הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע סתם לידע כללי - איזה תוכניות אימונים מניבות התקדמות דו חודשית ?

rombillet

משתמש קבוע
1,114
176
נק' מוניטין:
273
1,114
176
הרי, נניח שאני עושה עכשיו מדקאו, לאיזה תוכנית כדאי להמשיך, או טקסס, שתיהן עם התקדמות שבועית במשקלי העבודה, ולא נמליץ בטח לעבור ישר מזה להתקדמות חודשית, תודה.

מה הסיבה שאחרי SS ממליצים לעבור למדקאו ולא ישר לטקסס ? (מדבר על סקוואט ודדליפט) הרי שתיהם עם התקדמות שבועית

בטקסס עובדים קשה יותר, אם אפשר להשיג תוצאות במינימום עלות זה עדיף.
בכל מקרה אין המלצה גורפת, אני עשיתי את המסלול ההפוך

אני גם המשכתי ישר לטקסס
אז בעצם זה שהמשכתי למדקאו זה טעות ? לא בדיוק סיימתי SS אבל אני לא יכול להמשיך עם התכנית בגלל שאני לא בפלוס קלורי גדול

• פותח/ת השרשור
אני גם המשכתי ישר לטקסס
איך עובדים בטקסס ? איזה תוכנית בדיוק עשיתם ? הרי טקסס היא תבנית, לכן, אני מניח שלא עשיתם את כל תרגילי הבסיס על התבנית הזו כל אימון בשבוע, מה כן עשיתם ?
שאלה נוספת, עושים שלישייה כבדה בסוף השבוע, או חמישייה, לא הבנתי, בספר כתוב חמישייה בפורום שלישייה, בקיצור השאלה היא מה קצב ההעלאה במשקלים בחמש חמישיות אקרוס לעומת השלישייה הכבדה ? הרי עדיף לעלות יותר משקל בכבדה מאשר בחמישיות.

נ.ב מצאתי תבנית שנראית נחמד באתר T Nation זה מה שכולם בפורום עושים ? האם כדאי להוסיף תרגילי עזר ?

נערך לאחרונה:
איך עובדים בטקסס ? איזה תוכנית בדיוק עשיתם ? הרי טקסס היא תבנית, לכן, אני מניח שלא עשיתם את כל תרגילי הבסיס על התבנית הזו כל אימון בשבוע, מה כן עשיתם ?
שאלה נוספת, עושים שלישייה כבדה בסוף השבוע, או חמישייה, לא הבנתי, בספר כתוב חמישייה בפורום שלישייה, בקיצור השאלה היא מה קצב ההעלאה במשקלים בחמש חמישיות אקרוס לעומת השלישייה הכבדה ? הרי עדיף לעלות יותר משקל בכבדה מאשר בחמישיות.

נ.ב מצאתי תבנית שנראית נחמד באתר T Nation זה מה שכולם בפורום עושים ? האם כדאי להוסיף תרגילי עזר ?

טקסס זו תבנית אבל הבסיס שלה הוא 5X5 אקרוס לנפח(זו הסיבה שהיא קשה יותר פיזית ממדקאו)
התבנית הבסיסית היא סקוואט 5X5 עם החלפה בין פרס לבין בנץ'(יש כאלה שעושים רק בנץ') ועוד תרגיל ביום נפח, יום התאוששות ויום עצימות.

בעצימות לרוב לוקחים טווח חזרות שאוהבים, אני מאוד אהבתי להתקדם בחמישיות, למי שיותר בפוקוס לכיוון של פאוורליפטינג ללא ספק כדי ללכת לשלשה או 2 שלשות אפילו(כשרק אחת היא ניסיון PR).

בשני התסריטים ביום עצימות עולים ב2.5 קילו, ההבדל יהיה בפער בין הנפח לעצימות.
לדוג' אם בנפח עובדים עם 160 ל5X5 מספר ריאלי לעצימות יהיה 175 לחמישייה או לחילופין 185 לשלשה(המספרים מבוססים עליי בשבועות שעבדתי במשקלים האלה, זה כמובן משתנה בין מתאמן למתאמן בהתאם לכמה הוא טוב בעצימות לעומת נפח)

תרגילי עזר:
כדאי לדחוף משהו לגב תחתון ולבטן ביום התאוששות, אם אתה לא כבד מדי אפשר גם להוסיף מתח/מקבילים במשקל גוף לכמה סטים.
אופציה נוספת זה להוסיף תרגיל שאתה ממש רוצה ליום עצימות בסוף.
ביום נפח אין באמת כח וזמן לעוד תרגילים

טקסס זו תבנית אבל הבסיס שלה הוא 5X5 אקרוס לנפח(זו הסיבה שהיא קשה יותר פיזית ממדקאו)
התבנית הבסיסית היא סקוואט 5X5 עם החלפה בין פרס לבין בנץ'(יש כאלה שעושים רק בנץ') ועוד תרגיל ביום נפח, יום התאוששות ויום עצימות.

בעצימות לרוב לוקחים טווח חזרות שאוהבים, אני מאוד אהבתי להתקדם בחמישיות, למי שיותר בפוקוס לכיוון של פאוורליפטינג ללא ספק כדי ללכת לשלשה או 2 שלשות אפילו(כשרק אחת היא ניסיון PR).

לדוג' אם בנפח עובדים עם 160 ל5X5 מספר ריאלי לעצימות יהיה 175 לחמישייה או לחילופין 185 לשלשה(המספרים מבוססים עליי בשבועות שעבדתי במשקלים האלה, זה כמובן משתנה בין מתאמן למתאמן בהתאם לכמה הוא טוב בעצימות לעומת נפח)

תרגילי עזר:
כדאי לדחוף משהו לגב תחתון ולבטן ביום התאוששות, אם אתה לא כבד מדי אפשר גם להוסיף מתח/מקבילים במשקל גוף לכמה סטים.
מה דעתך על הפיצול של היום נפח ?
קשה לעשות 5X5 סקוואט ואחרי זה לתת 5X5 כמו שצריך בבנצ (לי לפחות)

שום תכנית היא לא טעות כל עוד מתקדמים בה.
אני עושה וריאציה של 5x5 שהרבה ממליצים להפסיק איתה אחרי שאתה מתאמן בינוני-מתקדם. גם אושר עושה 5x5...

לבדוק למה הוא לא מתקדם
אז אני גבוה ושקלתי מעל 100, אבל אין שום סיבה לסיים עם

טקסס או כל תכנית אחרת שתתן נפח גבוה לפלג גוף העליון(כולל 531 לדוג')

בדיוק

נ.ב
האמת ולחיצות:
1. אנשים נוהגים להשוות את עצמם לאנשים לא טבעיים(במיוחד בלחיצות, כי כולם לוחצים).
אם בחדר כושר יש 15 מוזרקים רציניים שלוחצים בערך כל אימון שני 130-140 לחזרות מתאמן טבעי יחשוב ש140 ללחיצה זה משקל סטנדרטי(אבל זה לא).

2. לחיצות כמו כל דבר בחיים מטיבות עם הגנטיקה, למי שיש גנטיקה זוועתית ללחיצות(ידיים ארוכות וכתפיים צרות) יהיה קשה להדביק קצב עם הספקטרום השני(ידיים קצרות, כתפיים רחבות).

3. כדי להגיע למשקלים כבדים מאוד צריך הרבה מאסה בפלג גוף העליון. עובדתית/פיזיולוגית, בפלג גוף העליון לוקח משמעותית יותר זמן להגיע למאסה גבוהה מאשר בפלג גוף התחתון(בזמן שבערך כל אחד יכול למשוך 180 בדדליפט ב6-8 חודשים, ספק אם רבע מהמתאמנים יגיעו לבנץ' 140 בתקופה של 3 שנים)

4. משקלים של 100-+ הם משקלים יפים מאוד לבנאדם שמתאמן שנה. לי אישית לקח שנה אולי להגיע מ40 ל115 לחמישיות בבנץ' ועוד שנתיים להגיע מ115 ל125.

שאתה אומר 180 דדליפט ו140 בנצ אתה מתכוון לחזרה ?

תרגילי עזר:
העזר לבטן/גב תחתון בהתאוששות לא עלול לפגוע בעצימות?
לא עדיף לשים את העזר לבטן/גב בנפח אפילו שקצת עייפים?

מה דעתך על הפיצול של היום נפח ?
קשה לעשות 5X5 סקוואט ואחרי זה לתת 5X5 כמו שצריך בבנצ (לי לפחות)
אפשרי וכבר עזרתי לאנשים פה לבנות כזו תכנית, תנסה לחפש.
אישית לא רצתי עם פיצול הרבה זמן בגלל חוסר בזמן
שאתה אומר 180 דדליפט ו140 בנצ אתה מתכוון לחזרה ?
כן
העזר לבטן/גב תחתון בהתאוששות לא עלול לפגוע בעצימות?
לא עדיף לשים את העזר לבטן/גב בנפח אפילו שקצת עייפים?
התכוונתי כאן תרגילים קלים כמו הרמות אגן בתליה ופשיטות גו, אין סיבה של לא להתאושש מהם תוך 48 שעות ופחות

