הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שני שאלות לגבי מילטרי פרס

Sharp578

משתמש פעיל
435
11
נק' מוניטין:
11
435
11
שלום לכולם, צריך את עזרתכם בנוגע לתרגיל מילטרי פרס.
1. לגבי ספירת החזרות בתרגיל (אני עושה 5 חזרות), האם בהתחלה שאני מוציא את המוט מהמתקן, מרים את המוט למעלה ומוריד, זוהי החזרה הראשונה? כי פעם אמרו לי שהחזרות במילטרי פרס מתחילות כמו בנץ' פרס(מלמעלה), אז מה שהייתי עושה זה מוציא את המוט מהמתקן, מרים למעלה, ואז מהשלב הזה מוריד את המוט ומעלה שוב, וזה החזרה הראשונה. טעיתי? מקווה שהבנתם, אשמח אם תוכלו להסביר לי.
2. באיזה שלב בתרגיל לוקחים אוויר, ומתי מוציאים אותו?

תודה 😃

כל חזרה מתבצעת מלמטה למצב של נעילת מרפקים אז מי שאמר לך שבאוברהד פרס החזרות נספרות בצורה ההפוכה טעה, מאחר וזו לחיצה אז זה די ברור שהחזרה מתחילה מלחיצת המוט ולא מהורדתו.
כמו שמורן אמר, במאמר שהוא כתב כמבוא לאוברהד פרס יש תשובות על המון שאלות נפוצות בהקשר לתרגיל, גם כיצד לנשום.

מה שלא מופיע במאמר לגבי הנשימה זה מתי להוציא אוויר לקראת הכנסה מחדש של אוויר, בגדול אפשר כשאתה עם מרפקים נעולים או כשאתה מוריד את המוט- לקחת אוויר לקראת החזרה הבאה, יש אנשים שמעדיפים לא להוציא אוויר כדי לא להתעכב, בסטים קצרים של 3 חזרות אני מסתמך על נשימה אחת, במקסימום עוד נשימה נוספת ואם אני כבר מוציא אוויר אז שהמרפקים נעולים.

• פותח/ת השרשור
כל חזרה מתבצעת מלמטה למצב של נעילת מרפקים אז מי שאמר לך שבאוברהד פרס החזרות נספרות בצורה ההפוכה טעה, מאחר וזו לחיצה אז זה די ברור שהחזרה מתחילה מלחיצת המוט ולא מהורדתו.
כמו שמורן אמר, במאמר שהוא כתב כמבוא לאוברהד פרס יש תשובות על המון שאלות נפוצות בהקשר לתרגיל, גם כיצד לנשום.

מה שלא מופיע במאמר לגבי הנשימה זה מתי להוציא אוויר לקראת הכנסה מחדש של אוויר, בגדול אפשר כשאתה עם מרפקים נעולים או כשאתה מוריד את המוט- לקחת אוויר לקראת החזרה הבאה, יש אנשים שמעדיפים לא להוציא אוויר כדי לא להתעכב, בסטים קצרים של 3 חזרות אני מסתמך על נשימה אחת, במקסימום עוד נשימה נוספת ואם אני כבר מוציא אוויר אז שהמרפקים נעולים.
תודה רבה על התגובה, הבנתי לגבי המילטרי פרס, נוצר לי קצת בלבול קטן לגבי הבנץ' פרס אז אשמח אם תסביר לי:
בבנץ' פרס, הרי שאני מוציא את המוט מהמתקן המוט כבר למעלה, אז בשלב הזה, אני מוריד את המוט לחזה, מעלה חזרה, וזה החזרה הראשונה? או שהפוך, להוריד את המוט בהתחלה לחזה ומפה להתחיל?
וכדי להיות סגור לגבי הנשימה בבנץ', לוקח אוויר שלמעלה, מוריד את המוט לחזה, מעלה חזרה ומוציא אוויר?

תודה !

תודה רבה על התגובה, הבנתי לגבי המילטרי פרס, נוצר לי קצת בלבול קטן לגבי הבנץ' פרס אז אשמח אם תסביר לי:
בבנץ' פרס, הרי שאני מוציא את המוט מהמתקן המוט כבר למעלה, אז בשלב הזה, אני מוריד את המוט לחזה, מעלה חזרה, וזה החזרה הראשונה? או שהפוך, להוריד את המוט בהתחלה לחזה ומפה להתחיל?
וכדי להיות סגור לגבי הנשימה בבנץ', לוקח אוויר שלמעלה, מוריד את המוט לחזה, מעלה חזרה ומוציא אוויר?

תודה !
חזרה אחת היא הורדה של המוט לחזה והעלאה שלו עד למצב של נעילת מרפקים, ברגע כל התהליך בוצע בעצם עשית חזרה אחת.
נשימה: כדי לשמור על כיווץ שכמות נהוג לקחת אוויר טרם הוצאת המוט אלייך, לנשום ע"פ Valsalva Maneuver כדי לשמור על בטן מכווצת.
הוצאה של האוויר מתבצעת כשאתה עם מרפקים נעולים- "בין חזרות" ולא בעת ההעלאה של המוט שכן אם תוציא אוויר בזמן שאתה מעלה את המוט אתה תאבד את הכיווץ של הבטן ואף עלול לאבד את כיווץ השכמות וזה יקשה עלייך משמעותית לסיים את אותה חזרה בהצלחה.
יש אנשים שלא מוציאים אוויר בכל חזרה גם בבנץ', בסטים של 3 חזרות אני בדרך כלל מבצע את הסט בנשימה אחת, בסטים של 5 חזרות שמוגדרים סטים כבדים של נפח (לא החימום שלהם) אני בדרך כלל מוציא אוויר פעמיים (ז"א שאני לוקח סך הכול 3 נשימות).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית