הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

היעדר מחזור אחרי תקופת אימונים קצרה (ייעוץ)

Shanmedina

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
שלום בנות,

הקדמה:
התחלתי לעבוד סקואטים 3 פעמים בשבוע יחד עם בידודים לישבן וקצת דדליפט, אני מעלה 2.5 כל אימון ועושה 3 סטים של שמיניות

תזונה: 1200 קלוריות
משקל: 56
גובה: 168

התאמנתי ככה תקופות אבל בלי דדליפט ועם משקלים נמוכים יותר, כשהוספתי דדליפט וoverhead press נתקלתי ב"בעיה"

בעיה:
הייתי צריכה לקבל מחזור לפני שבוע וקצת והוא פשוט לא הגיע, יש לי בגוף את כל הסימנים של מחזור כולל חזה נפוח גדוש וכואב, נפיחות בבטן תחתונה (לא בהיריון)

קראתי קצת שזה עלול להיגרם בגלל אימונים, רציתי לשאול אם זה קרה כאן לעוד בחורה והאם זה רגיל? אני צריכה לחשוש? ללכת לרופא? להפסיק להתאמן?

אני נורא מודאגת אשמח לשמוע את דעתכן

ארוך מדי לא קראתי:

התחלתי להתאמן כבד , מאחרת במחזור כבר שבוע וקצת, לא בהיריון. יש סיבה לדאוג?

@sunshine @מרטין

שלום בנות,

הקדמה:
התחלתי לעבוד סקואטים 3 פעמים בשבוע יחד עם בידודים לישבן וקצת דדליפט, אני מעלה 2.5 כל אימון ועושה 3 סטים של שמיניות

תזונה: 1200 קלוריות
משקל: 56
גובה: 168

התאמנתי ככה תקופות אבל בלי דדליפט ועם משקלים נמוכים יותר, כשהוספתי דדליפט וoverhead press נתקלתי ב"בעיה"

בעיה:
הייתי צריכה לקבל מחזור לפני שבוע וקצת והוא פשוט לא הגיע, יש לי בגוף את כל הסימנים של מחזור כולל חזה נפוח גדוש וכואב, נפיחות בבטן תחתונה (לא בהיריון)

קראתי קצת שזה עלול להיגרם בגלל אימונים, רציתי לשאול אם זה קרה כאן לעוד בחורה והאם זה רגיל? אני צריכה לחשוש? ללכת לרופא? להפסיק להתאמן?

אני נורא מודאגת אשמח לשמוע את דעתכן

ארוך מדי לא קראתי:

התחלתי להתאמן כבד , מאחרת במחזור כבר שבוע וקצת, לא בהיריון. יש סיבה לדאוג?
איך התזונה שלך? מבחינת ערכים?
יש לחצים חדשים מסויימים?
קרה כבר בעבר?
לוקחת גלולות?

• פותח/ת השרשור
@sunshine @מרטין

איך התזונה שלך? מבחינת ערכים?
יש לחצים חדשים מסויימים?
קרה כבר בעבר?
לוקחת גלולות?

בערך 1200 קלוריות ביוםת מתוכם 70-80 גרם חלבון והשאר משתנה ..
יכול להיות קצת לחצים, לא משהו חדש או קיצוני
לא קרה אף פעם.
הפסקתי גלולות לפני 4 חודשים ומאז מחזורים סדירים חוץ מהאחרון שמתעכב מאוד (או כנראה גם לא יגיע )

על פניו, לפי נתונייך, את אוכלת מעט מאוד, מה המטרה שלך? לרדת במשקל או להעלות במסת שריר?
יכול להיות שהגוף נמצא בסטרס בגלל אימוני הכח בשילוב הגירעון הקלורי. ולכן גם האיחור במחזור. תעלי את התפריט לנייטרלי לתקופה, והעלי שומנים טובים בתפריט-(מאוד חשוב!).

• פותח/ת השרשור
על פניו, לפי נתונייך, את אוכלת מעט מאוד, מה המטרה שלך? לרדת במשקל או להעלות במסת שריר?
יכול להיות שהגוף נמצא בסטרס בגלל אימוני הכח בשילוב הגירעון הקלורי. ולכן גם האיחור במחזור. תעלי את התפריט לנייטרלי לתקופה, והעלי שומנים טובים בתפריט-(מאוד חשוב!).

כן אעלה, באמת אכלתי מעט שומן ..רציתי לחטב וגם באותו זמן טיפה להתחזק .
כרגע הפסקתי אימונים לגמרי עד שיגיע המחזור.. אני קצת חוששת :/
תודה !

הפסקתי גלולות לפני 4 חודשים ומאז מחזורים סדירים חוץ מהאחרון שמתעכב מאו
לדעתי זו הסיבה.
קשה לי להאמין שתכנית האימונים שלך היא האשמה אבל מה רמת הקושי של האימונים שלך מ1-10?

• פותח/ת השרשור
לדעתי זו הסיבה.
קשה לי להאמין שתכנית האימונים שלך היא האשמה אבל מה רמת הקושי של האימונים שלך מ1-10?

מבן אדם שאף פעם לא התאמן התחלתי לעשות סקווטים בעצימות של rm8 דד ליפטים, אובר הד פרסט
ואחרי אימון בדכ מותשת, צריכה להתאושש לפחות שעתיים, כמעט תמיד קורסת לשינה

ואחרי אימון בדכ מותשת
רמת הקושי שלך לא אמורה לעבור את ה9-9.5. גם כשיש סטים עצימים את נותנת לגוף מספיק זמן להתאושש בין הסטים.
כעקרון הקושי שלך להתאושש באימונים בהחלט יכול לנבוע מתפריט לא מאוזן.
תקפידי על שעות שינה ועל תפריט מאוזן.

Back
למעלה תחתית