש איך זה בא לידי ביטוי ומה זה אומר באופן מורכב יותר.
אמור לבוא לידי ביטוי באחוז שומן נמוך.
בפועל המכשירים האלה משקרים ואין שום סיבה להתייחס אליהם

• פותח/ת השרשור
את תצטרכי להיות יותר ספציפית בשאלות שלך כי אני לא מבין...
חחח יש יותר לא ספציפית מזה? אמרתי שמדדו אותי במכשיר שבודק אחוזי שומן, עכשיו זה לא בודק רק אחוז שומן אלא גם מסת שריר ושומן (כמה ק״ג מהמשקל הכולל שלי זה שומן וכמה ק״ג מהמשקל הכולל שלי זה שריר), bmi ועוד..
השאלה שלי היא איך זה בא לידי ביטוי שמסת השריר גדולה יותר ממסת השומן? מה זה בעצם אומר באופן מורכב יותר?

את רוצה לדעת מה ההבדל בין תאי שריר לתאי שומן?

זה לא אומר כלום. גם לרוב המוחלט של האנשים שסובלים מהשמנה ולא רק לרזים יש יותר שריר משומן.

לאנשים שסובלים מהשמנה קיצונית יש בדרך כלל משהו כמו 30-40 אחוז שומן אז עדיין רוב המסה היא מסה רזה.

זו הפרדה בין מסה רזה, שהיא שריר ושלד, ומסה שמנה, שהיא השומן, זה כל מה שיש פה לדעת
כשאומרים לך שיש לך 20% שומן, זה אומר תיאורטית (במידה והמדידה מדויקת לחלוטין) ש-20% מהגוף שלך מורכב משומן, וכל השאר זה מסה רזה

במסת שריר ומסת שומן לא מדברים במספרים מוחלטים אלה באחוזים. כלומר אין משמעות לכך שיש לך 20 קג שריר ו15 קג שומן בלי לדעת כמה את שוקלת.
המטרה בגדול היא לשמור על אחוז שומן נמוך. לנשים זה אומר סביב 22-20 (למרות שזה תלוי במבנה הגוף שלך. על אחת 20 זה פיצוץ, אצל השניה לא).
אלא שמעט שומן בלי מסת שריר מתקבל מראה שדוף. מסת השריר תעצב את הגוף, תתן נפח במראה חטוב יותר.
עכשיו שימי את כל זה בצד, את אוהבת מה שאת רואה במראה?
כי זה מה שקובע!

Back
למעלה תחתית