הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ משתפר בצורה מיוחדת ועוד שאלה

Yakov_98

משתמש מתחיל
273
6
נק' מוניטין:
6
273
6
שבת שלום לכולם.
אני מתאמן בלי ימים קבועים כי יכול להיות ששבוע אחד יהיה לי יום שלישי מנוחה ושבוע הבא שני מנוחה.
יש משהו שמסקרן אותי מאוד.
אני עושה אימונים של מתח שכיבות שמיכה וכו'(הדגש הוא מתח ושכיבות שמיכה).
שאני מתאמן כמה ימים ברצף(יומיים שלושה) אני מרגיש שיפור ממש אבל שאני עושה יום כן יום לא אני מרגיש שאני תקוע במקום.
השיא שלי 15 במתח!
לדוגמה יום רביעי אני עשיתי מתח והרגשתי גרוע ממש בקושי עושה את ה5 אחרי יומיים מנוחה(הייתי חייב יומיים) ומנסה עוד קצת ועוד עושה בסך הכל אבל לא וואו כי הרגשתי גרוע למרות שניסיתי עוד אבל יום למחרת(חמישי) שמתי עלי 6 קילו עשיתי פרמידה(1,2,3,4,5) ולמטה שזה יצא בסך הכל 30(מנוחה של דקה בין סט) אחרי זה נחתי כמה דקות ועשיתי שכיבות שמיכה(פרמידה עד 10 ומטה 10 שניות מנוחה עד חצי דקה בסך הכל 100) ואחר כך אמרתי לעשות 5 סטים של 5 חזרות עם 6 קילו והלך לי מצוין אז עיגלתי ל6 סטים שיהיה 30 חזרות והלך לי טוב אז עשיתי שיהיה לי 10 קילו ורציתי לעשות שוב פרמידה של 1 עד 5 אבל אני לא בטוח מתי הפסקתי(עשיתי בערך 15 ואז זהו) כי המדריך שלי אמר שעדיף לא לעשות עם ה10 קילו למרות שזה יפה אבל עדיף תטכניקה שפו הוא צדק כי אחרי ה15 נפגע הטכניקה יכולתי לעשות עוד אבל מה הוא דיבר איתי על טכניקה מושלמת.
ושוב שכיבות שמיכה אבל אחרי ששיחקתי כדורסל והרבה רצתי.
כולם אומרים לי שחייב לעשות יום כן יום לא כי ככה אני לא יפצע אבל אני מכיר את עצמי שאני עושה את זה אני לא משתפר כמעט.
תכלס גם היום אני יכול להיתאמן אבל אני מעדיף לנוח בשביל מחר ולא שיכאבו לי השרירים.

אני ישמח אם תביאו לי אסבר על מה שכתבתי שאני משתפר בצורה משמעותית שאני מתאמן כמה ימים ברצף ולא יום כן יום לא.
יש לי עוד שאלה קשורה למה שכתבתי עד עכשיו, שאני משחק כדורסל ורץ משתולל כמובן נהנה לא כואב לי כלום אפילו 3 שעות כי יש לי כושר סיבולת לב ריאה וברגליים(הייתי עושה המון ריצות) אבל שניגמר המשחק אחרי מכה דקות הבטן כואב לי והמותן שלי כואב ושרירי הגב(לא עליון).

• פותח/ת השרשור
פשוט תכתוב כאן מחדש בצורה ברורה יותר.
אני התחלתי להיתאמן לפעמים כמה פעמים ברצף כי סמתי לב שזה באמת עוזר לי כי שאני עושה יום כן יום לא אני לא מרגיש שיפור.
איך זה עוזר לי יותר שאני עושה יומיים שלוש ברצף ויום מנוחה ואני שובר תשיא מהר כי יום שבת השיא שלי היה 17 במתח ולפני שבוע היה 13 ו15 מ10.
בשבועיים עשיתי מ10 ל17 מתח.
הקטע שאני מתאמן כמה פעמים ברצף למה שאני עושה אימון של כמה ימים ברצף אני משתפר אבל שאני עושה יום כן יום לא אין שיפור כי אחרי יום מנוחה אני מרגיש חלש כאילו לקחתי שבוע מנוחה אז אני עושה מתח ויום אחרי עוד פעם בלי מנוחה ואני רואה שיפור.
למה זה ככה שאני ממש משתפר שאני עושה כמה אימונים ברצף ולא יום כן יום לא?

למה זה ככה שאני ממש משתפר שאני עושה כמה אימונים ברצף ולא יום כן יום לא?
החוסר הצלחה בימי מנוחה יכול לנבוע ממחסור בשינה \ מחסור באוכל \ נוזליות יתר \ חוסר התאוששות בגלל עיסוק בספורט אחרי בזמן המנוחה.
אין היגיון בלהתאמן יום אחרי יום במשך ימים ספורים ולהתקדם טוב יותר מאשר במתן זמן התאוששות ראוי.

• פותח/ת השרשור
החוסר הצלחה בימי מנוחה יכול לנבוע ממחסור בשינה \ מחסור באוכל \ נוזליות יתר \ חוסר התאוששות בגלל עיסוק בספורט אחרי בזמן המנוחה.
אין היגיון בלהתאמן יום אחרי יום במשך ימים ספורים ולהתקדם טוב יותר מאשר במתן זמן התאוששות ראוי.
אבל זה מה שקורה לי.
אז מה זה אומר בדיוק?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית