הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה הסיבה שהבודיבלדרים נחים דקה בדרך כלל

• פותח/ת השרשור koba
  • פורסם בתאריך

koba

משתמש פעיל
426
9
נק' מוניטין:
6
426
9
מה הסיבה לכך שהרוב המכריע של הבודיבלדרים נחים בדרך כלל סביבות הדקה? אם זה גורם היפרטרופיה מעבר שיפור הסיבולת שלא ניתן להשיג במנוחות ארוכות יותר?
זה חייב לתת משהו לא יכול להיות שפשוט כולם עובדים בצורה הזאת לחינם?

הם עושים הרבה סטים, לפעמים מרוב מנוחה חברים שלי עושים איזה 12 תרגילים לאימון, הולכים אחרי שעה וקצת, ואני מוצא את עצמי חצי שעה אחריהם עוד במכון, אני פאקינג שעתיים במכון, שעה וחצי זה בטוב, שעה, אני פותח שולחן במכון בזמן שנשאר לי, על שלושה - שישה תרגילים. 👏 אבל הם אפילו לא נראלי עושים חימום לכל תרגיל.

אני זוכר שדובר על זה מתישהו כאן, שהנפח יותר חשוב מזמן המנוחה כלומר אם אתה יכול לנוח יותר זמן וכתוצאה מכך להרים יותר/לעשות יותר חזרות בסט הבא זה עדיף.
לא יכול להיות שפשוט כולם עובדים בצורה הזאת לחינם?
כן יכול להיות. יש מצב שזה עובד טוב על סוג מסויים של מתאמנים (למשל כאלה שלוקחים חומרים ומרוויחים מהפאמפ. זה סתם דוגמה אני לא בקיא בשיטות אימון עם חומרים), ושאר האנשים מנסים לחקות את זה כי "יוסי יד 50 עובד ככה ותראה איזה סוס הוא"

• פותח/ת השרשור
חלק לא קטן מהמתאמנים לא לוקח חומרים והם עובדים בשיטה הקצרה של המנוחות וכמובן כתוצאה מכך מרימים פחות אבל נירטים גדולים יותר.
ואם השיטה הזאת תופסת פחות מסת שריר למה גם האלופים בתחום עושים מנוחות קצרות למרות שהם בסייקל עדיין יהיה עדיף להם לנוח כמה שצריך לסט הבא כדי להרים בהתאם אך זה לא המצב.

מנוחות קצרות יותר עוזרות יותר להיפרטרופיה ואימונים לחיטוב, שבהם רק נפח העבודה חשוב, ופחות המשקלים, כמובן שצריך תוכנית שמתאימה לזה
לתכנית כוח זה לא מומלץ
הם עושים הרבה סטים, לפעמים מרוב מנוחה חברים שלי עושים איזה 12 תרגילים לאימון, הולכים אחרי שעה וקצת, ואני מוצא את עצמי חצי שעה אחריהם עוד במכון, אני פאקינג שעתיים במכון, שעה וחצי זה בטוב, שעה, אני פותח שולחן במכון בזמן שנשאר לי, על שלושה - שישה תרגילים. 👏 אבל הם אפילו לא נראלי עושים חימום לכל תרגיל.
לא מומלץ להתאמן כל כך הרבה זמן, אימון של מעבר לשעה כבר מאבד משמעותית מהאפקטיביות שלו

לא מומלץ להתאמן כל כך הרבה זמן, אימון של מעבר לשעה כבר מאבד משמעותית מהאפקטיביות שלו
תתסף ב BCAA+ ותעשה סופר סטים אחי ויהיה בסדר.

מאיפה הבאת את זה?
היו מחקרים שהראו שאחרי שעה בערך הטסטוסטרון מתחיל לרדת, והקורטיזול עולה משמעותית, מה שבעצם הופך את האימון ליותר הרסני מבעל תועלת

תתסף ב BCAA+ ותעשה סופר סטים אחי ויהיה בסדר.
צריך עם זה גם סוכרים, אבל יש גבול לכמה זה יכול לעזור, שעתיים במכון זה הרבה לא משנה איך אתה מסתכל על זה

מוינגייט ומספרים של ״ד״ר״ איתי זיו.
טוב אחי

היו מחקרים שהראו שאחרי שעה בערך הטסטוסטרון מתחיל לרדת, והקורטיזול עולה משמעותית, מה שבעצם הופך את האימון ליותר הרסני מבעל תועלת

צריך עם זה גם סוכרים, אבל יש גבול לכמה זה יכול לעזור, שעתיים במכון זה הרבה לא משנה איך אתה מסתכל על זה

טוב אחי
אנשים שנמצאים לרוב שעתיים זה כי הם נחים הרבה/מדברים עם אנשים.
והייתי ציני בעניין ה bcaa והסופר סטים:s13:

איפה המחקרים הללו אגב..?

מה אני אמור להספיק בשעה של אימון?
אין בזה הגיון, סורי.

הדעה הרווחת שזמני מנוחה הם לפי הטווח חזרות:
1-5 טווח חזרות "כוח" ומנוחה 3-5 דקות (אפילו יותר) - הרעיון מאחורי הזמן מנוחה הארוך הוא ששיפור הכוח הוא בעיקר הסתגלות של מערכת העצבים (כמובן גם פה תיהיה היפרטרופיה וזה חלק מהעניין) ולכן אתה רואה להגיע לסט ללא (או לפחות עם מינימום) עייפות שרירית וגם לאחר שמאגרי הATP-CP התחדשו.
6-15 טווח חזרות "להיפרטרופיה" והמנוח היא בין 1-2 דקות - הרעיון פה הוא "להכות" בשריר ולא לתת לו לנוח ובעצם כן להגיע למקסימום נזק לרקמת השריר, הזמן מנוחה לא נמוך מזה כי אז לא תוכל לעשות את הסט עם עצימות סבירה.
20+ סיבולת מנוחה בין 30-45 שניות - סיבולת זה היכולת שלך להתמיד במאמץ מסויים אז המנוחות צריכות להיות קצרות וההתנגדות נמוכה.

לאחר כל בלבולי המוח האלה, בסופו של דבר (וגם נקלתי בכמה מחקרים שמגבים את זה אנסה למצוא משהו ולעדכן את התגובה) הנפח הכללי הוא מה שיעשה את ההבדל ולא צריך לשבור את הראש עם זמני מנוחהף פשוט להיות קשוב לגוף ולתוכנית האימונים (שצריכה להיות בנויה ומותאמת ליכולות האינדיבדיאול ומטרתו) ושאתה מרגיש יכולת לגשת לסט הבא תיגש אליו.
*כן הייתי ממליץ בכל זאת לעבוד עם סטופר ולראות שאתה לא גורר שום דבר ושהאימון זורם. (לאימון כוח פחות רלוונטי)
מנוחות קצרות יותר עוזרות יותר להיפרטרופיה ואימונים לחיטוב, שבהם רק נפח העבודה חשוב, ופחות המשקלים, כמובן שצריך תוכנית שמתאימה לזה
לתכנית כוח זה לא מומלץ

מה?????
הנה מחקר אחד בנושא:
The effect of inter-set rest intervals on resistance exercise-induced muscle hypertrophy. - PubMed - NCBI
האמת שהוא לא ממש מפריך את הטענה הוא פשוט טוען שלא הוכח קשר בין מנוחות קצרות להיפרטרופיה לטווח הארוך, ושהפיקים ההורמנוליים הזמניים שכביכול נגרמים ע"י מנוחות קצרות הם לא רלנווטים להיפרטרופיה לטווח הארוך.

אם יהיה עניין הציבור בדיון ויהיה לי זמן אחפש משהו יותר רציני

הדעה הרווחת שזמני מנוחה הם לפי הטווח חזרות:
1-5 טווח חזרות "כוח" ומנוחה 3-5 דקות (אפילו יותר) - הרעיון מאחורי הזמן מנוחה הארוך הוא ששיפור הכוח הוא בעיקר הסתגלות של מערכת העצבים (כמובן גם פה תיהיה היפרטרופיה וזה חלק מהעניין) ולכן אתה רואה להגיע לסט ללא (או לפחות עם מינימום) עייפות שרירית וגם לאחר שמאגרי הATP-CP התחדשו.
6-15 טווח חזרות "להיפרטרופיה" והמנוח היא בין 1-2 דקות - הרעיון פה הוא "להכות" בשריר ולא לתת לו לנוח ובעצם כן להגיע למקסימום נזק לרקמת השריר, הזמן מנוחה לא נמוך מזה כי אז לא תוכל לעשות את הסט עם עצימות סבירה.
20+ סיבולת מנוחה בין 30-45 שניות - סיבולת זה היכולת שלך להתמיד במאמץ מסויים אז המנוחות צריכות להיות קצרות וההתנגדות נמוכה.

לאחר כל בלבולי המוח האלה, בסופו של דבר (וגם נקלתי בכמה מחקרים שמגבים את זה אנסה למצוא משהו ולעדכן את התגובה) הנפח הכללי הוא מה שיעשה את ההבדל ולא צריך לשבור את הראש עם זמני מנוחהף פשוט להיות קשוב לגוף ולתוכנית האימונים (שצריכה להיות בנויה ומותאמת ליכולות האינדיבדיאול ומטרתו) ושאתה מרגיש יכולת לגשת לסט הבא תיגש אליו.
*כן הייתי ממליץ בכל זאת לעבוד עם סטופר ולראות שאתה לא גורר שום דבר ושהאימון זורם. (לאימון כוח פחות רלוונטי)

מה?????
הנה מחקר אחד בנושא:
The effect of inter-set rest intervals on resistance exercise-induced muscle hypertrophy. - PubMed - NCBI
האמת שהוא לא ממש מפריך את הטענה הוא פשוט טוען שלא הוכח קשר בין מנוחות קצרות להיפרטרופיה לטווח הארוך, ושהפיקים ההורמנוליים הזמניים שכביכול נגרמים ע"י מנוחות קצרות הם לא רלנווטים להיפרטרופיה לטווח הארוך.

אם יהיה עניין הציבור בדיון ויהיה לי זמן אחפש משהו יותר רציני
אשמח אם מישהו יפריך את הטענה שלו, בכל זאת, אני מעדיף לשבת עוד חצי שעה ולהשלים את הסטים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית