הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כשעושים מסה - עד מתי כדאי לאכול פחמימות?

• פותח/ת השרשור lasrix
  • פורסם בתאריך

lasrix

משתמש מתחיל
148
17
נק' מוניטין:
20
148
17
אהלן חברים

אני עושה מסה, אוכל המון פחמימות מורכבות, חלבונים, שומן בריא ולא נוגע במשקאות ממותקים, חטיפים, ג'אנק למיניהם
כמו פיצות או בצקים וקמח לבן, סוכר גם לא.. בקיצור, מאוד מקפיד (מרשה לעצמי מגש פיצה שלם
פעם בשבוע בד"כ בימי שישי וזהו).

השאלה היא.. אם יש שעה מסויימת בערב/לילה שעדיף לא לאכול אחריה פחמימות, גם אם הן מורכבות?

הפחמימות שאני אוכל הן -
פסטה מלאה
תפוחי אדמה ובטטות
כוסמת
קוסקוס רגיל
אורז לבן (את המלא אני לא יכול לאכול גם אם יירו לי ברגל).

אין שום הגבלה מיוחדת, לך לפי העדפה והאם זה לא עושה לך בעיות

• פותח/ת השרשור
אין שום הגבלה מיוחדת, לך לפי העדפה והאם זה לא עושה לך בעיות
והעניין הזה שהגוף לא מצליח לפרק פחמימות טוב בלילה.. והן ייהפכו לשומן - זה לא נכון?

הרי אני חושב שתסכים איתי שאם אני עולה למיטה ב12 אז לאכול צלחת פסטה שלמה גם אם זו פסטה מלאה -
זה לא יהיה בריא.. תקן אם אני טועה.

והעניין הזה שהגוף לא מצליח לפרק פחמימות טוב בלילה.. והן ייהפכו לשומן - זה לא נכון?
לא יודע מאיפה הגיעה השטות הזאת, אבל זה לא נכון

הרי אני חושב שתסכים איתי שאם אני עולה למיטה ב12 אז לאכול צלחת פסטה שלמה גם אם זו פסטה מלאה -
זה לא יהיה בריא.. תקן אם אני טועה.
זה יגרום לך או לבעיות עיכול או בעיות בשינה, ככה או ככה זה לא הרעיון הכי חכם שיש

• פותח/ת השרשור
לא יודע מאיפה הגיעה השטות הזאת, אבל זה לא נכון

זה יגרום לך או לבעיות עיכול או בעיות בשינה, ככה או ככה זה לא הרעיון הכי חכם שיש
אני חייב להבין משהו. פחמימה הופכת לשומן בגוף או לא?
2 - נניח שאני בחור רזה בטירוף שצריך לאכול - כמה גרם פחמימה ביום היית ממליץ לאכול?
ולמה תמיד אומרים לי לאכול פחמימות מורכבות בלבד ולא פשוטות כמו פיתות טעימות, חלה לבנה בשבת,
קמח לבן, לחמניות לבנות וכו'? אפילו על הג'חנון של שבת ויתרתי.. 🤯

תראה, אני מאוד רוצה לעשות את הדברים נכון כדי שהתהליך יהיה אפקטיבי וקצר ככל שניתן.
אני לא רוצה לבזבז זמן על טעויות שאני עושה בדרך, מה שיגרום בסוף לירידת מוטיבציה.

אני חייב להבין משהו. פחמימה הופכת לשומן בגוף או לא?
זה נשמע כמו שאלה פשוטה, אבל זה כל כך הרבה יותר מורכב מזה, עצה שלי, אך תחשוב על זה או תתעסק עם זה יותר מדי
האם פחמימה הופכת אוטומטית לשומן בגוף, זה בטוח לא

נניח שאני בחור רזה בטירוף שצריך לאכול - כמה גרם פחמימה ביום היית ממליץ לאכול?
אין המלצה כללית, לך לפי מה שעובד לך

ולמה תמיד אומרים לי לאכול פחמימות מורכבות בלבד ולא פשוטות כמו פיתות טעימות, חלה לבנה בשבת,
קמח לבן, לחמניות לבנות וכו'? אפילו על הג'חנון של שבת ויתרתי..
יש כמה סיבות, אבל העיקריות הן שמקורות של פחמימות פשוטות מכילים לרוב מעט מאוד מיקרונוטריינטים, ונותנים בעיקר פחמימה וזהו, ושהרבה מהם מכילים גם דברים לא בריאים, כמו שומן טראנס.
זה לא אומר שאת אפשר לשלב פחמימות פשוטות בתפריט, פשוט שיהוו רק חלק מסוים מאוד, ולא להתבסס עליהן

תראה, אני מאוד רוצה לעשות את הדברים נכון כדי שהתהליך יהיה אפקטיבי וקצר ככל שניתן.
אני לא רוצה לבזבז זמן על טעויות שאני עושה בדרך, מה שיגרום בסוף לירידת מוטיבציה.
אתה עשית טעויות בעבר ורוצה הולך לעשות עוד הרבה, בין אם זה חוסר ידע, שגם אנשי המקצוע הטובים ביותר יכולים ללקות בו, ובין אם זה כי פשוט ההנחיות הכלליות פחות תופסות לגביך.
הדרך הטובה ביותר מן הסתם תהיה לשכור מספר אנשי מקצוע שיפקחו על התזונה והאימונים שלך, וככה הם ידעו להימנע מטעויות או לתקן אותן מהר ככל הניתן, אבל מן הסתם זה לא כזה אפשרי לאדם הממוצע.
אבל אתה גם יכול לשכור את שירותיו של אדם אחד שיעשה את העבודה, ובהרבה מקרים זה עוזר, או ללמוד כמה שניתן בעצמך וככה יהיו לך כלים להתמודד עם בעיות, ובסופו של דבר הכי חשוב זה היכרות עם עצמך, ועם הזמן תבין מה עובד לך ומה לא

• פותח/ת השרשור
אז יש לי סלט בראש. אני חייב קצת סדר.
שאלה שמעניינת אותי מאוד. בחודשים האחרונים אכלתי הרבה ג'אנק,בעיקר בלילות.
אז עכשיו יש כרס.. שומן בטני.

שומן בטני יכול להגיע, ז"א במילים אחרות - יכולה להתפתח כרס גם אם נאכל כל היום לדוגמא
שיבולת שועל ולאו דווקא פיצות?

2- איך אני כרגע "משטח" את הבטן ובו זמנית עולה במסה?

3- הדבר הלא הגיוני הזה שמישהו אמר לי שכדאי לאכול ארוחה של חלבון ופחמימה בנפרד - חרטה טהורה אני מתאר לעצמי.?

4. האם עבודה אינטנסיבית על שרירי הבטן "תשרוף" את השומן שם? או שזה יבוא רק מאירובי? איך זה עובד?

תודה מראש על העזרה.

שומן בטני יכול להגיע, ז"א במילים אחרות - יכולה להתפתח כרס גם אם נאכל כל היום לדוגמא
שיבולת שועל ולאו דווקא פיצות?
אם תאכל יותר מדי, לא משנה ממה, תפתח שומן, בין השאר בבטן
יש תיאוריות שאוכל זבל מעלה את רמת הדלקת הכללית בגוף, וזה מאפשר לשומן לעלות בעיקר בבטן
המחקרים בנושא עדיין בחיתולים, אבל אני נוטה להאמין לזה

2- איך אני כרגע "משטח" את הבטן ובו זמנית עולה במסה?
לעלות הרבה במסה זה יהיה קשה עד בלתי אפשרי, תלוי במצב שלך כרגע
אם אתה מעט שריר עם בטן זה יהיה אפשרי עם תפריט ניטרלי אפילו, אם יש לך כבר כמות שריר לא רעה, אז יהיה לך עדיף קודם להתרכז בלהוריד את הכרס, ואז לעלות בשריר

3- הדבר הלא הגיוני הזה שמישהו אמר לי שכדאי לאכול ארוחה של חלבון ופחמימה בנפרד - חרטה טהורה אני מתאר לעצמי.?
חרטא.

4. האם עבודה אינטנסיבית על שרירי הבטן "תשרוף" את השומן שם? או שזה יבוא רק מאירובי? איך זה עובד?
זה לא ככה עובד, השומן בבטן יישרף מזה שהגוף שלך ירצה לשרוף שומן וזהו, זו פשוט דבשת, איפה שהגוף החליט לשמור את השומן שלו

• פותח/ת השרשור
אם תאכל יותר מדי, לא משנה ממה, תפתח שומן, בין השאר בבטן
יש תיאוריות שאוכל זבל מעלה את רמת הדלקת הכללית בגוף, וזה מאפשר לשומן לעלות בעיקר בבטן
המחקרים בנושא עדיין בחיתולים, אבל אני נוטה להאמין לזה

לעלות הרבה במסה זה יהיה קשה עד בלתי אפשרי, תלוי במצב שלך כרגע
אם אתה מעט שריר עם בטן זה יהיה אפשרי עם תפריט ניטרלי אפילו, אם יש לך כבר כמות שריר לא רעה, אז יהיה לך עדיף קודם להתרכז בלהוריד את הכרס, ואז לעלות בשריר

חרטא.

זה לא ככה עובד, השומן בבטן יישרף מזה שהגוף שלך ירצה לשרוף שומן וזהו, זו פשוט דבשת, איפה שהגוף החליט לשמור את השומן שלו
אז לסיכום-

אני בחור רזה וגבוה, וכשאני אומר רזה אז כן.. אני רזה. מאוד אפילו אפשר לומר.
הדבר היחיד שאני רוצה כרגע הוא להתרחב ולהעלות מסה ולא כזה משנה לי אם הבטן שלי טיפה בולטת עכשיו.
זה הדבר האחרון ש"מדאיג" אותי כרגע. המטרה היא להפסיק להיות רזה - מה שהבנתי על בשרי
ששינוי יבוא רק עם חדר כושר, כי עם הגנטיקה שלי אני יכול לאכול סוס כל יום ולא יראו שינוי פיזי.

פשוט להמשיך עם תפריט של 3000 קלוריות ביום ולהמשיך להרים כבד?

ד"א, מישהו כאן אמר לי פעם שהפעלת לחץ עם משקלים כבדים על הגוף שלי מגרה את מ. העצבים וגורם
לשיחרור של הורמון גדילה. זה נכון? להמשיך להרים כבד כמה שניתן?

פשוט להמשיך עם תפריט של 3000 קלוריות ביום ולהמשיך להרים כבד?
כן

ד"א, מישהו כאן אמר לי פעם שהפעלת לחץ עם משקלים כבדים על הגוף שלי מגרה את מ. העצבים וגורם
לשיחרור של הורמון גדילה. זה נכון? להמשיך להרים כבד כמה שניתן?
יש לא משהו רלוונטי, פשוט תנסה להתקדם כמה שניתן ותהיה בסדר

• פותח/ת השרשור
כן

יש לא משהו רלוונטי, פשוט תנסה להתקדם כמה שניתן ותהיה בסדר
לא הבנתי את המשפט האחרון שלך. שאלץי האמת סתם לידע הכללי (בנוגע למ. העצביפ והורמון גדילה).
ככה או ככה, המון תודה גיבור. מעריך את זה מאוד.

לא הבנתי את המשפט האחרון שלך. שאלץי האמת סתם לידע הכללי (בנוגע למ. העצביפ והורמון גדילה).
ככה או ככה, המון תודה גיבור. מעריך את זה מאוד.
התכוונתי שזה ממש לא כמויות משמעותיות, לא משהו שאתה צריך לחשוב עליו בכלל

Back
למעלה תחתית