הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך אמורים להרגיש כשעושים תרגילים לרגליים ולישבן כדי לא להיפצע

• פותח/ת השרשור ItsMe
  • פורסם בתאריך

ItsMe

משתמש פעיל
812
244
נק' מוניטין:
1,441
812
244
יש לי אימון לרגליים ולישבן כחלק מתכנית האימונים שלי והוא עם משקולות ברוב התרגילים
ואני כבר כמה חודשים די הרבה עושה אותו (כמובן שכל פעם מעלה את הרמה)
אבל אני לא יודעת איזה כאב או מה אמורים להרגיש כשעושים את התרגילים
נגיד יש את המורכבים שאני עושה (לאנג'ים, דדליפט, סקוואטים) ובהם באמת אני מרגישה
כאילו ממש ממש שורפים לי את הרגל ואני לא יודעת איך לתאר את זה בדיוק אבל
אני צריכה לדעת איך אמורים להרגיש כדי שאדע שאני לא פוצעת את עצמי

לי אישית קשה להגיד איך אמורים להרגיש, אני אגיד לך ממה בד"כ אפשר להיפצע, 2 סיבות:
1) טכניקה לא נכונה.
2) תכנון אימונים לא מתאים. למשל נפח גבוה מדי (יותר מדי סטים/חזרות/משקל/הכל ביחד) והתאוששות לא מספיקה, או התקדמות מהירה מדי במשקלים בלי אורח חיים מסביב שתומך בתכנית כזאת (מעט מדי אוכל, מעט מדי שעות שינה, בודה פיזית שפוגעת בהתאוששות).

לגבי סעיף 1 צריך לראות סרטון שלך מבצעת את התרגילים בשביל להגיד.
לגבי סעיף 2 צריך לדעת עוד פרטים עלייך - תכית אימונים, תפריט, נתונים אישיים.

באופן כללי מה שאת לא אמורה להרגיש זה כאב חד כלשהו בזמן ביצוע התרגילים.

מסכימה ומוסיפה שכאב (דומס) הוא לא אינדיקציה הכרחית ליעילות האימון. כשהגוף רגיל לאימון מסויים ואת מעלה עומסים במשקל עבודה למשל, את לא תתפשי ועדיין עובדת יעיל.
מצד שני חשוב להבחין בין כאב שנגרם מעומס עבודה לכאב של ראשית פציעה. כאב שאת מושכת תקופה ארוכה, שלא משתפר ואפילו מחמיר דורש התייחסות.

כאב של פציעה הוא כאב מוזר כזה, משהו מציק שלא עוזב אותך ואת לא לגמרי מבינה למה, גם סוג של חוסר נוחות מסוים בזמן ביצוע התרגיל
הגוף לא טיפש, כשמשהו לא בסדר את כן יכולה להבחין בזה, פשוט לא בהכרח יכולה לפרש את הסימנים, אז מה שחשוב שכן תהיי קשובה לגוף שלך כמה שיותר

Back
למעלה תחתית