הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימון שביל סטאר נתן למתאמנים שלו. משהו תמוה בעיני

• פותח/ת השרשור moo
  • פורסם בתאריך

moo

משתמש על
13,041
803
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
59,934
13,041
803
זה הלינק של המאמר bigger arms
http://ditillo2.blogspot.com/2009/04/bigger-arms-bill-starr.html

העתקתי בקצרה את התוכנית למי שלא רוצה לקרוא או כבר קרא בעבר
squats, 5 x 5
clean-grip high pulls, 5 x 5
bench presses, 3 x 5, 3 x 3, 8
chins, 4 x max
incline dumbbell bench presses, 2 x 20.

incline bench presses, 5 x 5, 8
light squats, 5 x 4
good mornings, 4 x 8
straight-arm pullovers, 2 x 20
weighted dips, 4 x 8.

squats, 3 x 5, 2 x 3, 8
flat benches, 4 x 8
shrugs, 5 x 5
straight-arm pullovers, 2 x 20
chins, 4 x max
dips 3Xmax.

Every other week, substitute bent-over rows for clean-grip high pulls.

למה הוא נתן להם את התוכנית הזו ?
אין פרס,דדליפט
ויש עוד כל מני דברים מוזרים בה, בהתחשב בזה שהם מתאמנים מתחילים (עבדו עם 100 ק"ג סקווט)

סה"כ יש לתוכנית בסיס טוב (סקווט,מתח,מקבילים..)

אבל לא ברור לי למה ללחוץ בשיפוע ולמה הפול אובר ?

בתקופה האחרונה אני קורא מאמרים שלו הרוב מעניין ומתחבר לי לתאוריה ולשיטת אימון
אבל לפעמים זה נראה לי כאילו זה לא ביל סטאר

אם למישהו יש תשובה כי לי אין כיוון אפילו, אשמח אם יתפתח פה דיון בנושא

high pulls = דדליפט של משקולנים
אינקליין בנץ' = משמש בדר"כ בתור תחליף לפרס, מיותר אבל לך תדע את השיקולים

כן גם אני קראתי את המאמר (ועוד כמה מאלה שהבאתה באוסף, תודה), וגם אני לא הבנתי איפה הדדליפט והפרס

כנראה שהוא חושב שהכתפיים מקבלות מספיק עבודה מהלחיצות חזה (שטוחה ובשיפוע), וה-high pulls והשראגס הם תחליף לדדליפט

בקשר ל "abs and uncle buddy":
לקראת הסוף שואלים אותו אם כדאי להוסיף משקל לכפיפות בטן, והוא ענה:
"
Some Olympic lifters used to use weight because they wanted to get really strong abs to help them with the start of their presses. But like the side bends with dumbbells, it will make the abs appear larger. Since they didn’t care about that, they held plates behind their heads. What is

useful, if you can figure out a way to do it, is to add weight to your feet when you do leg raises.”

נראה שגם יש סתירה פנימית בתשובה (לא ממליץ להוסיף משקל בכפיפות בטן אבל כן ב leg raises) וגם בכל הקטע שהבנאדם רצה big abs (או לפחות ככה הבנתי) ובתשובה שלו הוא ממליץ לו לא להוסיף משקל, למרות שככה הם יגדלו ויתחזקו

• פותח/ת השרשור
high pulls = דדליפט של משקולנים
אינקליין בנץ' = משמש בדר"כ בתור תחליף לפרס, מיותר אבל לך תדע את השיקולים

אבל החברה האלה רצו ידיים גדולות (ולגדול בכללי)
אני יודע מזה היי פולס

ולגבי השורה השניה - בדיוק אני רוצה להבין מה השיקולים

ובן לא אני העלתי את המאמרים אלא Igorek
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=6867&highlight=%EE%E0%EE%F8%E9%ED

נערך לאחרונה:
כמה דברים.

דבר ראשון, צריך לזכור שהמאמרים (גם שלו וגם של אחרים שמתארים תוכניות שלו) לא נכתבו כולם באותו הזמן ומין הסתם לאורך השנים הדעות שלו לגבי כל מיני דברים השתנו, כמו גם האוכלוסיה שאליה כל דבר כוון (יש גם מצב שדברים שפורסמו בכל מיני מגזינים עברו גם עריכה וגם אם לא, צריך לקחת בחשבון איפה דברים פורסמו).

לגבי הפרס יש כנראה 2 תשובות. הראשונה היא שהיתה תקופה שהפרס (ובכלל, עבודה מעל הראש) יצא מהאופנה בגלל כל מיני מסקנות שהסיקו מאיזה מחקר שבדק שחיקה של מפרקים בגופות. אני לא זוכר את השם של המחקר ומה בדיוק הלך שם (יכול לחפש מידע לגבי זה אם זה מסקרן אותך) אבל בכל מקרה ירדו מהעניין הזה לא הרבה אח"כ. הדבר השני הוא שספציפית לשחקני פוטבול (וסטאר עבד לא מעט עם כאלה) לחיצה בשיפוע נחשבת לתרגיל עזר די חשוב. אני לא מביע עמדה אם יש או אין להם הצדקה לעשות אותו במקום פרס, אבל זה יכול להסביר למה הוא מופיע הרבה בתוכניות של ביל סטאר.

את הפול אובר אתה תראה בהרבה תוכניות מאותה תקופה, הוא היה די באופנה, נראה לי שזה התחיל מאיזה סיפור מפוקפק על זה שהם יכולים להגדיל את בית החזה.

טעות שלי, מו

בקשר לפול אובר, הוא אמר שזה בשביל לעבוד על הראש הארוך של הטרייספס אם אני לא טועה (יכול להיות שביל סטאר עובד בתוכנית abcdefg?!) 😆

• פותח/ת השרשור
טעות שלי, מו

בקשר לפול אובר, הוא אמר שזה בשביל לעבוד על הראש הארוך של הטרייספס אם אני לא טועה (יכול להיות שביל סטאר עובד בתוכנית abcdefg?!) 😆

The only specific exercise you will do for your triceps is the straight-arm pullover. It’s not at all stressful to the elbows and hits the long head of the triceps. Still interested?”

The only specific exercise you will do for your triceps is the straight-arm pullover. It’s not at all stressful to the elbows and hits the long head of the triceps. Still interested?”

הפולאובר הספציפי הזה אכן מעמיס הרבה על הטרייספרס.

באשר לפרס, אני מצטרף למה ש Seth העיר לגבי שחקני פוטבול. הייתי בזמנו נוכח בכמה אימונים של ה Giants ובהמות האופנסיב והדיפנסיב ליין עובדים הרבה על לחיצות בשיפוע, מעבר לים של סקוואטים כמובן. נראה לי שזה תרגיל שמדמה די טוב את הדחיפות שנדרשות מהם במשחק עצמו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית