הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סיכוי לחזרה לפאוורליפטינג לאחר פריצת דיסק

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
מתברר שיש לי פריצת דיסק בחוליה האחרונה.

סתם בדרך אגב אגיד שכנראה כן כדאי למשוך עם גב תחתון ישר,
כדי למזער את הסיכוי לפציעות.

ולנושא הפוסט - האם יש מישהו שהשתקם והצליח לחזור לספורט כזה או אחר,
לאחר פריצת דיסק עם השלכות משמעותיות. ואיך.
תודה

פיזיוטרפיסטים של הקופה שבמקור עבדו עם אתלטים זה יהיה בסדר?
אגב אתה לא הראשון שלא מדבר על עיסויי. זה לא יעיל?
מבחינת כאב גם עיסויים וגם כירופרקט מאוד עזרו לכאב.

דבר נוסף זו הפניה לזריקה שהרופא נתן לי. ידוע לך אם יעילה?
הוא טען שהיא מחזירה חלק מנוזל הדיסק בחזרה לבפנים

אפשרי אבל אני מציע לך לחפש מרפאת מומחים כמו מדיקס עם סבסוד או השתתפות מהקופה ובמקביל לפנות גם לקופה, מה יש לך להפסיד? תעשה הכל מהכל בסוף תמצא מה שעוזר לך הכי טוב.
לגבי זריקה זה תלוי בסוג, ממה שאני יודע זרקות מחלישות את הרקמות מסביב וזה לא כזה רעיון טוב אבל הידע שלי מסתכם בזה ואני בטוח שאם תחפש אונליין באנגלית תמצא יותר מידע.

עיסויים זה נחמד ומקל על הכאב אבל אני לא יודע אם עושים דבר כזה בפציעה כמו פריצה ואם זה יעיל. מציע לחפש חומר לפי תיאור הפציעה באנגלית אונליין - האינטרנט מוצף ובסוף תמצא אנשים שהתמודדו עם מצבים דומים.

הכי חשוב שתיקח באיזי, באמת זה לא סוף החיים פציעה. אותי זה פיתח מאוד בתור בן אדם מחוץ לתחומי הספורט.

• פותח/ת השרשור
הדדליפט לא נירא כזה עגול, לפי דעתי אם כבר נפצעת כתוצאה מאותו אימון זה הסקוואט.
הפציעה היתה ברורה לחלוטין והייתה במהלך דדליפט. רק שזה לא ממש כאב.
חשבתי שזה עניין שרירי. הרגשתי משהו זז בגב.
מאז זה החריף. האופי והמיקום נשארו זהים, רק כמות הכאב התחזקה.

אותי זה פיתח מאוד בתור בן אדם מחוץ לתחומי הספורט.
במה זה תרם לך
ומה עם הדוק' אגב חח

במה זה תרם לך
ומה עם הדוק' אגב חח
אימונים תופסים המון זמן ומקום במחשבה גם, כשזה יורד קצת בסדר העדיפויות אתה תראה שיש המון דברים אחרים

פציעות גב הן לא צחוק וכאלה שיכולות בסוף גם להגביל אותך לכל החיים, שום פיזיוטרפיה או טיפול סיני חדשני לא מרפא פריצת דיסק.
הקשר בין הרמת משא כבד בעבודה לפריצת דיסק הוא הגיוני בדיוק כמו אימוני כוח לפריצת דיסק. בשתיהם ניגרם לחץ אדיר על הגב מהמישקל שאתה מרים.

פציעות גב הן לא צחוק וכאלה שיכולות בסוף גם להגביל אותך לכל החיים, שום פיזיוטרפיה או טיפול סיני חדשני לא מרפא פריצת דיסק.
הקשר בין הרמת משא כבד בעבודה לפריצת דיסק הוא הגיוני בדיוק כמו אימוני כוח לפריצת דיסק. בשתיהם ניגרם לחץ אדיר על הגב מהמישקל שאתה מרים.

ההקבלה שלך שגויה, יש הבדל בין להרים משא כבד בעבודה לבין פאוורליפטינג.

זה מה זה לא שווה תסיכון לעשות סקוואט ודד ליפט ..
אם זה מה שבנאדם ממש אוהב לעשות אז הגיוני שהוא ינסה למצוא דרך כן לעשות את זה עם מינימום סיכון.
הקשר בין הרמת משא כבד בעבודה לפריצת דיסק הוא הגיוני בדיוק כמו אימוני כוח לפריצת דיסק.
לא מסכים איתך שזה אותו דבר. הכרתי אנשים מבוגרים עם בעיות גב מהרמת משאות כבדים בעבודה (עבודה בסבלות, סחיבת רהיטים וזה), אף אחד מהם לא ייחס חשיבות לטכניקה כלשהי של הרמה, לעומת דדליפט שלרוב אנשים משקיעים בלימוד טכניקה.

לא צריך להיות חזק כדאי לפרק בן אדם מולך ללמוד אומנות לחימה
רגע מי דיבר על לפרק בנאדם מולך?
תקנה נשק ואז לא תצטרך גם אומנויות לחימה.

לא צריך להיות חזק כדאי לפרק בן אדם מולך ללמוד אומנות לחימה
לא זכור לי שדיברתי על לפרק מישהו.
והדבר המצחיק הוא - אתה אומר את זה למישהו שהיה בMMA כמה שנים ואחרי זה החליט לעבור לBJJ ולאחר כמה חודשים החליט להוסיף לזה גם ג'ודו.
אז בתור אחד עם קצת ניסיון, הכוח מאוד חשוב.

לא זכור לי שדיברתי על לפרק מישהו.
והדבר המצחיק הוא - אתה אומר את זה למישהו שהיה בMMA כמה שנים ואחרי זה החליט לעבור לBJJ ולאחר כמה חודשים החליט להוסיף לזה גם ג'ודו.
אז בתור אחד עם קצת ניסיון, הכוח מאוד חשוב.
לא צריך לספור תכמות אלופי MMA שלא עושים סקוואט ולא דד ליפט אחי , תרגילים טובים ? ברור , האם הם שווים תסיכון ? לא. אז יקח לך יותר זמן להשיג כוח אבל אתה מקטין תסיכון

לא צריך לספור תכמות אלופי MMA שלא עושים סקוואט ולא דד ליפט אחי , תרגילים טובים ? ברור , האם הם שווים תסיכון ? לא. אז יקח לך יותר זמן להשיג כוח אבל אתה מקטין תסיכון

Instagram video by Jon Bones Jones • Oct 13, 2015 at 3:30am UTC

רובם אם לא כולם עושים. בכלל מעטים הספורטאים שלא עושים דדליפט

לאחר שעברתי שני בלטים ואחת פריצה (L4-L5) מספר הערות:

- זה נראה/מרגיש כמו סוף העולם. אבל, ברוב המקרים כולל שלי הפרטי - זה עובר ו/או לומדים להתנהל מול זה.
- כן, סביר מאוד שאתה אמור לעבור תקופה של חודש אחד בלתי נסבל ובלי אפשרות טכנית לבצע תרגיל כוח כלשהו (כולל בנץ')
ואח"כ 2-4 חודשים של קושי או מגבלה מסוימת ותצטרך לעבוד מאוד מאוד מדויק וזהיר ועם משקלים נוצה..
- טיפול. ניסיתי אורטופד וניסיתי פיזיו' ולי אישית עזר רק כירופקט (אצלו טופלתי כחודשיים אז שהכאב ירד לרמה נסבלת)
- זריקה. לי אישית, מאוד עזרו הזריקות. סידרה של 3 זריקות לעמוד השידרה (אחרי טיפול הכירופרקט) שסיימו סופית את הענין.

הכל ביחד, אתה כן אמור להיות מסוגל להרים כבד (בטכניקה פיקס) לאחר כחצי שנה פלוס מינוס.

איחלתי בהצלחה 😃
ותוספת:
אצלי, מבין התרגילים, בשלב שכבר כן אפשר להכנס למכון כושר - מתח הרגיש נוח תוך כדי וגם אחרי (יש מתיחה-שחרור של החוליות) ופרס הכי גרוע (ההיפך ממתח)

• פותח/ת השרשור
- כן, סביר מאוד שאתה אמור לעבור תקופה של חודש אחד בלתי נסבל ובלי אפשרות טכנית לבצע תרגיל כוח כלשהו (כולל בנץ')
אני פצוע כבר שנה. כולל כאבים בתנועות כפיפה או כשיש עומס.
- טיפול. ניסיתי אורטופד וניסיתי פיזיו' ולי אישית עזר רק כירופקט (אצלו טופלתי כחודשיים אז שהכאב ירד לרמה נסבלת)
פיזיו הייתי אצל ליצן שאמר לי לעשות היפר אקסטנשן.
כירופרקט ועיסוי עזרו שניהם. העיסוי יותר מבחינת הורדת הכאב לקרוב ל0.
ואח"כ 2-4 חודשים של קושי או מגבלה מסוימת ותצטרך לעבוד מאוד מאוד מדויק וזהיר ועם משקלים נוצה..
הצלחתי להגיע ל140 סקוואט מעט ללא כאב, בתקופה ששמרתי על תנועתיות נכונה בגב
אצלי, מבין התרגילים, בשלב שכבר כן אפשר להכנס למכון כושר - מתח הרגיש נוח תוך כדי וגם אחרי (יש מתיחה-שחרור של החוליות) ופרס הכי גרוע (ההיפך ממתח)
אני חושב שאעשה מתח ומקבילים בתקופת המנוחה. השאלה מה המדד לחזרה לאימונים ?
עם טיפולים תוך שבוע כבר יעלם הכאב

אני פצוע כבר שנה. כולל כאבים בתנועות כפיפה או כשיש עומס.

פיזיו הייתי אצל ליצן שאמר לי לעשות היפר אקסטנשן.
כירופרקט ועיסוי עזרו שניהם. העיסוי יותר מבחינת הורדת הכאב לקרוב ל0.

הצלחתי להגיע ל140 סקוואט מעט ללא כאב, בתקופה ששמרתי על תנועתיות נכונה בגב

אני חושב שאעשה מתח ומקבילים בתקופת המנוחה. השאלה מה המדד לחזרה לאימונים ?
עם טיפולים תוך שבוע כבר יעלם הכאב

ולפני שנה כבר איבחנו אצלך פריצה?
אני שואל כיוון שכשאצלי (ועוד כמה שנתקלתי בהם) נפרץ הדיסק לא הייתי במצב של לשים בעצמי גרביים...
יותר סביר שהתאמנת עם בלט קטן וזה התפתח לפריצה עם הזמן.

בנוגע למתח/מקבילים/תקופת מנוחה, שוב, בשביל שאהיה ברור - כשהכאב החזק הופיע אצלי לא היתה בכלל אפשרות
לדבר על מה כן ומה לא מתאמנים. בקושי הצלחתי לקום מישיבה על כסא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית