הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מחקר לגבי 2 גרם חלבון ביום

• פותח/ת השרשור bluz
  • פורסם בתאריך

bluz

משתמש מתחיל
9
2
נק' מוניטין:
2
9
2
היי,
ככל הידוע לי ההמלצה הרווחת כרגע למתאמני כוח היא בין 1.6 ל2 גרם חלבון ביום, אבל משום מה אני לא מצליח למצוא מאמר עם מחקרים שטוענים שזו הכמות המומלצת.
מישהו יודע להפנות אותי למחקר כזה?

תודה, וסליחה אם זה לא הפורום המתאים. 😃

• פותח/ת השרשור
אתה מוזמן להתחיל לחפש כאן.

תודה חבר, לצערי זה המקום הראשון שבו חיפשתי ואיכשהו לא הצלחתי למצוא את זה שם.

בגוגל רגיל הצלחתי למצוא עכשיו מאמר שמדבר על בין 1.4 ל2 גרם למ"ג, ומגבה את זה במחקר, וזה מספיק טוב בשבילי כרגע. 😃

אם זה מעניין מישהו: Athletes and Protein Intake

בכמויות הללו רוב המחקרים שראיתי מראים שמבחינת עלייה במסת שריר זה כבר לא משנה בהרבה.

מבחינת שריפת שומן זה מאוד עוזר כי קלוריות עודפות מחלבון לא באמת נחשבות.

בשנה האחרונה פורסם מחקר שהובא לפורום מחקרים ושהראה לזכרוני שאצל מפתחי גוף שכבר צרכו איזה שני גרם של חלבון הוספת גרם חלבון לתפריט לא גרמה להם לצבור יותר משקל וכל האנרגיה יצאה על חום.

תוסיף לזה שחלבון מדכא תיאבון יותר מאבות המזון האחרים וקיבלת אב מזון שיכול לעזור להתמודד טוב יותר עם החיטוב.

מבחינת שריפת שומן זה מאוד עוזר כי קלוריות עודפות מחלבון לא באמת נחשבות.
נכון כי בחלבון אין קשרים כימים שאפשר לפרק לאנרגיה, והגוף מספיק טיפש כדי לא לנצל אותם אנרגיה.
בשנה האחרונה פורסם מחקר שהובא לפורום מחקרים ושהראה לזכרוני שאצל מפתחי גוף שכבר צרכו איזה שני גרם של חלבון הוספת גרם חלבון לתפריט לא גרמה להם לצבור יותר משקל וכל האנרגיה יצאה על חום.
נערך התבלבלתי .

לא שידוע לי, מן הסתם הכל יוצא על חום.

אם הייתי צריך לנחש ממה שאני יודע בביוכימיה אז התהליכים שחלק מהחומצות האמיניות צריכות לעבור כדי להתפרק ולהיפטר מהחנקן דרך מעגל האוריאה הם די בזבזניים מבחינה אנרגטית והן גם מטות את המעגלים המטבולים בתאים להפוך להיות יותר בזבזניים.

ללאוצין למשל יש תפקיד בהרבה מנגנונים של מולקולה שמייצגת מצב אנרגטי גבוה וידוע שהיא מאיצה כל מיני תהליכים ביוכימיים שמבזבזים הרבה אנרגיה (בניית שרירים למשל).

בצריכת חלבון ממוצעת וגירעון קלורי הלאוצין מתפרקת מהר והרמה שלה באמת נמוכה ומייצגת די טוב כמה סוכר יש בתא אולם כשאתה אוכל הרבה חלבון אז הייתי מצפה שהרמה שלה תשאר גבוהה למרות שחלק ממנה יתפרק ואז התא עדיין יקבל אות לכך שקיימת רמת אנרגייה גבוהה וזה יכול לגרום לו לצמצם פחות בתהליכים בזבזניים. גם חומצות אמינו אחרת עושות את זה, הן פשוט נחקרו הרבה פחות.
הנה קישור למחקר למי שעדיין לא קרא:
http://download.springer.com/static/pdf/156/art%3A10.1186%2Fs12970-015-0100-0.pdf?originUrl=http://jissn.biomedcentral.com/article/10.1186/s12970-015-0100-0&token2=exp=1463514641~acl=/static/pdf/156/art%253A10.1186%252Fs12970-015-0100-0.pdf*~hmac=d9d23e5b633539bd695b0dcfd07b4ad195
750371aae5704b3b8d7d75f33a536d

הקבוצה שאכלה יותר קלוריות מחלבון ירדה בשומן יותר מזאת שאכלה מעט...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית