עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
א. התחלת משאלה אחרת בכלל, לגבי זמני מנוחה. אני אומר שגם אם אתה עושה נגיד 3X8, אם לנוח דקה אומר לעשות פחות משקל אז עדיף שתנוח יותר ותעשה יותר משקל ל 3X8 האלה.אז הדרך הטובה ביותר לצבירת מסת שריר היא ע"י תוכנית כוח? ובהעצם כול התוכניות של הבודיבלדרים זאת טעות אחת גדולה?
כנ"ל .עכשיו חזרתי מאימון של 3 שעות מאד קטבוליות
השאלה הייתה אם בילדרים נחים עד דקה בין הסטים,אתה חושב שרוני עושה תוכנית כוח?
.
או שהם התחילו לאכול כמו שצריך חשבת על זה? כשאתה אוכל מספיק אתהאני רואה כל יום במכון את ילדי ה-ABCDEFG האלה שעובדים עם "תוכניות בילדינג" עם כל מה שמומלץ לדבר הזה. במקרה הטוב מתקדמים קצת בהתחלה (כי כל אחד שלא הסתגל לשום דבר יתקדם גם מהדבר הכי מפגר שיש) ובמקרה הרע (מה שבדרך כלל קורה) נראים אותו דבר אחרי כמה חודשים. חלק פורשים או משלימים עם המצב שאין להם "גנטיקה טובה", אלה שמספיק מורעלים, נחושים וחיים בסרט של בילדרים ובאים עם כל האקססוריז כמו כובעים, חולצות מפגרות ותמונות ערוכות מהתחת באינסטוש מתחילים בשלב הזה להזריק כי זה מה זה נפוץ ואפשר להשיג את זה בקלות ובלי מאמץ. אחרי זמן קצר אתה פתאום רואה אצלהם התקדמות ממשית אחרי חודשים של תקיעה במקום והם זוקפים את זה כמובן לזכות התוכנית המהוללת והעצות של הבילדר האח וחס מלהזכיר חומרים. פויה חומרים, מה אני רמאי? אני טבעי, אחי.
בקצרה וקצת בעילגות כי אני עייף, ככה נולדים חארטות.
עכשיו שאלתי שאלה אחרת. כל העניין מה הם עושים שפאוורלפטינג לא עושים שהם ניראים גדולים יותר.השאלה הייתה אם בילדרים נחים עד דקה בין הסטים,
האם קשה הבנה?
אם ליפטינג פחות מעניין אותך ואתה מעוניין באסתטיקה (בילדינג\להיראות שרירי\להתנפח\וכו') אז תשלב בתכנית שלך תרגילים מרכזיים (סקוואט, בנץ', פרס, דדליפט,מתח) עם 5 חזרות וזה יהיה בעצם חלק העצימות בתכנית שלך שייתן אינדיקציה לגבי התקדמות פרוגרסיבית יחד עם תרגילי עזר בטווח של 8-12 חזרות , לגבי מנוחה עזוב אותך מדקה מנוחה, תנוח כמה שצריך כאשר לסטים העצימים של 5 חזרות הטווח הנהוג לרוב הוא 3-5 דקות (אינדיבידואלי) ולסטים של 8-12 חזרות תנוח מינימום 2 דקות שכן המטרה שלך היא להשלים את מספר החזרות ולא לעשות סט ראשון של 10 חזרות וסט שני של 5 חזרות רק כי לא נחת מספיק.אז הדרך הטובה ביותר לצבירת מסת שריר היא ע"י תוכנית כוח? ובהעצם כול התוכניות של הבודיבלדרים זאת טעות אחת גדולה?
תסתכל על דן גרין, אריק ליליברידג', זהיר חודיירוב, קיריל סאריצ'ב ותגיד לי אם הם קטנים. נראה לי אתה משווה בילדרים כמו ג'יי קאטלר ורוני קולמן עם ליפטרים שאתה רואה כאן בפורום (יש כאן אמנם כאלה ברמה גבוהה אבל לא ברמה מקבילה למר אולימפיה)עכשיו שאלתי שאלה אחרת. כל העניין מה הם עושים שפאוורלפטינג לא עושים שהם ניראים גדולים יותר.
האם קשה הבנה?
תסתכל על דן גרין, אריק ליליברידג', זהיר חודיירוב, קיריל סאריצ'ב ותגיד לי אם הם קטנים. נראה לי אתה משווה בילדרים כמו ג'יי קאטלר ורוני קולמן עם ליפטרים שאתה רואה כאן בפורום (יש כאן אמנם כאלה ברמה גבוהה אבל לא ברמה מקבילה למר אולימפיה)
אני רואה כל יום במכון את ילדי ה-ABCDEFG האלה שעובדים עם "תוכניות בילדינג" עם כל מה שמומלץ לדבר הזה. במקרה הטוב מתקדמים קצת בהתחלה (כי כל אחד שלא הסתגל לשום דבר יתקדם גם מהדבר הכי מפגר שיש) ובמקרה הרע (מה שבדרך כלל קורה) נראים אותו דבר אחרי כמה חודשים. חלק פורשים או משלימים עם המצב שאין להם "גנטיקה טובה", אלה שמספיק מורעלים, נחושים וחיים בסרט של בילדרים ובאים עם כל האקססוריז כמו כובעים, חולצות מפגרות ותמונות ערוכות מהתחת באינסטוש מתחילים בשלב הזה להזריק כי זה מה זה נפוץ ואפשר להשיג את זה בקלות ובלי מאמץ. אחרי זמן קצר אתה פתאום רואה אצלהם התקדמות ממשית אחרי חודשים של תקיעה במקום והם זוקפים את זה כמובן לזכות התוכנית המהוללת והעצות של הבילדר האח וחס מלהזכיר חומרים. פויה חומרים, מה אני רמאי? אני טבעי, אחי.
בקצרה וקצת בעילגות כי אני עייף, ככה נולדים חארטות.
דרך אגב,שלושת הליפטרים שהוזכרו פה עושים ים עבודה משלימה,ד ן גרין כתב מאמר שליפטרים צריכים ללמוד מבילדרים ולהפך,בראיון האחרון שלו זאהיר אומר שהוא עושה טונה תרגילים מבודדים לנפח גבוה,ואפילו חס וחלילה במכשיר סמיט שנחשב מתלה מגבות בפורום ,וכל ליפטר שנראה סמי אסטטי עושה בייספס.
חוץ מזה שככל שליפטר נראה גדול ואסטטי ,אפשר להניח שהוא אוכל נקניק טרנבולוני המהולל.
זה מעליב לקרוא לילדים כאלו בודיבילדרים ,כמו שאני אקרא לילד עם עודף משקל שעושה ss ליפטר.
בילדרים של שנות החמישים היו אתלטים לכל עניין,הם היו חזקים מאוד ,הם עשו תרגילים מרוכבים כולל הרמות אולימפיות ,הם עבדו במתכונת של גוף מלא או פיצול מינימלי.הם גם השכילו מניסיון שאין מספיק בעבודה כבדה כדי להגיע לגוף אסטטי שהם רצו ,אלא כמו שפעם מישהו ניסח את רוני קולמן מחדש "everybody wants to be A bodybuilder ,nobody wants to lift moderate ass weight for high reps".
להגיד שתוכניות כוח (מה מגדיר בכלל תוכנית התוכנית כוח) זאת הדרך המהירה לגוף אסטטי ,זה די לא נכון.
בוא נעשה השוואה מול אחד הגדולים אם זה רוני קולמן או אחר לעומת פאוורלפטינג מהשורה ותשווה אם אתה חושב שיש להם אותו גוף.תסתכל על דן גרין, אריק ליליברידג', זהיר חודיירוב, קיריל סאריצ'ב ותגיד לי אם הם קטנים. נראה לי אתה משווה בילדרים כמו ג'יי קאטלר ורוני קולמן עם ליפטרים שאתה רואה כאן בפורום (יש כאן אמנם כאלה ברמה גבוהה אבל לא ברמה מקבילה למר אולימפיה)
רוני בתחילת דרכו השתתף בתחרויות ליפטינג אז אימוני כוח לא זרים לו.
תראה את התמונות שלו באוף סיזן , נראה כמו ליפטר שמן לכל דבר.
לא ברור לי איך אפשר להשוות שתי סוגי ספורט שונים כל כך. למה את לא משווה שחקן כדורסל ושחקן שחמט?
אתה באמת לא רואה איך הדוגמה שלך (כדורסל ושחמט) היא מוגזמת ולא קשורה בטירוף?אתה יכול להגזים כמה שאתה רוצה. המטרות הם שונות לכן זה לא ניתן להשוואה , בערך כמו הדוגמא שלך
בוא נעשה השוואה מול אחד הגדולים אם זה רוני קולמן או אחר לעומת פאוורלפטינג מהשורה ותשווה אם אתה חושב שיש להם אותו גוף.
ד"א ניסתי לחפש מחקרים חותכים אך יש הרבה נגודים וחיזוקים לשתי הצדדים אז כניראה נשאר מבובלב לגבי המסה השרירית.