אפשרי וכבר עזרתי לאנשים פה לבנות כזו תכנית, תנסה לחפש.
אישית לא רצתי עם פיצול הרבה זמן בגלל חוסר בזמן

כן

התכוונתי כאן תרגילים קלים כמו הרמות אגן בתליה ופשיטות גו, אין סיבה של לא להתאושש מהם תוך 48 שעות ופחות

נניח ובטקסס גם אני דוגל בחמישיות כמוך, אבל מגיע לכשל.
האם לעשות ריסט? אם כן שיהיה גם בעצימות וגם בנפח ?
הריסט הזה יפריע קצת בעליית שריר ?(כלומר יעכב)

נניח ובטקסס גם אני דוגל בחמישיות כמוך, אבל מגיע לכשל.
האם לעשות ריסט? אם כן שיהיה גם בעצימות וגם בנפח ?
הריסט הזה יפריע קצת בעליית שריר ?(כלומר יעכב)
אנחנו לא רובוטים, כולם נכשלים בסופו של דבר, מנסים שוב, אם נכשלים שוב חושבים מה לעשות מחדש(להחליף טווח חזרות/לעשות ריסט וכו')

כן ראיתי כבר את התגובה שלך שקיבלה איזה 5 מוניטין של הפיצול חח מה שלא אהבתי שם זה שלא נתת כמעט נפח במשיכות
למה שהמשיכות לא יתחזקו מהתרגילים האחרים?

אנחנו לא רובוטים, כולם נכשלים בסופו של דבר, מנסים שוב, אם נכשלים שוב חושבים מה לעשות מחדש(להחליף טווח חזרות/לעשות ריסט וכו')

כי בנצ כבד לא יגרום לך לעשות מתח עם 50 קג עלייך

כי בנצ כבד לא יגרום לך לעשות מתח עם 50 קג עלייך
יש לך דדליפט ועוד תרגיל גב שבוחרים(שיכול להיות גם וריאציה של משיכה כלשהי למי שרוצה להתקדם שם)

בכלליות בתכניות כח בשלב ההתחלתי עולים הרבה במשקל, זו הסיבה שלרוב קשה עם המתח, פחות בגלל איזשהו פער.

מי שרוצה להתקדם במשיכות כמו שאתה מתאר חייב תכנית בהתאם, כנראה שלא טקסס

אז נניח ונתקעתי בעצימות.
האם לעלות את הנפח שבוע לאחר מכן? ולנסות את אותה עצימות?

אז נניח ונתקעתי בעצימות.
האם לעלות את הנפח שבוע לאחר מכן? ולנסות את אותה עצימות?
אם הנפח עבד לך במשך תקופה לא בטוח שהבעיה היא דווקא בנפח, צריך לבחון מה המקרה, לדוג' יש הבדל בין כשל בעצימות אחרי התקדמות של חודש וחצי לעומת התקדמות של שבועיים. יש הבדל בין כשל בגלל שבוע עם חוסר התאוששות(שינה אוכל) לעומת שבוע שהגעת בו מוכן וכו

אם הנפח עבד לך במשך תקופה לא בטוח שהבעיה היא דווקא בנפח, צריך לבחון מה המקרה, לדוג' יש הבדל בין כשל בעצימות אחרי התקדמות של חודש וחצי לעומת התקדמות של שבועיים. יש הבדל בין כשל בגלל שבוע עם חוסר התאוששות(שינה אוכל) לעומת שבוע שהגעת בו מוכן וכו

לדעתי זה נבע מחוסר התאוששות.
לפני זה היה חודד מוצלח של 2 בנצ ו2 פרס.

יש לך דדליפט ועוד תרגיל גב שבוחרים(שיכול להיות גם וריאציה של משיכה כלשהי למי שרוצה להתקדם שם)

בכלליות בתכניות כח בשלב ההתחלתי עולים הרבה במשקל, זו הסיבה שלרוב קשה עם המתח, פחות בגלל איזשהו פער.

מי שרוצה להתקדם במשיכות כמו שאתה מתאר חייב תכנית בהתאם, כנראה שלא טקסס
בתור אחד שמתקשה בהתקדמות במשיכות באופן כללי אני מחפש באיזו תבנית לבנות אותן תוך שילוב טקסס בלחיצות, מה היית ממליץ? תודה 😃

בתור אחד שמתקשה בהתקדמות במשיכות באופן כללי אני מחפש באיזו תבנית לבנות אותן תוך שילוב טקסס בלחיצות, מה היית ממליץ? תודה 😃
לעבוד ב531 עם מתכונת של 5*5 בלחיצות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית