הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שומן טראנס - האם נמצא בכל דבר אפשרי??

LiftInsanity

משתמש מתחיל
74
3
נק' מוניטין:
6
74
3
אהלן!
לאחרונה הזהירו אותי לגבי שומן טראנס גם במוצרים שנראים על פניהם בריאים.
בדקתי את הנושא ומתברר שבחמאת הבוטנים הטבעית שלי, בטחינה האורגנית-טבעית (גולמית) שלי וגם בגבנ"צ יש שומן טראנס!
יכול להיות דבר כזה? בדקתי כמה חברות של גבנ"צ ושל טחינה ואותו דבר בכולן יש שומן טראנס!

היום אין דבר כזה לאכול בריא? או שיש מקומות מיוחדים שאפשר לקנות מוצרים באמת טבעיים ובריאים ללא שומן טראנס שאני לא מכיר? כל פעם שאנשים פה מדברים שאכלו בתפריט טחינה, חמאת בוטנים וכו', כולם אוכלים שומן טראנס או שזה רק אני? אשמח לעצות איפה אפשר לקנות מוצרים ללא שומן טראנס.

תודה רבה לכולם!

נ.ב הטחינה והחמאה 100% טבעיים (ככה כתוב לפחות) ונקנו בעדן טבע מרקט (החמאה של B&D)

אם אני לא טועה, גם אם אין בכלל שומן טראנס, עדיין מחויבים לכתוב "פחות מ-0.5" או משהו כזה.
בשביל להיות יותר בטוחים, חשוב להסתכל על הרכיבים, אם ברכיבים כתוב "שמן צמחי מוקשה" או "שמן צמחי מוקשה חלקית" - המוצר מכיל שומן טרנס.

בנוגע למוצרים מן החי - במוצרים האלה קיים שומן טרנס שנקרא CLA ,כפי שניתן לראות מהדף, נטען שהשומן הזה גם תורם לבריאות (מונע סרטן), אך לא מוכח באופן חד משמעי ולא נעשו מספיק ניסויים.

בכל מוצרי החלב יש שומן טראנס, והרבה שומן טראנס.

בגבינות קשות מדובר ב 1-2 גרם ל-100 גרם.
בחמאה יש 3+ ל-100 גרם
בשמנות, 2 גרם ל-100 גרם.

זאת בדיוק הסיבה למה כדאי להמנע משומן ממוצרי חלב ביחס לשומנים אחרים מהחי כמו בשר וביצים.

במוצרים מן הצומח כמו בוטנים ושקדים יש כמויות זניחות מאוד של שומן טראנס, החברות רושמות מתחת ל-0.5 גרם אבל מדובר בהרבה פחות מ-0.5 גרם.

אבל זה ל 100 גרם, מתי פעם אחרונה אכלת 100 גרם חמאה? או אפילו 50?
חמאה לא.. אבל 100 גרם גבינות זה הגיוני, במיוחד עם אכלת פיצה או איזה פסטה בשמנת, או אפילו אכלת גביע שמנת 27% של 100-200 גרם.

אתה יכול בכיף להגיע לכמויות לא קטנות של שומן טראנס.

חמאה לא.. אבל 100 גרם גבינות זה הגיוני, במיוחד עם אכלת פיצה או איזה פסטה בשמנת, או אפילו אכלת גביע שמנת 27% של 100-200 גרם.

אתה יכול בכיף להגיע לכמויות לא קטנות של שומן טראנס.
אה גבינות כן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית